lørdag den 31. oktober 2009

Burger med peperonatacreme, serranoskinke og brøndkarse..

Det er ved at være laang tid siden vi sidst har fået en god hjemmelavet burger, så det skulle vi have idag. Det kan være svært at blive ved med at finde på nye slags, men denne her er en af de bedre!
Cremen er dejlig sød og mild og jeg tænker at den kan varieres i det uendelige med krydderurter, bagte tomater, løg osv.
Opskriften er fra "Suveræne Succeser- greatest hits" som allerede er blevet en rigtig ynglings-kogebog:)
Bøfferne er lavet af oksekød, basilikum, parmesan, salt og peber. De lækre hjemmebagte burgerboller fyldte vi op med aoli, brøndkarse, bøffer, cremen, agurk, tomat og stegt serranoskinke- kan man spise det ville det være så lækkert med ovnbagte fritter til..


Peperonatacreme:

500 g røde peberfrugter(snackpebre)
1 spsk olivenolie
½ fed hvidløg
½ dl græsk yoghurt
½ tsk balsamicoeddike
Lift cayennepeber
salt og peber

Halver peberfrugterne og skrab kernerne ud.
Vend peberfrugterne med lidt olivenolie og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Bag peberfrugter ved 180 gr varmluft i ca. 45 min til de er møre. Vend dem en gang undervej.
Kom de bagte peberfrugter, hvidløg, balsamico og cayennepeber i en blender og blend til en jævn creme.
Smag til med salt og peber.

Køb blomster, køb blomster...

Lørdagsblomsten i denne omgang blev til 5 hyacinther for en 20'er istedet. Blomstermandens udvalg i buketter er ret kedeligt for tiden, det må være årstiden. Skidt, de krysanthemum jeg købte sidste uge er stadig rigtig pæne.
Hindbær til 10 kr pr bakken kom med hjem, selvom jeg ikke ved hvad de skal bruges til, men et godt tilbud var det. De kan vel altid spises med lidt is og chokolade når vi skal se film i aften:)
Den første julegave er i hus og Søstrene Grene plyndret for gavepapir, silkebånd og lidt pakke-pynt. Til sidst havde jeg arme til knæerne, for der blev også købt 2 pakker, en cocotte og provianteret i Føtex..
Nu vil jeg hygge mig med at flytte lidt rundt på noget af alt det tingeltangel jeg har til at stå og lidt rengøring.


Er der nogen af jer derude, der ved, hvordan man kan se om en chili er meget stærk? Kvickly har her i ugen haft 4 stk til en 10'er og det var rigtig mange at vælge imellem, så jeg tog bar dem jeg synes så spændende ud..

Tidligt oppe..

Sikke et tidspunkt at være oppe på! Men jeg kan altså ikke sove mere lige nu- jeg har oss sovet meget de sidste dage... Kroppen føles stadig lidt gele-agtig, men ellers er kvalmen, hovedpinen og svimmelheden væk, så weekenden er ikke helt ødelagt. Den skal bar tages i roligt tempo og det er der heldigvis tid til..
En tur ind til byen kommer jeg nok ikke uden om, for et fødselsdagsbarn imorgen skal have en lille pakke, der mangler en smule til aftensmaden og så skal jeg altså nok også bar li den tur på torvet... Orker jeg, så er der også et par julegaver der trænger sig på:)
Resten af lørdagen skal sån set ikke rigtig gå med andet end afslapning og i aften skal vi bar hygge og se et par film. Vi trænger begge til en rolig weekend...
Græskar-manden er fra sidste år. I år bliver der ikke lavet nogen, for jeg har glemt et græskar hver gang jeg har været hjemme ved Pap. Undskyld Pap!

fredag den 30. oktober 2009

Det er altså for tidligt.. Eller...

Ork... Vi er jo ikke engang gået ind i november endnu og jeg er allerede i totalt julehumør!
En del af mine julegaver er planlagt og skal bar købes, men et par stykker afventer, at der kommer en ønskeseddel eller en god ide..
Vi har ikke plads til et juletræ i stuen og skal jo holde jul hjemme hos mor, men i år må være året hvor der for alvor skal samles julepynt- sån nogle kugler koster alligevel lidt:)
Når vi engang får et hus med plads nok, så skal vi have et ordenligt juletræ!
De små muffin-kugler er måske ikke vildt julede, men de er skrevet på ønskeseddelen, for de er da bestemt ikke til at stå for! Selv de lidt kitchede rensdyr er jeg blevet helt forelskede i...
Nå, nu skal jeg svælge videre i julebag, julepynt, gaveindpakning, julemad og adventsdekorationer...

Sikke noget ynk..

Ja, vi er en ynkelig forsamling.
Kristian blev hjemme i seng imorges, for han havde sovet dårligt og havde det rigtig skidt.
Jeg følte mig også lidt groggy, men tænkte at dette måtte skyldes de mange timer jeg havde sovet. Jeg fik det kun dårligere og kogte virkeligt, så efter et par timer tog jeg hjem fra arbejde igen. På vejen blev der hentet cola, yoghurt og franskbrød, som er det bedste sygemad:)
Nu har jeg sovet et par timer og fået en lille smule mad. Hovedpinen og kvalmen er væk. Jeg føler mig dog stadig temmeligt slatten, så resten af dagen skal bruges på langs...

Morgendufte..

Hyacintherne er sprunget ud og sikke der dufter i stuen her til morgen!
Den buket krysanthemum jeg købte hos blomstermanden på torvet i lørdags, står stadig lige så pænt som da jeg købte den, så måske jeg skal skifte lørdags-buketten ud med lidt hyacintløg i stedet:)
I går gik jeg nærmest død på sofaen kl. 20! Det blev til lidt blunderi, inden jeg slæbte mig selv på badeværelset og i seng. Og jeg har bar sovet vildt godt i nat!
Idag har jeg endda bilen, for Kristian skal noget med kollegaerne i eftermiddag/aften og får nok brug for en chauffør:)
Jeg havde egentligt planlagt at jeg skulle ind til byen og starte julegaveindkøbene, men jeg tror heller jeg vil nyde at komme tidligt hjem og så tage ind til byen imorgen eller mandag..
Nu må vi se:)

torsdag den 29. oktober 2009

Solnedgang..

