onsdag den 15. september 2010

Langtidshævet speltfoccacia med druer..

Jeg er vild med denne smukke blog, så selvom jeg er ret dårlig til engelsk, så hakker jeg mig gladeligt igennem alle hendes indlæg:)
For nyligt lavede Deb en foccacia med "concord-druer", som vidst er en slags små og meget mørke druer, men dem har jeg ikke fundet nogen steder og har derfor bare brugt almindelige blå vindruer.
Opskriften lød spændende, men dejen skulle hæve tusind gange og det havde jeg ikke lige tid til efter arbejde.
Jeg har derfor forsøgt at røre en dej sammen selv efter inspiration fra kogebøger og nettet og den blev faktisk ret vellykket og super nem at lave.
Brødet bliver dejligt sprødt, med en blød krumme og en anderledes sødme fra druerne.
Helt sikkert et lækkert brød til suppe, buffet eller tapas.
Er du ikke til druer, så udskift dem evt med friske cherrytomater eller bag brødet kun med krydderierne på, det vil også være lækkert.

Langtidshævet speltfoccacia med druer (1 stort brød)
½ liter koldt vand
15-20 g gær
1 spsk groft salt
1 spsk olivenolie
200 g fuldkornsspeltmel
350 g italiensk hvedemel "Tippo 00"
ca. 10-15 blå vindruer
olivenolie, groft salt og tørret eller frisk rosmarin

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt, olivenolie, speltmel og hvedemel  og rør det godt sammen til en tyk og lind grød.
Dæk dejen godt til med husholdningsfilm og lad dejen stå på køkkenbordet i ca. 12 timer- natten over.
Rør dejen let igennem næste dag og hæld dejen ud i en lille bradepande med bagepapir.
Glat overfladen med en dejskraber.
Lad dem efterhæve ca. 1 time.
Pensl forsigtigt brødet med olivenolie og drys med groft salt og rosmarin.
Halver vindruerne og fjern kernerne.
Tryk de halve vindruer ned i dejen med let hånd.
Bag foccaciaen ved 250 grader i ca. 25 min.

3 kommentarer:

Janne B.T. sagde ...

Det er rigtig fedt, at du har mod på selv at eksperimentere med ingredienser :)

Piskeriset sagde ...

Smitten Kitchen er en meget farlig side - jeg tør simpelthen ikke læse på den særlig tit, for jeg fortaber mig fuldstændig i de virkelig flotte billeder og meget spændende opskrifter :-)

Det er godt nok også et spændende brød, du har bagt - jeg kan godt forstå, at du faldt for den opskrift! Mange tak for inspirationen :-)

MissMuffin sagde ...

Janne, det er hvertfald noget jeg øver mig i at blive bedre til, for det er ret sjovt selv at "opfinde" nye opskrifter selv:)
Denne gang var det heldigvis en succes..

Piskeris, det er virkeligt en smuk blog!
Troede hun havde et kæææmpe køkken, men så kom jeg så langt tilbage i hendes indlæg at jeg så det lille køkken hun arbejder i, det er ret imponerende!