torsdag den 30. september 2010

Blogger-brok...

Jeg savner min gamle baggrund..

Bloggen er så kedelig uden, men lige meget hvad jeg gør kan jeg ikke få skidtet til at virke!

Hvorfor var det lige de dumme Blogger-folk skulle lave det hele om?!

Ps: Nogen der kan fortælle mig, hvad jeg skal vælge, så jeg får en helt hvid baggrund uden noget som helst?
Så må det blive sån det er og jeg må prøve at lave et fint banner til toppen når jeg engang får lyst..

onsdag den 29. september 2010

Jamies broccolisalat...

Der måtte rodes lidt rundt i madplanen, for Kristian var alligevel hjemme idag og jeg glemte at tage kød op imorges, så nye planer måtte der til..
Oveni havde jeg en stor trang til kartoffelmos og sådan blev det.
Kartoffelmos og broccolisalat med bacon.
Kristian er jo ikke den store grøntsagsspiser, men sjovt nok er han åbenbart ret begejstret for broccoli, hvilket jeg faktisk ikke er.
Denne salat er dog virkeligt LÆKKER!
Dressingen giver virkeligt broccolien et løft og den salte bacon giver lige det sidste.
Jeg er så mæt, for jeg har virkeligt proppet mig med mos og salat idag:)

Opskriften er fra Jamie Olivers kogebog "Jamies America", som er en rigtig fin og meget anderledes kogebog.
Her kommer opskriften som jeg lavede den med små ændringer her og der.

Jamies broccolisalat (2 personer)
1 broccoli
200 g bacon i tern
½ bdt. hakket pruløg
1½ moden tomat

Dressing:
½ fed presset hvidløg
1 tsk dijonsennep
3 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
salt og peber

Bræk broccolibuketterne af og del i små stykker.
Kog broccolien 1 min i kogende vand med lidt salt, så de stadig har lidt bid.
Lad dem dryppe af og kom dem over på et tørt viskstykke, indtil de er helt tørre.
Imens steges baconen spørd på en varm og tør pande.
Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.
Halver tomaterne, fjern kernerne og skær dem i tynde skiver.
Hak purløgen fint.
Bland dressingen godt sammen og smag til.
Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål og server.


Love&Toast..

Ha en dejlig dag allesammen:)

tirsdag den 28. september 2010

Fjordtur...

I eftermiddags blev Emma og mig enige om, at spiste jeg et lille stykke chokolade, så kunne vi godt vente med at spise aftensmad til sent og så tage en tur til fjorden og nyde sol og vind..
Så det gjorde vi og det var skøønt at blive blæst igennem!
Badebroen ved friluftsbadet er der hvor byens friske fyre smider al tøjet og tager sig en kold dukkert..
Normalt er det kun ældre damer og herrer der kaster sig i vandet med bar røv, men idag blev denne fordom da brudt, da 3 meget flotte unge mænd tog turen fra broen og i det kolde vand uden en trevl på kroppen.
Jeg kiggede (næsten) ikke:)

Aftensmaden, champignonsuppe var virkeligt ikke noget hit og bliver derfor ikke gengivet..
Så jeg spiste en ekstra af de hjemmebagt boller med æble og timian med en lille bitte smule Nutella på..
Uhm...

2. kasse fra Årstiderne

Så kom nr. 2 kasse fra årstiderne. Denne gang KUK-kassen (kassen uden kartofler).
Denne gang har jeg valgt kun at bestille grøntsager, for jeg synes der var alt for lidt frugt med sidste gang.

Indholdet er:
  • 6 tomater
  • 6 små stegepeberfrugter
  • 3 løg
  • 1 broccoli
  • 3 løg
  • 1 pose grønkål
  • 1 salathoved
  • 250 g brune champignon
  • 4 gule rødbeder
  • 1 stort bundt timian
  • 2 porrer
  • 1 selleri
  • 1 pose farvede gulerødder
Også denne gang er jeg sån lidt blandet omkring kassen.
Kassen kostede 209 kr og det er nok meget rimeligt for økologiske grøntsager- og her er en del mere end sidste gang, for der er mange grove sager imellem.
Dog synes jeg, at noget af det er lige lidt nok.
2 porrer, en meget lille bakke champignon og 3 løg er altså ikke meget at lave mad ud af til 2 mennesker.
Idag skal vi jo have champignonsuppe, så der må jeg afsted efter en bakke champignon mere, for ellers går vi sultne i seng:)
Det er lidt irriterende, at mængden ikke oplyses på forhånd, så det var til at købe ind efter..
I posen med gulerødder er der også kun 4 meget små gule gulerødder og så synes jeg altså ikke der er meget over "farvede gulerødder"..
På den positive side skal det siges, at det hele ser virkeligt lækkert og friskt ud.
Bundtet med timian er også ret stort, så noget af det skal fryses. Jeg elsker timian!
Og så kan jeg godt li, at der stadig er jord på:)

