søndag den 25. april 2010

Monkeybread



Så skulle jeg også prøve at bage monkeybread, men jeg må sige, at jeg ikke var vildt imponeret.
Måske det skal spises når det er helt lunt, for jeg synes det blev lidt tørt da det blev koldt.
Jeg ville hellere ha haft en alm. kanelsnegl eller et par gode muffins istedet:)

Opskriften er fra urtekrams hjemmeside, med tilpasset hvad jeg nu lige synes.
En anden gang ville jeg nok bruge en blanding af brun farin og muscovado, da muscovado er meget mørkt i smagen og mangler li den sidste sødme..


Monkeybread (1 stk)
50 g gær
4 dl lun mælk
2 spsk sukker
1 nip salt
1 æg
2 tsk stødt kardemomme
Ca 500 g hvedemel

Til drys:
100 g smeltet smør
200 g mørk muscovadosukker
2 spsk kanel

Rør gæren ud i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser- melet lidt efter lidt, til du får en blød og smidig dej.
Lad dejen efterhæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse, ca. 1 times tid.
Del dejen i en masse små stykker og tril den til kugler.
Bland muscovado og kanel godt.
Dyp kuglerne i smeltet smør og tril dem derefter i kanelsukkeret.
Læg dem i tætte lag i en smurt springform og bag dem så ved 175 grader i 45-50 min.
Lad brødet køle lidt af i formen inden det vendes ud.

3 kommentarer:

The Evensens sagde ...

Hej.. du skulle prøve at lave dejen efter denne opskrift.. (måske skal du halvere den eller endda dele den i 4 - til en halv pakke gær.. medmindre du vil fordre hele opgangen... og så følge dette link: http://thepioneerwoman.com/cooking/2009/05/monkey-bread/ ...og lav monkeybread efter the pioneer woman's instrukser . yum yum yum,

1 quart Whole Milk
1 cup Vegetable Oil
1 cup Sugar
2 packages Active Dry Yeast
8 cups (Plus 1 Cup Extra, Separated) All-purpose Flour
1 teaspoon (heaping) Baking Powder
1 teaspoon (scant) Baking Soda
1 Tablespoon (heaping) Salt

Bare et forslag

Piskeriset sagde ...

Det er godt nok ærgerligt, at den ikke levede op til forventningerne, for den ser virkelig god ud!

MissMuffin sagde ...

Evensen, det kunne godt være jeg skulle istedet- undrede mig altså også lidt over det manglende fedstof i i den her dej...
Tak for tippet:)

Piskeris, den var altså noget tør og kedelig, men tror bar dejen skulle ha haft en ordenlig klat smør og noget mildere sukker, så havde den været der:)