mandag den 8. marts 2010

Powergrød- morgengrød med turbo på...

Hmm.. Igår aftes ved 23-tiden finder jeg pludseligt ud af, at flere af de andre har fået en sms fra vores lærer om, at vi har fri idag, da han er syg..
Godt vi snakker sammen, for jeg fik ingen sms, men blev heldigvis kontaktet af flere af de andre piger, så jeg også fik besked...
Dejligt med en fridag, for der sidder stadig en rest af sidste uges stress i kroppen.
En god lang gåtur, rengøring og hygge med Emma burde rette op på balancen igen:)

Efter sukkerrusen igår skulle mit blodsukker vidst også lige stabiliseres lidt, så jeg starter dagen idag med god, solid morgenmad.
Kristian kom hjem i fredags med "Køkkenrevolution på høje hæle", som har mange spændende opskrifter og små fif.
Morgengrøden her er dejlig krydret, men lidt vandet efter min smag. Måske fordi jeg har brugt 5korns-gryn i stedet for havregryn...
Igår aftes pressede jeg lige en ordenlig omgang appelsiner, så her til morgen var der iskoldt appelsinjuice i køleskabet- det smager bar af sol og sommer:)

Powergrød- morgengrød med turbo på (1 stor portion)
1-1½ dl grovvalsede havregryn
4-5 dl vand
1 knsp kanel
1 knsp vanilje
1 knsp havsalt
1 knsp sort peber
1 tsk citronsaft
evt. 2-3 spsk valleprotein
1-2 spsk hørfrøolie

Lidt frugt og nødder til topping.

Lad vand, havregryn, krydderier og citronsaft* stå natten over i en lille kasserolle.
Næste morgen varmes den op under omrøring til du får en "fløjlsblød grød".
Rør olie og valleprotein i og spis med det samme.

*citronsaften nedbryder havregrynenes phytinsyre, som kan forhindre optagelse af kalk, magnesium, jern og zink, så ifølge forfatteren Oscar Umahro er det en god ide altid at sætte dem i blød med citronsaft.

8 kommentarer:

Bitten sagde ...

Jeg synes ofte der er sådan nogle opskrifter som denne, der virker utrolig spændende og værd at afprøve, men så står jeg af når man begynder at skulle købe sære olier...
Men din grød virker god!

Lone sagde ...

Det morgenmåltid ser super sundt ud. Det må kunne stabilisere din kagemave :-)

Dejligt, at du lige har fået en ekstra fridag. Nyd den! :)

Garn, hund & kat sagde ...

jeg tror den skal prøves med byggryn i stedet for havre - og mon ikke tisselolie vil kunne erstatte en hørfrøs olie?

Indrømmet - jeg har et godt lille udvalg af olier af forskellige slags, men køber ikke alle og enhver som er nævnt i opkrifter. Jeg ser på hvad den skal bruges til og om jeg ønsker retten skal bæger præg af dens smag og vælger herefter mellem hvad jeg har.

I ny og næ kommer der en ny til samlingen.

Lyder skønt med sådan en uventet fridag - god dag til Emma og dig :-)

MissMuffin sagde ...

Bitten, jeg kender godt følelsen..
Men olien har jeg nu på lager, for den er et kanon tilskud til tør og eksem-plaget hud som min..
Det kaldes "Livets Olie" og fåes i helsekosten til mellem 70 og 180 kr så vidt jeg husker- det holder længe og er godt både i smoothies, dresssinger og i hjemmelavet ansigtsmaske:)

Lone, jeg bliver nød til at spise sundt i hverdagen hvis jeg vil synde løs som igår, ellers kan min krop ikke helt være med:)

Sisses mor, den kan sagtens laves med byggryn istedet, det siger opslkriften hvertfald:)
Mon ikke tidselsolie også kan bruges, for det er vel også temmeligt smagsneutralt..
Jeg har kun livets olie, 2 slags olivenolie(en til stegning og en til salat) og en raspolie. Det er nok til mit forbru, for ellers synes jeg det bliver uoverskueligt.
Overvejer dog om jeg skal have afprøvet det der kokosolie som er blevet så moderne:)

Ha en dejlig mandag sammen med de skønne vovser:)

Grith sagde ...

Ihh - jeg synes det ser så lækkert ud - ville ønske jeg kunne spise havregrød. Det dufter så dejligt, men synes det føles som lim når jeg får det i munden.

Håber du får en rigtig god fridag.

Knus Grith

MissMuffin sagde ...

Haha Grith, det var ikke så godt! Prøv med 5korns-gryn, de er lidt mere faste i konsistensen. Er det ikke noget,s å kan du altid bruge resten til at bage boller af:)

Tina Liel sagde ...

En dejlig start på en fridag. Hyg dig. KNUS ♥

MissMuffin sagde ...

Ilige måde Tina:)