Vi trodsede mørket og fik en lille aftenstur i den friske luft, mens vi beundrede den smukke solnedgang.
Trods ihærdige forsøg lykkedes det mig ikke at lokke Kristian med til at hente junk, for han havde fået på arbejde idag. Hvor er det synd for meget at jeg skal snydes:) Det var ellers lige hvad jeg trængte til..
Hjemme står den på en mad, et blad og et bad før der er sengetid om ikke så mange timer..
God aften derude..

Torsdag...

Hold op hvor er jeg meget lidt motiveret for en 9 timers arbejdsdag idag!
Jeg ville meget hellere ligge i min seng, ja jeg ville så:) Det må jeg gøre i weekenden i stedet...
Arbejdet hober sig op og jeg er noget bagefter. Det lidt irriterende, for jeg skulle sån set være i gang med at gøre alt klart til skolestart, for der kommer de to rådgivere, som jeg sidder sekretær for, lige pludseligt til at skulle klare dem selv en måneds tid, så der skulle alt der kan laves, helst være lavet. I stedet dukker der alt muligt andet op.
Mon ikke dagen nok skal gå og måske kantinen har god torsdags-kage idag. Man har hvertfald lov at håbe:)Kursiv
Jeg håber vejret holder tørt. Torsdage er åbenbart fulde af vaner herhjemme, for de dage der er vejr til det henter Kristian og Emma mig ved toget og så går vi en lille torsdags-tur et eller andet sted..

onsdag den 28. oktober 2009

Gulerodssuppe med appelsin, kokosmælk og karry..

Suppe er en af de bedste opfindelser ever:)
Denne her er dejligt "eksotisk", men kunne godt bære lidt mere appelsinsaft og noget mindre væde.
1 liter vil være nok, jeg måtte kasserer meget og alligevel var suppen lidt tynd.
Med en klat græsk yoghurt, lidt grønt drys og lunt naan-brød er det en rigtig dejlig suppe. Opskriften er et udklip fra en avis/blad og en aner ikke hvor den ellers kommer fra, men det gør den ikke ringere:)

Gulerodssuppe med appelsin, kokosmælk og karry(4 pers)
1 kg gulerødder
2 porrer
3 fed hvidløg
2 cm friskrevet ingefær
2 spsk karry
1 lille dåse kokosmælk
saft af 1 appelsin
1-1½ l vand
olievenolie, salt, peber

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Rens porrene og skær dem i tynde strimler.
Pil hvidløgsfedene og pres dem.
Svits ingefær, karry, gulerødder, porrer og hvidløg i en smule olievenolie til de begynder at blive bløde.

Tilsæt vandet og lad det hele simre ca. 35 min til det hele er mørt.
Kom kokosmælk og appelsinsaft ved og kog op.
Blend suppen og smag den til med salt og peber.

Lys i mørket..

Efter der virkeligt er blevet efterår og mørkt, så mangler vi lidt lys i stuen.
Jeg ville egentligt have haft 3 indiske stjerne-lamper, men der blev nedlagt totalt veto fra Kristians side, for han synes ikke at de var særligt fine.
Nu har jeg så bar forelsket mig i den her. Den kan han nok heller ikke li og den er lidt pebret i prisen.
Den ville bar lige passe helt perfekt ind i hjørnet over sofaen!
Jeg vil vædde med, at vi heller ikke får nogen lampe i år og må sidde i mørke:)



tirsdag den 27. oktober 2009

Sådan noget svineri...

Jeg har lige set Operation X's program om pelsindustrien i Danmark og føj, hvor er der nogle mennesker der skal skamme sig. Virkeligt skamme sig.
Men mon den slags mennesker overhovedet kan skamme sig?!

Især afsnittet om rævene fik det til at vende sig i mig. Stakkels, stakkels dyr.
At man hver dag kan gå ud og fodre, mens rævene stresser rundt i burene helt psykotiske og minkene ligger i deres sølle bure og kæmper for at overleve. FØJ!
En Mikkel Ræv i naturen er et sjældent, men smukt syn og at man behandler rævene på denne måde, det forstår jeg ikke. Eller at man gør det ved minkene for den sags skyld, det er mig også ubegribeligt.

Jeg har intet i pels og kunne heller ikke finde på at købe det.
Jeg kan sagtens se at det er meget smukt, men at opdrætte et dyr kun for at pelse det, det er noget svineri, især under disse forhold.
Jeg ved godt, at de danske grise, køer og høns heller ikke har det som de skal have det, men jeg prøver at være en bevidst forbruger og købe økologisk i det omfang min økonomi kan bære.
Jeg ved også godt, at det tøj jeg går i forurener utroligt meget, men tøj skal jeg have på og man kan heller ikke redde hele verden.
Men det her, det er virkeligt noget svineri og jeg håber, at nogen af disse mennesker bliver frataget retten til at arbejde med dyr. Det sker dog næppe..
Så håber jeg i det mindste, at de sover rigtig dårligt om natten!!!

Pastagratin med tomat, basilikum og forårsløg..

Nem og hurtigt mad:)
Opskriften er fra "pasta basta" af Tine Tolstrup, som er fuld af lækre pastaretter..
Det smager dejligt mildt og friskt og så elsker jeg bar pasta! Der skulle egentligt 24 sorte oliven i, men dem har jeg udeladt, for det er ikke lige vores livret herhjemme og så har jeg krydret lidt ekstra.
Pastaen blev serveret med stegt kyllingebryst med serranoskinke, grøn salat og dejlig sprødt valnøddeflutes- og selvfølgeligt ekstra parmesan.

Pastagratin med tomat, basilikum og forårsløg(4 pers)

250 g frisk pasta (fettuccine)
6-8 gode tomater
2 forårsløg
4 fed hvidløg
6 spsk friskrevet parmesanost
1 bdt. basilikum
urtesalt, citronpeber, citronskal, olivenolie

Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Skær tomaterne i både og svits dem i lidt olivenolie.
Snit forårsløgene i tynde skiver og pres hvidløget.
Tilsæt det til tomaterne og krydr godt. Lad stege med et par minutter.
Tilsæt en smule af osten og lad det varme med et øjeblik.
Bland den afdryppede pasta sammen med grøntsagerne og kom det i et ildfast fad.
Hak basilikumbladene groft og kom dem i retten.
Drys med parmesanost.
Gratineres i 15 min ved 180 gr, til osten er sprød og gylden.

