mandag den 27. juli 2009

Cremet grøntsagssuppe og boller med æble og bacon..

Med det her kedelige vejr er jeg ikke overbevist om det er sommer. Imorges var der virkeligt mørkt, koldt og trist, det lignede typisk efterårsvejr og jeg fik bar lyst til suppe!
Om vinteren får vi meget suppe og gerne med godt brød til. Det nemt, sundt og billigt og jeg elsker det bare!
Suppen er bar en jeg bikser sammen af hvad jeg nu har. Bollerne, som jeg synes er vildt gode er lavet efter inspiration fra et gammelt nummer af Mad!. Da jeg ikke havde alt der skulle bruges fandt jeg bar selv på resten:)
Opskriften anbefalede emmentaler og det tror jeg ville passe bedst, men nu havde jeg det bar ikke lige:)

Cremet grøntsagssuppe (4 pers)
1 stor gulerod, uden skræl
6-7 kartofler, uden skræl
1 lille løg, pillet
2 fed hvidløg, pillet
1 porrer, renset
1 dl hvidvin
1/4 dl piskefløde
1 boullionterning
1 tsk tørret timian
1 laubærblad
1 dusk persille
1 tomat

Skær løg og grøntsager i store tern og kom dem i en gryde med vand.
Tilsæt boullionterningen, timian, persille, laubærblad og persille. Lad det koge til grøntsagerne er møre.
Fjern laubærbladet og blend grøntsagerne med noget af kogevæsken indtil du er tilfreds med konsistensen.
Kom suppen tilbage i gryden og varm den op. Tilsæt fløden og smag til.
Hak tomaten og kom den i bunden af suppeskålene. Hæld suppen over.
Kan evt. tilsættes lidt bacon eller croutoner på toppen.

Boller med æble og bacon(6 stk):
25 g smør
1/4 dl vand
25 g gær
1 dl creme fraiche
½ tsk salt
1 æg
ca. 4½ dl hvid hvede- eller alm. hvedemel.
sesamfrø til drys
Fyld:
100 g bacon(5 skiver)
1 æble
6 tsk dijonsennep
100 g revet parmesan og mozzarella

Smelt smørret. Tilsæt vandet og lad det stå til det er fingervarmt.
Rør gæren ud deri.
Rør cremefraiche, æg og salt deri.
Tilsæt det meste af melet indtil du har en smidig dej.
Lad den hæve 30 min.
Imens laves fyldet. Skær baconen i små tern og steg det gyldent. Lad dryppe af.
Skræl æblet og riv det groft.
Del dejen i 6 stykker og rul dem ud.
Smør hvert stykke med dijonsennep og kom bacon, æble og ost derpå.
Luk dejen godt sammen om fyldet og stil boller på en bageplade med bagepapir- samlingen skal vende ned af.
Lad dem efterhæve tildækket i 20 min.
Pensel bollerne med vand eller æg og drys med rigeligt af sesamfrø.
Bages i 10-12 min ved 250 grader.

7 kommentarer:

Hanne K's verden sagde ...

Hej
Hvor lyder det bare helt vildt lækkert. Spændende boller. Og du har ret - vejret er bare ikke særligt sommerligt i dag.
Endelig kan jeg komme med i klubben ... har endelig fået købt Varm på brød og lund på boller. Glæder mig til at prøve nogle af opskrifterne.
Knus

MissMuffin sagde ...

Hej Hanne
Det smager også bar godt. Bollerne er rigtig gode, de smager af noget og passer perfekt til en lidt neutral suppe som den her..
- Velkommen i klubben:) Jeg er spændt på at se hvad du får lavet derfra:)Jeg er hvertfald glad dor min!
Knus

Linebinevaskemaskine sagde ...

uhmm :) normalt er jeg ikke meget for suppe (specielt klar suppe, men den her sammen de brød kunne jeg snildt overtales til at lave :) også hen i sofahjørnet med en chai latte :D

MissMuffin sagde ...

Hej Line..
Det smager altså super godt og meget mildt, så jeg synes du skal give den en chance:)
Bollerne er super gode til suppe og nemme at lave..
Jeg sidder også i flyde-stolen med Emma, et varmt tæppe og den bærbare..

Vibeke sagde ...

De boller vil jeg prøve, det lyder bare vildt lækkert.
knus
Vibeke

MissMuffin sagde ...

Hej Vibeke..
De er også super gode til suppe:)
Knus

Anonym sagde ...

Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for
a blog site? The account helped me a acceptable deal.

I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear
idea
Here is my weblog - found it for you