mandag den 8. februar 2010

Thaisuppe med kylling..

"Funky Hverdagsmad" af Charlotte Guéniau og Carsten Kyster er en dejligt farvestrålende bog med mange spændende opskrifter.
Idag har vi fået dejlig krydret suppe med kylling og gul karrypasta, som rigtig varmer.
Da der ikke rigtig er nogle grøntsager i suppen udover forårsløg og thaiskalotteløg(som jeg ikke kunne opdrive) valgte jeg at svitse hvad der nu fandtes i grøntsagskuffen: porrer, forårsløg, rød peberfrugt, sugarsnaps, gulerødder og hvidløg.. Det gav en lækker sprød topping sammen med peanuts.
Generelt lavede jeg en hel del ændringer, men her kommer den som jeg fik den lavet:

Thaisuppe med kylling(2-3 pers)
1 ds. kokosmælk(400 ml)
3-4 dl god hønseboullion
300 g kyllingebryst i strimler
1½ spsk sukker
1 spsk soja
1 spsk fishsauce
1½ spsk gul karrypasta
saften af ½ lime

Tilbehør:
Nudler
Lynstegte gøntsager
Peanuts

Kom kokosmælken i en gryde og varm den op.
Tilsæt karrypastaen og lad den koge med 2-3 min.
Kom kylling og halvdelen af boullion ved og kog op.
Tilsæt sukker, sojasauce og fishsauce og lad det småkoge ved lav varme i ca. 30 min.
Hvis suppen bliver for tynd spædes op med lidt boullion.
Når kyllingen er mør og gennemstegt serveres suppen med nudler, grøntsager på toppen og lidt peanuts.

3 kommentarer:

Sofie Maria sagde ...

Det lydre bare som en lækker vinterret! Jeg elsker smagen af karrypasta og fiskesauce - ægte thai-smag :)

Hanne K's verden sagde ...

Jeg elsker jo, alt hvad der har med thaimad at gøre. Din suppe lyder dejlig.

MissMuffin sagde ...

Sofie Maria, den er også super lækker.
Jeg synes det svært at lave karrysuppe af alm. karry, men karrypastaerne er så dejligt nemme:)

Hanne, den smagte også dejligt og varmede godt:)