Boligdrømme..

Kristian og mig bor ikke sån rigtig sammen endnu.
Han har en lille ejerlejleighed inde midt i Aalborg centrum, som der står til salg, men vi bor her i Nørresundby.
Lejligheden er kun 48 kvm, så den er for lille til, at der kan bo 2 mennesker og hund, så vi kører med dobbelt husleje og har nærmest gjort det de sidste par år. Da Kristian endeligt tog sig sammen og fik den sat til salg, ja, så var det her midt i krisen og ingen ting har vi hørt på den.
Jeg er så træt af at vente på den skide lejlighed bliver solgt, for før er der ikke økonomi til at flytte..
Min lejlighed er fin og billig, men jeg er så træt af at bo så tæt op af naboerne, der virkeligt ikke tager hensyn- det er så noget familie, så det er heller ikke til at klage.
Naboens søn tager ingen hensyn til nogen ting og til februar flytter min 18-årige fætter ind nedenunder, i stedet for Sofie og Lasse, så jeg kan mærke jeg allerede er begyndt at tage sorgerne på for forskud, for der skal nok blive en del larm.
Så hvis der er nogen der mangler en lille lejlighed i Aalborg må i ENDELIGT sige til, så jeg ka få mit lille hus et stille og roligt sted...

mandag den 26. oktober 2009

En vaskeægte tæppetisser..

Idag var jeg til et møde i en af kommunens udkanter, så jeg valgte at køre direkte hjem, så måtte der bar lidt arbejde med hjem..
Arbejdet kan nu godt vente til der bliver mørkt, så jeg tænkte at Emma ville have godt af at få en omgang manicure. Så jeg hentede hende og vi kørte til den vanlige hundesalon på Kastetvej, hvor vi så ofte er kommet før.
Men da Emma kommer over i armene på den søde hundefrisør bliver hun åbenbart så bange, at hun tisser ned af hende. Ups! Det var altså lige lidt pinligt!! Vi fik dog klippet neglene og hundefrisøren tog det i stiv arm.
Bagefter kørte vi ned til fjorden og fik lidt luft. Vejret er perfekt til en dejlig gåtur, men mine støvler viste sig ikke at være særligt vandtætte, øv...
Nu må jeg hellere kigge på det arbejde inden jeg skal hente Kristian fra træning om et par timer.



Så er vi på den igen..

Mine 4 fridage er godt nok forsvundet hurtigere end først forventet:)
Nu kalder arbejdet igen, men jeg starter heldigvis med at have bilen, så føles dagen ikke så lang. Når jeg har fri skynder jeg mig hjem efter Emma, for hendes negle trænger frygteligt meget til at blive klippet, så det skal vi have gjort noget ved.
Kunne vejret nu bare være nogenlunde, så vi kunne komme ud at gå en lang tur ville det være skønt, for der har ikke været vejr til at være ret meget ude den her weekend..

søndag den 25. oktober 2009

Hvem vil have mig:)

Så rejste nr. 2 af de 3 bøller hjemmefra idag og tilbage er ham her- stadig fuld af charme og selvtillid:) Mon ikke snart der er nogen der ikke kan modstå hans charme, jeg havde godt nok lyst til at ta ham med hjem, men så kender jeg en der ville blive ret fornærmet!
Dagen er gået med at lege med hvalpene, besøge mormor og mofar og så spise pandekager, uhm.. Jeg glemte selvfølgeligt mit græskar til en græskarmand!
Nu er jeg godt træt og sidder hjemme i den gode stol sammen med den ynkelige kæreste:) Mine 4 fridage er fløjet afsted og jeg fortryder helt at jeg ikke tog nogle flere, haha..

Turen gå nordpå..


Det var bar en rigtig hyggelig fødselsdag og jeg kom først i seng kl. 2. Jeg drak dog ikke, men synes jeg føler mig lidt groggy her til morgen, ligesom tømmermænd. Det må være alt den lækre mad og snak:)
Kristian var selv til fodboldafslutning og kom brasende kl. 6 imorges og lugtede som et helt værtshus, så de har da vidst haft det ganske sjovt.
Nu skal han nok sove hele dagen for at blive bar nogenlunde levende, så jeg vil køre en tur hjem til mor og kigge til vovserne.

lørdag den 24. oktober 2009

Om lidt...

... smutter jeg til fødselsdag hos Lise.
Eller "om lidt" er vidst så meget sagt, for jeg skal da vidst lige have kigget på fuglereden oven på mit hoved og jeg ved heller ikke hvad jeg skal have på endnu:)
Jae, og så skal Emma egentligt også lige ud, have aftensmad og der skal lige vaskes en maskine tøj mere... Gad vide om jeg kommer til tiden:)

Mormor-franskbrød og jordbærmarmelade med vanilje..

Efter en temmeligt våd og regnfuld tur ind til byen trængte jeg altså lige til lidt opløftning.
Sån et par lune skiver hvidt brød med smør og nykogt marmelade er altså virkeligt guf. Måske ikke den sundeste frokost, men det er da sundt for sjælen:)

Franskbrødet er efter fri fantasi, det skulle bar være hvidt og ligesom et gammeldags fransbrød.

Mormor-franskbrød..
1 pk gær

2½ dl kærnemælk
1 æg
½ dl sukker
et drys salt
100 g smeltet smør
550-600 g hvedemel

Rør gæren ud i kærnemælken.
Tilsæt æg, sukker og salt.
Rør skifltesvis smør og mel i og ælt dejen til den er smidig og en lille smule klistret.
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
Ælt dejen igennem og kom den i en franskbrødsform med bagepapir.
Lad den efterhæve ca. ½ time.
Pensel brødet med lidt vand eller æg og bag det ca. 20 min ved 200 gr. varmluft.
Tag det ud af formen og lad det afkøle rimeligt inden det skæres i skiver.

Jordbærmarmeladen er fra "Lun på brød og Varm på boller".
Jeg synes måske lige den er sød nok, så der kan godt sparres lidt på sukkeret.