Direkte linje..

Sabina Thomsen: Jeg ville ønske der var tlf i himmelen, så jeg lige kunne ringe til dig og høre din stemme. Jeg tænker på dig idag, men det er ikke noget nyt. Tænkte på dig igår og dagen før det. Jeg tænker på dig i stilhed, siger ofte dit navn. Alt jeg har tilbage er et minde og et billede i en ramme. Kopier denne, og sæt den i din status, hvis du har nogen i himlen, som du savner ♥

Sådan lød min status på facebook igår, ligesom hos mange af mine venner.
Jeg er ellers ikke meget til den slags, men lige den her korte tekst synes jeg var utroligt rammende.
Vi har vel alle nogen vi savner deroppe.
Jeg har.

mandag den 27. september 2010

Englestøv..

Ja, det må jo være hvad der kommer på denne lampe, når den bliver støvet...
Jeg synes bar den er så fin og romantisk, men Kristian var mindst ved at besvime da han så den, så det går vidst ikke:)
Den er af designeren Tord Boontje, som også har lavet denne smukke lampe, som jeg heller ikke måtte få..
Det lidt synd for mig, ik?!
Meen, det ville nu heller ikke blive lige nu, at der var råd til den, for har li bestilt en krumptapsføler til lillebroderens bil, så den kan komme ud at køre igen..
800 kr for en metaldims og det er sån set det samme som lampen her koster..

Morgenstress...

Lillebrors bil kører desværre ikke endnu, der skal reservedele til..
Så jeg skal tage bussen og det er sikkert fint nok...
Bortset fra, at det lige har slået mig, at jeg vidst nok skal på kursus i Dronninglund idag og vidst nok kl. 8.00, men jeg er ikke sikker..
Sådan noget skidt....
Jeg må bare håbe på, at Kristian kan undvære bilen og at jeg skal på kursus idag og ikke imorgen, fordi det er overbooket idag...
Jeg må se om jeg evt. har nogle af mine kollegaers mobilnummer gemt et eller andet sted, så må jeg lige sms'e dem og håbe de kan hjælpe mig...
Typisk dårlig start på en mørk og kold mandag!

søndag den 26. september 2010

MissMuffins lasange...

Alle har nok deres egen opskrift på en lasange og det har jeg selvfølgeligt også.
Jeg variere den ofte med forskellige grøntsager som svampe, spinat, skiver af frisk tomat eller rodfrugter, men sån her kan Kristian allerbedst li den.
Bechamelsaucen laver jeg på slum af smør, mel, mælk og lidt muskatnød, men er det helt umuligt, findes der mange opskrifter på nettet:) Ja, den kan endda købes færdig...

MissMuffins lasange (4 pers)
2 store løg
2 fed hvidløg
4 store gulerødder
500 g hakket oksekød
2 dåser hakkede tomater med bailikum og oregano
1 spsk tørret oregano
salt, peber og olivenolie
1 pakke friske lasangeplader
ca. 4-5 dl bechamelsauce
1 håndfuld friske basilikumblade
1 kugle frisk mozzarella

Tilbehør
Godt brød og grøn salat

Hak løget, pres hvidløget og riv gulerødderne.
Svits løg og hvidløg i olivenolie til de er bløde og klare.
Kom gulerødder ved og lad det simre et øjeblik.
Kom derefter kød og tomater i og bland det hele godt sammen.
Måske der skal justeres med en smule vand, men vendt et par min, for tomaterne afgiver meget væde.
Lad det hele simre så længe du har tid til- gerne et par timer.
Smag kødsaucen til med salt, peber og oregano.
Klip lasangepladerne ud i passende størrelse.
Smør et ildfast fad med olivenolie og læg et lag lasangeplader i bunden.
Kom kødsauce over, bechamelsauve og basilikumblade- fortsæt et par lag og afslut med lasangeplader og resterne af bechamelsaucen.
Riv mozzarellaen i stykker og fordel den over lasangen.
Drys med salt, peber og oregano.
Bag lasange ca. 30 min ved 200 grader.

