onsdag den 8. september 2010

Pasta med svampe og portvin..

Jeg er en af de unge, der spiser rigtig meget pasta, som de for nyligt snakkede en del om i medierne..
Herhjemme ELSKER vi pasta!
Det her er en dejlig måde at spise pasta på, selvom den måske godt li kunne ha klaret et ordenligt drøn persille til slut, men det kunne jeg ikke gøre mod Kristian, når nu der også var spinat i:)
Han spiste nu af det med største fornøjelse, for sjovt nok er han vild med champignoner!
Opskriften er fra bogen "Vegetarretter"fra forlaget Parragon, købt til en 50'er i Føtex sidste måned..
Jeg har tilføjet 2 håndfulde frisk spinat og så brugte jeg Marsala, som vidst også er en portvin, men er ikke just vinekspert:)
Jeg er ikke så vild med de soltørrede tomater, som man køber i supermarkederne, så jeg lavede en lille portion igår, da kyllingen alligevel var i ovnen, det passede lige med de tomater jeg havde tilbage.

Pasta med svampe og portvin (2 pers.)
1 pakke frisk pasta
25 g smør
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 stort løg, hakket
250 g hvide champignon, hakkede
2 håndfulde frisk spinat, skyllet og nippet
1 tsk hvedemel
1 spsk marsala
ca. 1 dl cremefine madlavningsfløde
50-60 g soltørrede tomater
salt, peber, muskatnød

Tilbehør:
Groft brød
evt. hakket persille

Smelt smør og olie i en stor gryde.
Steg løg og hvidløg ved jævn varme i et par min, til de er bløde og klare.
Tilsæt champignon og svits dem med et par minutter.
Drys melet over.
Rør fløde og portvin i lidt af gangen og tilsæt de soltørrede tomater.
Lad saucen simre 8 min. ved svag varme og smag til med salt, peber og muskatnød.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken og lad den dryppe af.
Bland pasta og sauce sammen i en stor skål eller i gryden og server med det samme.

5 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

*slurp!!*

Pasta er bare utrolig let, hurtigt og billigt, så det er ikke så underligt, at der er mange unge, der sværger til det. Da jeg var yngre, spiste jeg også fortrinsvis pasta eller ris til måltiderne, men det var også for at få lidt variation efter at komme fra et hjem, hvor vi kun fik kartofler!

Jeg har ikke prøvet at putte marsala i maden, men det lyder ret spændende, og nu må jeg altså snart få det afprøvet :-)

(ps - den kogebog har jeg sendt lange blikke efter mange gange, men jeg har endnu ikke fået nærstuderet den... måske burde jeg alligevel... ;-))

MissMuffin sagde ...

Jeg er også vokset op i et hjem hvor den kogte kartoffel hørte med til næsten alt, så jeg har spist rigtig meget pasta og ris efter jeg flyttede hjemmefra:)
Nu prøver jeg altid at købe fuldkornspasta og brune ris, for det er jo ikke så sundt med al den hvide stivelse..

Marsala er rigtig godt i maden, det giver sån et lille snert af skarphed og sødme, det er rigtig lækkert..

Jeg synes den er rigtig fin, der er hvertfald et par retter jeg har noteret mig:)

Michèle sagde ...

Jeg lavede retten til aftensmad idag, og mums det smagte bare godt.. Har luret lidt i din blog i noget tid nu, og nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at lave noget af dit mad.. (: Det var en succes og helt sikkert ikke sidste gang jeg laver noget fra din blog.. (:

Janne B.T. sagde ...

Jeg vil bare sige det samme som piskeriset: SLURP!

MissMuffin sagde ...

Michele, det er jeg super glad for at høre:)
Det er dejligt når nogen har glæde af opskrifterne...
Sig endeligt til hvis du får afprøvet noget andet, har kommentarer eller spørgsmål, så vil jeg prøve at svare så godt jeg kan..

Janne, det er lækkert!
Hvis du bruger fuldkornspasta og cremefine, kan dit vægttab så ikke også godt klare sån en portion?