Jordbærmarmedlade med vanilje:
450 g jordbær
2oo g rørsukker
½ stang vanilje
1 dl vand
2 spsk sukker
1½ tsk rød melatin

Kom jordbær, rørsukker og vand i en gryde.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ned i gryden. Kom også den flækkede stang ved.
Kog op.
Når marmeladen koger tilsættes sukker og melatin, som er rørt sammen.
Lad det koge op endnu gang og tag det derefter gryden af varmen- koger det for længe mister bærrene smagen og deres form.
Hæld marmeladen på skoldede glas(2 små).
Den kan kun holde sig et par dage i køleskabet, da den ikke indeholder konservering.

Regnfuld morgen...

Åh ha, hvor er det skønt at blive vækket kl. 6 sån en lørdag morgen, af en pekingeser der ligesom har noget hun skal, men når man så kommer ud kan hun ikke samle sig om det, fordi det regner på hende. Dejligt med en halv time i regnvejret!
Tror det er hævn fra igår, for der var jeg virkeligt ude i kulden. Vi havde herre-besøg af Dianna og hndes 2 vovser og normalt er Emma ligeglad lige med de 2, men igår var hun så sur og jaloux!
Lige nu ligger hun rullet i håndklæder for at tørre og er glad og tilfreds igen:)

Det var en rigtig hyggelig aften igår med masser af dejlig mad. Flutsene smagte rigtig godt og kagen var helt perfekt og konfektagtig:)
Idag skal jeg have hentet Lises fødselsdagsgave og en tur forbi torvet, for at se om de har oppet sig denne gang, så jeg kan få en ordenlig buket blomster med hjem.
De gule jeg for 14 dage siden er ved at være ovre det, men må siges at have holdt rigtig godt..

fredag den 23. oktober 2009

Valnøddeflutes..

Flutes skal der også til aftensmaden, så jeg ville prøve de her lidt anderledes flutes fra "bagebibelen"- "Varm på brød og lun på boller"..
Surdejen laves aftenen før og så laves resten den efterfølgende dag..
De virker simpelthen så lækre og her dufter helt fantastisk. De kommer til at passe godt til røde bøffer, tomatsalat og flødekartofler.
Jeg har lavet et par ændringer i forhold til originalopskriften- bla har jeg finthakket alle valnødderne og tilsat lidt malt for smagen og farvens skyld.
Opskriften kommer som jeg har lavet den:

Valnøddeflutes(3 stk)
Surdej:
2o g gær
1/4 l kærnemælk
250 g hvedemel

Dej:
200 g hvedemel
100 g durrummel eller andet mel med højt proteinindhold- jeg brugte Tipo 00
100 g speltmel
2½ dl vand
1 tsk sukker
2 tsk salt
2 tsk malt
100 g finthakkede valnødder

Surdej- dag 1:
Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt melet.
Rør der sammen til en lind grød og lad det hvile tildækket på køkkenbordet til næste dag.

Dej- dag 2:
Rør surdej, vand, salt og sukker godt sammen.
Tilsæt de forskellige meltyper, malt og valnødder og ælt dejen, til den slipper skålen er og er fint eleastisk.
Lad den hvile lunt og tildækket 1 times tid.
Ælt hurtigt dejen igennem og del den i 3 flutes- jeg snoede dem lige et par omgange.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ½ - 1 time.
Bages ca. 10 min ved 275 gr.

Chokoladetærte med marcipanfyld og karamelcreme..


Dianna har inviteret sig selv på aftensmad idag, men hun har endda selv maden med! Hende og Mads har fået fingre i et parti store bøffer, så hun ville lige komme med sån et par stykker. Så fortjener hun hvertfald også at få dessert, så jeg måtte rundt i gemmerne og se om jeg kunne finde noget, som matchede indholdet i mine skabe.
Valget faldt på NBH's syndige chokoladetærte med marcipanfyld og karamelcreme.
Mørdejen er temmeligt træls at arbejde med, men ellers er tærten nem at lave og jeg glæder mig til at smage den i aften:)
Måske sammen med lidt vaniljeis og frugt, det må tiden vise..

Chokoladetærte med marcipanfyld og karamelcreme:

Bund:
75 g smør
120 g mel
2 spsk sukker
1 æggeblomme


Marcipanfyld:
200 g marcipan
50 g smør
2 spsk. kakaopulver
1 æg
1 æggehvide


Karamelcreme:
75 g smør
½ dl piskefløde
40 g sukker
½ dl sirup
1 tsk vaniljesukker
1 spsk kakaopulver

Bland mel og sukker.

Smuldr det kolde smør i, til konsistensen er grynet.
Saml dejen med æggeblommen(husk at gem hviden)
Tryk/smør dejen ud i en tærteform og stil den i køleskbaet i 15 minutter.
Fyld:
Riv marcipanen nogenlunde fint.

Smelt smørret og rør kakaoen i.
Rør kakaosmørret i, det hele æg og æggehviden i marcipanen.
Fordel det over dejen.
Bag tærten ved 175 gr i ca. 15 min til dejen er gylden.
Lad den køle af.
Karamelcreme:
Bland alle ingrediensern i en gryde.

Smelt over meget lav varme og under konstant omrøring, til det tykner- det tager rimeligt lang tid.
Fordel karamelmassen over kagen og lad den køle af.

Eftersnak: Uhm... Den er virkeligt lækker. I modsætning til NBH synes jeg faktisk den er bedst på 2.dagen, hvor den rigtig har samlet sig. Helt sikkert en ny favorit herhjemme, som Dianna selv bager med stor fornøjelse:)

Fridag med planer..

Nu er vi oppe og lidt endnu vil vi sidde i den gode stol og vågne.
Men ellers er fredagen lige pludseligt blevet fuld af planer:
  • Gåtur
  • Opvask
  • Pekingeser-vask
  • Bage flutes
  • Finde på en dessert
  • Lægge ansigtsmaske
  • Måske cykle en lille tur i genbrugsen og lede efter en skænk til mit skab
  • Lave aftensmad, til når Dianna kommer

Så jeg tror ikke keg kommer til at kede mig:) Lises fødselsdagsgave skal egentligt også købes, men jeg tor jeg venter til imorgen, for så kan jeg også lige kigge forbi torvet et smut..

torsdag den 22. oktober 2009

Lidt trøst..

