lørdag den 4. juli 2009

Vilde ferskner..

Da vi skulle ud at handle ind til i aften, skulle Kristian lige inden om sin lejlighed og ordne et par praktiske ting i forbindelse med, at den jo er sat til salg..
Så kunne jeg jo passende lige smutte over på torvet og kigge om, der var noget der fristede.. Ved en af boderne lå en kasse med de her små fætre i og jeg blev jo selvfølgeligt nysgerrig. Manden fortalte, at det var vilde ferskner og at de smagte bedre end slik- men jeg var ikke helt overbevist, for de ser ved første øjekast noget sølle ud. Straks bød han mig en og mens jeg smagte på sagerne,
fortalte han begejstret om, hvor stor en delikatesse de regnes for at være og han var den første i Aalborg der havde solgt dem nogensinde.. Jeg måtte give ham ret:) Ferskenerne smager bar rigtig godt og meget sødt, så jeg fik ham overbevist ham om jeg skulle have 12 for en 20'er, imod at jeg så gjorde lidt reklame for dem:)
Kender i til vilde ferskner?
Jeg fik også købt vandmelon, blåbær og salat- jeg elsker når der er torvedage:)

14 kommentarer:

May Anna sagde ...

Vilde ferskner, nej det har jeg ikke hørt om, men det lyder til at være en vildt lækker nydelse. Tvivler på, at jeg kan købe den her

MissMuffin sagde ...

Har jeg heller ikke selv..
De ser heller ikke ud af meget, men smager bare rigtig godt og meget sødt. Mine fingre var totalt klistrede efter at have spist en:)

Pernille på 1. sagde ...

Åh de smager skønt, min datter kom hjem med dem fra Bazaren og jeg troede bare først det var nogle der havde en mærkelig form, indtil hun forklarede at det var vilde ferskner.

Kan I have en god weekend

Knus

MissMuffin sagde ...

De smager nemlig godt..
Måske jeg bar skal kigge hos de etniske grønthandlere for at finde dem- Aalborg har desværre ikke fået nogen bazar og der er langt til Århus:)

God weekend:)

Vibeke sagde ...

Kære Muffin
Jeg har en tilbage i mit køleskab, min datter og jeg købte dem i Tyskland sidst vi var der, jeg har ikke set dem herhjemme, men de skal nok komme overalt, vil jeg tro.
De smager skønt, og er rigtig gode i en salat, især hvis de ikke er for modne.
Knus
Vibeke

MissMuffin sagde ...

Hej Vibeke..
Jeg håber hvertfald at de kommer mere frem, for jeg synes de smager skønt!
Dem jeg har fått fingrene i er noget modne og skal rigtig nydes, men løber jeg over dem en anden gang vil jeg prøve dem i en salat som du foreslår..

Knus

Piskeriset sagde ...

Jeg så et billede af dem den anden dag, men det er sådan cirka også det eneste, jeg har haft med dem at gøre.

De ser SÅ spøjse ud, og jeg smilede straks bredt, da jeg så dit billede. Hvis jeg støder på dem, skal jeg helt klart prøve dem!

Sifka sagde ...

Jeg har nydt dem i flere sommersæsoner, så jeg har kendt dem lææænge.

I København er de så almindelige, de også fås i supermarkederne.

I dag så jeg dem også i Bilka i Tilst, så har de dem garanteret også i Føtex.

Rigtig god lørdag:)

Pernille sagde ...

Jeg kendte dem godt, men jeg vidste ikke at de var vilde ferskner, vi havde dem en sommer i frugtudvalget på arbejde, mums, de smager godt!

Madame sagde ...

Hvor er det spændende - vilde ferskner har jeg aldrig hørt om! Tak for anbefalingen ;)

Mette Lykke sagde ...

Jeg har ikke hørt om vilde ferskner.
Men det skal det prøves hvis jeg render ind i dem..
Du er vist god til at "prutte" om prisen..
Jeg bliver altid så flov..

MetteSofie sagde ...

Mmm.. de lyder gode. Dem vil jeg kigge efter på torvet. Mine forældre har selv et ferskentræ i haven.. Men der går lige lidt, inden de er spiseklar :)

MissMuffin sagde ...

Piskeris: De ser nemlig sjove ud. Da jeg stolt fremviste dem til Kristian, mente han nu bar jeg var blevet snydt og at det bar var fladmaste ferskner med et nyt navn:)

Sifka: Vi er jo håbløst bagefter heroppe i Nordjylland så:)
Jeg håber hvertfald snart at de begynder at blive almindelige heroppe, jeg synes de smager så godt og så er det bar li en perfekt størrelse..

Pernille: De er nemlig suåer gode fordi de er så søde:)

Madame: Jeg synes også de så spændende ud og jeg vil altid gerne prøve noget nyt:)

Mette Lykke: Der skal meget til at gøre mig flov:) Jeg kan godt li at prutte om prisen på tovet og loppemarkeder, men aldrig i butikker- især hvis sælgeren er med på lidt sjov:)
For det ikke skal være løgn viser det sig endda jeg har fået 15 med af ham, så han er noget ved at handle med:)

Mette Sofie: Vi havde gæster i kolonihaven igår og der havde jeg taget halvdelen med ud. Den ene af gæsterne var så vilde med dem at han gemte vores kerner og vil forsøge sig med at dyrke dem. Så det er spændende med resultatet:)

Tak for alle jeres kommentarer:)

Malou Klidmoster sagde ...

Hej MissMuffin

Helt 'vilde' er de nu ikke :-)

Sorten hedder Papaguayo og kaldes sommetider på dansk for donught-frugt.

Men lækre er de, lige meget hvad de hedder :-)

Knus