lørdag den 11. juli 2009

Squashbrød..

Inden jeg kørte hjem til mor rørte jeg lige denne nemme dej sammen, så vi kunne bage et brød derhjemme.
Dejen er meget våd og næste gang vil jeg nok komme bare lidt mere mel i, så brødet ikke bliver helt fladt som dette. Jeg har fulgt de nøjagtige mængder af mel og væske, men det kunne nok godt tåle små 100 g mel mere..
Brødet bliver vildt svampet og saftigt og har en rigtig god smag. Squashen skulle gøre, at brødet holder sig frisk længere og det tror jeg også nok skal passe.
Opskriften er endnu engang fra "Lun på brød og varm på boller" af Rikke Holm- har du den ikke, så er den virkeligt værd at investere i:)

Squashbrød
½ liter vand
600 g hvedemel
200 g speltmel (jeg brugte fuldkornsspelt)
250 g squash, groftrevet
1spsk olie
1 spsk salt
10 g gær (jeg brugte 25 g)

Rør salt, sukker, olie og vand sammen.
Rør hvedemel, speltmel og squash deri- dejen er så blød, at den kan røres med en grydeske.
Lad dejen hæve tildækket et par timer.
Vend den ud på en bageplade med bagepapir og lad den efterhæve ca. 30 min- jeg foldede brødet lidt sammen med en dejskraber.
Bages 20-25 min i ca 20-25 min ved 240 grader.

2 kommentarer:

Mette Lykke sagde ...

Tak for opskriften, jeg har høstet 3 squas i haven.. de skal da i et brød..

MissMuffin sagde ...

Paps squashplanter går helt amok derhjemme, så der vil komme en masse squash-opskrifter det næste stykke tid:)

Brødet blev meget stort og fladt, men smagte helt fantastisk..