Puuh, en hård omgang...
Vi kom en halv time før, men alligevel kom vi ikke længere end til våbenhuset og rigtig mange måtte stå udenfor under begravelsen. Selvom jeg ikke kendte ham så godt, så var det utroligt svært ikke at knibe en tåre, for man kunne virkeligt mærke familien sorg og begravelsen var meget smuk..
Efter sån en omgang havde vi brug for lidt at styrke os på, så da vi havde hentet Kristians nye fodboldspil og et SpisBedre til mig, måtte vi lige forbi min gamle arbejdsplads i Sallings bageri og hente lidt godt. Så nu har jeg lige nydt en kop te og en skovbærdrøm:)

En lille efterårsferie..

Jeg faldt tidligt om igår på sofaen, for så bare at vakle ind i seng. Jeg har sovet næsten 10 timer!
Emma indviede sin nye kurv i nat med stor succes, for hun har snorket en del:)
Nu er vi oppe for at sende Kristian på arbejde.
Selv sidder jeg med morgenhår, stearinlys og the med mælk og det vil jeg nok gøre lidt endnu. Jeg har ingen særlige planer for min forlængede weekend/miniferie, andet end jeg skal slappe af, få ordnet lidt herhjemme, bage og hygge.
Kl. 13.00 idag skal vi jo desværre til begravelsen af Kristians kammerat og det kommer nok i sig selv til at kræve en del kræfter, at være med til at begrave så ungt et menneske..
Så formiddagen kommer nok bar til at gå med ingenting og lidt mental forberedelse.

onsdag den 21. oktober 2009

Forkælede..

Emma og mig er nogle frygteligt forkælede piger:)
Først tilbyder Kristian at lave aftensmaden og det betyder hjemmelavet pizza.
Så kommer han hjem med en ny kurv og lækkerier til Emma, efter han lige skulle hente mere foder til hende...
Så nu vil jeg smide benene op i sofaen og slappe af, mens pizzaen bager i ovnen og Emma snorker..
Jeg har bevilget mig selv en forlænget weekend, så efter at have knoklet og arbejdet over et par timer, kan jeg nu slapppe af og holde forsinket efterårsferie..

You make med smile:)

Jeg har fået en "you make me smile-award" af Trine og den er jeg super super glad for:)

Reglerne er som følger:
-Indsæt en sang der gør dig glad
-Send videre til så mange som du lyster
- Skriv et par linjer om, hvorfor netop disse bloggere fortjener en adward

Nu er der så lige det, at jeg slet ikke kan finde ud af at sætte en sang ind!
For mig er der rigtig mange sange, som jeg forbinder med gode minder. Lige nu er det Sukkerchok, Celine Dion, Shakira og Aura jeg hører. En smule Brinck og James Blunt kommer også engang imellem på. Og jeg synger med!!

Der er så mange skønne bloggere, men det bliver nok nogen af de samme jeg kommer til at tildele awarden, som jeg tidligere har rost, for man har vel sine favoritter:)

Mette Lykke: Fordi Mette bar er så sød og bloggen er så hyggelig, at jeg altid kigger ind til Mette som en af de første når jeg skal på tur i blogland.

Piskeriset: Fordi Piskeriset laver fantastisk mad, har en god humor altid giver mig ret i, at kogebøger kan man ikke få for mange af:)

VillaVillaKulla: Fordi min søde Lotte endeligt er kommet på bloggen. Jeg glæder mig til at svælge i hendes lækre huskøb og se alle hendes fine indretnings-ideer, for det er hun bar god til:)


LifeofLine: Fordi Line deler min passion for kogebøger og kager:) Jeg har kun fulgt med hos Line nogle uger, men med de spændende ting hun laver i sit køkken bliver jeg helt sikkert ved:)

Lone: Fordi Lone har en rigtig interessant blog og en stor passion for naturen. Lone elsker sin dejlige hund Rufus og har et dejligt landsted, som jeg elsker at høre om.

Madame: Fordi Madame er så interesseret i verden! Og så har hun jo en helt naturreservat i hendes baghave og tager skønne billeder af hendes små venner i haven.

Pernille: Fordi Pernille er så super kreativ og laver så mange fine ting til sit hjem. Gulddrengen Hugo er heller ikke til at stå for:)

Jeg kunne nævne mange flere, men det her var hvertfald en god håndfuld af dem jeg altid kigger ind til:)

tirsdag den 20. oktober 2009

Italiensk farsbrød med pramaskinke og champignoner..

Det blev måske lige lidt mørkt, men det smager bar rigtig godt!
Farsbrødet er efter en opskrift fra det nyeste nummer af Mad!, hvor der er flere lækre farsbrød i, som vi skal have afprøvet ved lejlighed. Det dejlig nem mad:)
Det hakkede kød var lidt for fedt, så farsbrødet blev desværre lidt blødt i det, men smagen var i top. Der måtte lidt staniol over for at det ikke skulle blive for mørkt, så hold godt øje med det undervejs.
Der til fik vi
ynglings-kartoffelmosen med basilikum og citron og en smule sauterede grøntsager. Jeg har spist alt for meget og har det helt dårligt:)
Helt sikkert noget jeg kommer til at lave igen og det vil også være god gæstemad på en hverdagsaften..


Italiensk farsbrød med parmaskine og champignoner
500 g hakket oksekød
100 g champignoner
½ løg
1 stort fed hvidløg
80 g parmaskinke i tynde skiver, hakket
1 dl friskrevet parmesan
½ dl rasp
2 dl mælk
1 æg
½ spsk tomatpure
lidt smør og olivenolie
salt, peber og evt. lidt timian

Kom mælk og rasp i en skål og lad det trække ca. 10 min
Rens og hak champignoner og løg. Pres hvidløget.
Steg det hele i lidt smør til væsken er kogt ind. Krydr med salt, peber og evt. timian.
Lad det køle lidt af.
Bland alle ingredienserne, undtagen tomatpure, sammen med rasp-blandingen og rør det til en jævn fars.
Lad den hvile 15 min i køleskabet.
Kom farsen i et smurt ildfast fad og form det som et brød.
Rør 1 spsk olivenolie og tomatpuren sammen og pensl farsbrødet med blandingen.
Kom farsbrødet i en 250 gr. varm ovn og bag det 15 min.
Skru ned til 175 gr og lad farsbrødet stege i yderligere 40 min- husk at hold øje med at det ikke bliver for mørkt.

Fame..

Igår var jo en super god dag og blev ikke dårligere af, at Kristian havde fået 2 biletter til "Fame" gemmen hans arbejde. Sjovt nok gad han ikke selv med ind at se sån en lille tøse-film på et par timer, men så ville Nicole heldigvis gerne med.
Filmen er sød, men masser af flotte sang- og dansescener, men der er måske ikke så meget handling. Alligevel synes jeg den var meget god og rigtig hyggelig. En rigtig tøse-film!
I dag bliver en ganske almindelig dag ligesom de fleste andre og måske jeg kan få de værste af bunkerne på arbejde til at forsvinde bar en lille smule.. Det ville lette lidt..

mandag den 19. oktober 2009

Som at kigge gennem folks vinduer..

Idag er en god dag!
Der har godt nok været travlt på arbejde og jeg overvejede på et tidspunkt, om jeg diskret kunne trække stikket ud til min telefon, men alligevel er dagen bar fløjet afsted:)
Jeg har fået gode nyheder om et menneske, som jeg holder meget af og Lotte har oveni sendt mig en lille forkælelses-gave:) Det kan ikke være bedre..

Idag har bloggen også fået sin faste læser nr. 50!
Det er super hyggeligt, at så mange har lyst til at læse med herinde og mange af jer smider nogle søde og sjove kommentarer. Jeg sætter pris på dem alle:)
Mange af mine venner forstår ikke helt det der "smarte" ved blogs. Jeg synes det er en dejlig måde at føre dagbog på og dele de små ting i hverdagen med andre- og du kan selv vælge hvor anonym du vil være:)
Jeg ved godt hvorfor jeg elsker at læse med hos andre. Det er nemlig ligesom en "lovlig" måde at kigge ind gennem folks vinduer på- endda med behageligt censur på hvad du ser:) Man må jo ikke kigge ind gennem folks vinduer- jeg har altså bar lidt svært ved at lade være.. For jeg er frygteligt nysgerrig:)
Så tak til alle jer der læser med:)

Svigtet..

Da jeg kom ned til blomstermanden på torvet i lørdags følte jeg mig lidt svigtet, for hans udvalg af friske blomster var temmeligt kedeligt og der var ikke rigtig noget at komme efter.
Så ugens buket måtte erstattes af et par lyserøde hyacinther i stedet og så må den lokale blomsterdame besøges, hvis jeg ikke kan undvære en buket.
De smukke gule fra forrige uge står dog endnu. Stilken blev dårlig, men så er de klippet af og fordelt i små vaser rundt omkring, så mon ikke jeg klarer med med dem ind til næste lørdag, hvor blomstermanden forhåbenligt har taget sig lidt sammen.
Kastanjekransen er aldrig kommet ud på døren, for den pynter så fint herinde og har fået en fin form, efter kastanjerne er tørret lidt ind.
Nu overvejer jeg, om jeg skal lave en krans af visne blade, ligesom de har ovre i børnehaven...

søndag den 18. oktober 2009

Lidt luft skal der til..

For ikke at gå helt i stå, blev jeg enig med mig selv om, at jeg nok hellere måtte få lidt frisk luft. Emma var enig, så vi har været en lang tur i det friske vejr. Der er godt nok efterårsfarver overalt og når Emma løber rundt i bladene kan kun næsten blive helt væk..
Det meste af dagen er tilbragt med at bladre i magasiner og kogebøger, se lidt fjernsyn og få en lille eftermiddagslur.
Nu vil jeg kigge på det sidste vasketøj inden jeg smutter over til Lise og får lidt lækker mad:)

Dovne planer..

Der er ingen tømmermænd til mig idag, men nøj hvor er jeg træt!
Mit indre ur er så kraftigt, at jeg vågnede til sædvanlig weekend-tid kl. 7.. Vi har åbenbart fået os forvildet ind på en af de værtshuse igår, hvor man må ryge og hold op hvor jeg stank. Jeg måtte stå op og gå i bad, for så at gå i seng igen og prøve at sove lidt, men det var ikke meget det blev til. Det betyder eftermiddagslur på sofaen senere:)
Jeg fik gjort en masse rent igår, så det eneste der presser sig på er den enorme bunke vasketøj vi har fået lavet os denne uge. Jeg tror, at jeg kun lige laver et par maskiner, så må resten vente.
I aften har Lise inviteret på aftensmad, det klager jeg ikke over..
Kristian er for engangs skyld ude og se fodbold, men sån er det jo.
En af hans kammerater, som er bror til pigen i et af vores rigtig gode vennepar, døde i fredags under en fest, da han trådte ud af en altandør, hvor der ikke var bygget nogen altan endnu, så han faldt ned og landede i nogle murbrokker. Det er virkligt tragisk, han blev kun 26 år. Jeg har kun mødt ham få gange, men det må være frygteligt at miste sin bror..

lørdag den 17. oktober 2009

Chokolademousse med hindbærgele´...

Så er aftenens dessert klar og mangler bar lige et par hindbær på toppen og et drys chokolade..
Opskriften er fra SpisBedre nr. 7/2009 og er super nem at lave, men skal så forberedes sagen før.
Moussen for en god, lidt grov konsistens og smager kraftigt af chokolade og hindbærgelen´ giver en dejlig sødme og syrlighed. Jeg har brugt en hindbærsaft der kun er sødet med æble og næsten ingen sukker, så den er ret syrlig ligesom jeg synes den skal være.
Jeg brugte 1½ dl saft istedet for 1 dl vand + 1 dl saft, for at være sikker på den smagte af nok- det kommer helt an på saften.

Chokolademousse med hindbærgele(4 pers)
Mousse:
1 dl sukker
5 dl piskefløde
150 g mørk chokolade(70%)

Gele':
2 blad husblas
½ dl vand
1½ dl koncentreret hindbærsaft( evt. ½ dl vand + 1 dl saft)

Friske hindbær og chokoladespåner til pynt.

Mousse:
Smelt sukkeret i en gryde.
Hæld fløden i(pas på, sukkeret er mega varmt) og varm op under omrøreing, til sukkeret er opløst.
Hak chokoladen og læg den i en skål.
Hæld den varme fløde over chokoladen under omrøring, til chokoladen er smeltet.
Sæt chokoladefløden på køl mindst 12 timer- jeg lavede det igår aftes.
Gele':
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
Tag husblassen op og smelt den sammen med ½ dl vand ved svag varme.
Kom saften(saft + vand) i en skål og rør husblas i.
Stil skålen i køleskabet 30-40 min.
Rør et par gange undervejs, til gelen' ligner æggehvide i konsistensen.

Pisk chokoladefløden til mousse på lav hastighed. Pisk ikke for meget, da den kan komme til at skille så.
Sprøjt chokolademoussen ned i 4 glas eller skåle. Glat overfladen lidt.
Fordel den afkølede gele' over og lad det stivne yderligere.
Pynt med hindbær og chokolade ved serveringen.

Lørdag.. Ah..

Så uskyldig man kan se ud, når man sååå gerne lige vil smage en lille bitte smule morgenkage:)
Bageren er besøgt i dag istedet for søndag, for jeg tvivler på jeg gider stå op imorgen tidlig efter rundstykker.
Et par af Salling-tøserne har inviteret sig selv på mad herhjemme, mod at de så tager vin med. Så vi skal sikkert nok få en hyggelig aften, der vidst skal ende i Jomfru Ane Gade....
Dagen kommer mest til at gå med lidt af det praktiske, inden der skal være fest i aften..
Jeg skal lige en tur ind til byen og hente den sidste ingrediens til desserten og have hentet en buket lørdags-blomster på torvet og så skal det hele have en overhaling herhjemme, så jeg ikke skal tænke på det imorgen..
Menuen bliver butterdej fyldt med pikantost, champignon, skinke og krydderurter og med en masse salat og tzatiki til.
Desserten bliver et forsøg fra en af de gamle SpisBedre-blade, Chokolademousse med hindbærgele og friske hindbær på toppen..
Forretten har jeg droppet, for kan aldrig finde på noget. Havd servere i?
For at kompensere har jeg lagt en flaske champagne på køl til en lille velkomstdrink..

fredag den 16. oktober 2009

Weekenden er skudt igang..

Rodfrugter, bacon, øko-okse og tomater simre lystigt på komfuret og skulle gerne ende ud i et godt grundlag for en omgang lasange. Måske jeg skulle have sparet på rødbeden, for lige nu er den temmeligt sprælsk...
Vi gider ikke ud idag. Vejret er kun til indendørs hygge, stearinlys og læsestof. Emma virker heldigvis enig. Så vi vil glide ned i sofaen med de nye magasiner og tæpper, tillade mig selv at komme bare en lille bitte smule i julestemning og spise bar en lille smule snoller..
God fredag:)

En lille blogleg..

Jeg har set denne lille leg inde ved Trine og synes lige jeg ville lege med selv:)

Hvor er din mobil: Den ligger vidst stadig inde i soveværelset..
Yndlingsmad: Jeg elsker mad, men mors mørbradsfad og mormors gammeldawskylling er helt sikkert livretter. Men jeg elsker også pasta og rødt kød:)
Yndlings drink: Champagne! Jeg elsker champagne og sød hvidvin..
Hvor var du igår aftes: Hjemme i min seng..
Noget jeg ikke er: Vågen..
Muffin: Øhh..Ja Tak! Gerne med chokolade og masser af glasur:)
Øverst på ønskelisten: Et lille bondehus, en WV Beetle cc i en fræk farve og en Litchen Aid. Beskedent, ikke:)
Her voksede jeg op: Voerså..
Yndlingsbutik: MandrupPoulsen, KJdoogfood i Frederikshavn og Penny Lane..
Yndlingsfarve: Det er nok lyserød..
Et sted jeg besøger igen og igen: Hjemme hos mor. Jeg elsker at komme hjem til mit bardomshjem og naturen omkring..
Yndlings spisested: Jeg har vidst ikke et ynglingssted. Jeg elsker at komme ud at spise. Penny lane er måske et ynglingssted hvad angår deres kage, uhm..

torsdag den 15. oktober 2009

Torsdag..

Puha, de flødeboller er bar SUPER lækre!
Der blev holdt en ekstra kaffepause idag hvor vi guffede flødeboller og de bragte virkeligt lykke. Især dem med hasselnøddebund er rigtig gode..
Oven på sån en omgang trængte jeg til lidt frisk luft, så jeg fik Kristian og Emma til at hente mig ved toget, så vi kunne gå en tur langs havnen i Nørresundby.
Vejret er virkeligt dejligt trods kulden og vi fik en dejlig tur. Lige nær ved ligger Føtex, så der blev også provianteret. Jeg får gæster lørdag og mangler kun lige nogle småting nu, men de kan næsten allesammen findes på torvet lørdag..
Nu skal jeg lige kigge lidt rundt i blog-land og så kalder et laaangt vaaarmt bad og min seng:)

Flødeboller her og der og alle vegne:)

Vi lavede mandelbunde med almindeligt skum og nøddedrys.. Uden chokolade ligner mine sq en hvid shar-pei, haha...
Kurset var fint, men lidt besværligt synes jeg og der skal arbejdes igennem for at klokken ikke bliver over 22 og det er altså alligevel mange timer at lave flødeboller i, når kurset startede kl. 18..
Vi fik noget over 20 stk med hjem, med vaniljesmag, lakridssmag, hindbær eller jordbær. med forskelligt drys og i forskellige former- nogen runde og andre ovale ligesom vores:)
Det synes jeg er rigtig flot!
Jeg synes det var lidt besværligt at skulle stå med derhjemme, så det tror jeg nu ikke jeg kommer til, hvertfald ikke efter hans opskrift.
Nu ryger de med på arbejde til et lille flødebolle-event, så må vi se hvad kollegaerne synes om dem. Men sjovt, det var det og nu skal jeg nok også tilmeldes hans småkage-kursus her op til jul:)



onsdag den 14. oktober 2009

Uhm.. Flødeboller..

I aften har jeg spændende planer sammen med Lotte..
Vi skal via Kristians arbejde på flødebolle-kursus! Der skal laves håndlavede flødeboller med forskellige slags bunde og smag og jeg er ret spændt på om det er noget vi kan finde ud af- Ude på kurset skal vi mødes med Pia og veninde, så vi skal nok få det sjovt.
For nogle år siden har jeg selv forsøgt mig med at lave flødeboller og lad mig sige det sån her: det var ingen succes:)
Så hvis de stille tilstande på arbejde kan bære det, så flexer jeg nok lige en time så jeg kan komme hjem og hvile mig inden kurset starter. Vi skal lave flødeboller fra 18-22, så det bliver en lang dag idag...
Senere, afholdes der jule-småkae-kursus og det bliver vi vidst også nød til at tilmelde os:)

tirsdag den 13. oktober 2009

Solskin i min stue..

De her små solstråler lyser op i stuen, det er lige før man helt får forårs-fornemmelser og det er li tidligt nok:)
Eftermiddagen blev tilbragt på sofaen med vaskeægte dovneri, mens Kristian har været på et par timers overarbejde.
Kødet til den planlagte lasange med rodfrugter blev glemt i fryseren, så det blev bare til en flad mad idag og så kan kødet vente der, til en anden gang.
Nu skal aftenen tilbringes med endnu mere dovneri, et langt varmt bad og lidt læsning.
Jeg får skønne veninder til spisning lørdag og aner ikke hvad jeg skal servere, så der skal nok også kigges lidt kogebøger..

Vinterhi?

Hold fast Emma har snorket i nat, hun må da snart gå helt i vinterhi, for hun rejste sig bar og gik med mig ind i stuen da vækkeuret ringede og nu snorker hun igen!
På arbejde har mange efterårsferie, så det hele foregår i et lidt andet tempo end normalt og der er lidt mere plads til hygge.
Jeg kunne også trænge til ferie, men jeg har taget en del fri til jul og så skal jeg jo snart på skole, så mon ikke det er bedst at spare lidt på den:)
Har du efterårsferie?

mandag den 12. oktober 2009

"Hit med suppen"-suppe..

Nogen ting kunne altså godt have et nemmere navn, men det hedder den altså, suppen efter opskrift fra "Suveræne Succeser" som jeg købte i lørdags.
Hvorfor ikke bar kalde den "Tomatsuppe med røde linser":)
Suppen er god og krydret, men kanelstangen skal ikke koge med hele tiden næste gang den skal laves, for der blev altså lidt julestemning i mit hoved af kanelsmagen, men ellers er den dejlig krydret og varmer godt.
Jeg erstattede den smule cayennepeber der skulle i med sambal oelek, det gør den dejlig hot. Opskriften foreslår, at der drysses med feta og persille ved serveringen, men jeg valgte altså at nøjes med et par lune naanbrød dertil.
Lidt kokosmælk eller rødvin i stedet for noget af boullionen ville sikkert smage super godt heri, så det skal afprøves ved lejlighed.

"Hit med suppen"-suppe (3-4 pers)
50 g løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk tørret oregano
4 laubærblade
100 g røde linser
2 ds. flåede, hakkede tomater
3 dl god grøntsagsboullion(evt lidt mere)
1 dl piskefløde
1 stort nip cayennepeber / 1 stor tsk sambal oelek
salt

Hak løg og hvidløg fint og svits dem i olien, til der er bløde og klare.
Tilsæt krydderierne og lad dem stege med et øjeblik.
Tilsæt linser, dåsetomater og boullion og lad suppen koge 30 min.
Tag kanelstangen og laubærbladene op og blend suppen.
Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op sammen med piskefløden.
Smag til- den må gerne være lidt stærk:)

En ny dag..

Så står den på en arbejdsdag igen idag efter en dejlig weekend.
Mon ikke der bliver roligt på arbejde, når nu der er efterårsferie. Sån en uges ferie kunne jeg godt lige bruge, men det må vente..
Der er virkeligt blevet koldt om morgenen. Jeg kan næsten ikke få mig selv til at stikke så meget som em enkelt tå ud under dynen, puha:)
Men op, det skal man jo- Ha en god dag:)

søndag den 11. oktober 2009

Kagebord og guldklumper:)

Dagen idag gik med en besøg oppe nordpå.
Først var vi et par rigtig hyggelige timer hos mormor og morfar, hvor moster også kom forbi..
Bagefter kørte vi en tur til Voerså for at spise hos mor og Pap og se til disse små skønne guldklumper. I løbet af de næste 14 dage flytter de hjemmefra, men en enkelt lille fyr er der ingen der har tabt sit hjerte til endnu- og jeg synes endda at han er allersødest!
Der er godt nok fuld fart på med sån et par basser og de har altså nogle frygtelige tænder. Mine sko og bukser har vidst fået sig en hård medfart, men de er altså bar for sjove sån nogle små størrelser..
Kagerne bragte lykke og kan helt klart anbefales. Okay, møgungen ku nu ikke li marcipanbollerne, før "de der sure nogen" blev pillet af- kræsne unge:)
Nu kalder dynen, for en ny arbejdsdag venter imorgen efter den sædvanlige ALT for korte weekenden...



Æblekage med pistacienødder...

I samme nummer af SpisBedre som marcipanbollerne er der en masse lækre æblekager og valget faldte på denne her, nu hvor vi har så mange æbler i haven.
Der er ikke kanel i som i de fleste æblekager, men jeg tror jeg drysser lidt over ved serveringen:)
Opskriften siger ½ dl pistavienødder, men jeg brugte nok 1 dl, ellers så det ud af for lidt.

Æblekage med pistacienødder:
3 dl hvedemel
2 spsk sukker
125 g smør
1 æggeblomme

Fyld:
3 æbler
2 æg
1 æggehvide
1½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
2 dl creme fraiche 18%
½ dl hvedemel
½-1 dl pillede pistacienødder, grofthakkede

Blend eller hak smør, mel og sukker sammen til en grynet masse.
Tilsæt æggeblommen og saml hurtig dejen.
Smør dejen ud i en godt smurt springform og lad den hvile på køl 30 min.
Sæt ovenen på 200 gr.
Bland æggene, æggehviden, sukker, vanilje, mel og cremefraiche sammen.
Hæld fyldet oven på dejen i springformen.
Skræl æblerne og skær dem i tynde både.
Læg dem oven på fyldet og drys pistacienødderne over.
Bages midt i ovnen ca. 30 min.
Lad kagen afkøle.

Eftersnak: Dejlig mild smag. Pistacienødderne giver en dejlig smag og godt med knas...