Tip: Er der kødsauce tilbage kan det fryses og bruges som en omgang pasta bolognese en anden dag.

Pirogger..

Jeg har da helt glemt at blogge denne opskrift, som jeg fik afprøvet for efterhånden et par uger siden..
Opskriften er fra Amos "Den store bagebog 3- året rundt" og super nem at lave- selvom de måske ikke blev så pæne:)
For at lave dem bar en lille smule sundere, så brugte jeg fuldkornsdurrummel og det virkede fint..
Det er lækkert at ha med på madpakken sammen med lidt salat og der kan sagtens laves mange, for de kan fryses- jeg har stadig 2 i fryseren til en travl dag.
Fyldet kan være hvad som helst, bare det ikke er for vådt.
Jeg brugte rester fra køleskabet: løg, et par champignon, lidt frisk spinat, en rest feta, basilikumblade og et par soltørrede tomater.
En rest kødsauce, curry, et stykke laks eller nogle mosede kartofler med krydderurter kan også bruges..

Pirogger (5-6 stk)
250 g hvedemel
120 g durrummel
25 g gær
2½ dl lunken vand
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie

Opløs gæren i det lunke vand, rør salt og olie i og derefter melet.
Ælt til en glat og smidig dej.
Lad den hæve lunt og tildækket 1 times tid.
Rul dejen ud og udstik cirkler (jeg brugte en morgenmadsskål).
Fordel fyldet (ca. 1 spsk.) på halvdelen af hver cirkel og fold den anden halvdel over.
Pres siderne godt sammen med en gaffel og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem 25 min ved 200 grader.

Søndag..

Vi har sovet ind til nu, for der har været larm i Østergade i nat..
Først en meget beruset mand med en trompet, der gav koncert ude foran Jackpot.
Derefter en nedfalden chipspose i køkkenet, der fik os op at stå, for det lød et øjeblik som nogen var ved at bryde ind.
Sidst, men ikke mindst, en nabo nedenunder der holdte fest til der blev lyst..
Så jeg er en smule groggy, men det skyldes nok også en omgang forkølelse der stadig sidder i mit hoved..
Når Kristian står op har vi lidt praktisk på programmet, for sån er vores søndage jo som regel..
Indkøb, tøjvask og så er der en ny dørklokke, en persienne i køkkenet og nogle lamper der skal sættes op...
Og en pekingeser der vil ud at gå, så der må gerne holde tørt så vi kan gå en lang tur idag..

lørdag den 25. september 2010

Spaghetti med ricotta og sprød parmaskinke..

Denne ret fra Mad! nr. 8/2010 skulle vi egentligt ha haft i onsdags, men da Christina er rimeligt kræsen måtte jeg satse på det sikre og servere tortillas:)
Retten er meget mild og ikke noget særligt, men det smagte nu meget godt:)
Der skulle ha været en rød peberfrugt i, men den er vi kommet til at spise, så jeg kom et par tomater uden kerner i og erstattede hvidvinen med vand.
Der skulle ligeledes ha været tilsat 50 g rucola, men det er jeg ikke særligt vild med, så jeg serverede istedet en grøn salat med olie-eddikedressing til, sammen med brød og parmesan.
Nu står den på film og sofahygge resten af aftenen..

Spaghetti med ricotta og sprød parmaskinke (2 pers.)
200 g spaghetti (jeg brugte fuldkorn)
4 skiver parma- eller serranoskinke
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt eller 2 tomater uden kerner
½ squash
½ dl hvidvin eller vand
75 g ricottaost
salt, peber, olivenolie

Tilbehør:
friskrevet parmesan
lidt frisk basilikum
brød

Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
Varm ovnen op til 175 grader og sbag skinken til den er sprød i 5-10 minutter.
Hak løget, pres hvidløgen, skær squah i små tern og tomaten i skiver.
Steg først løg og hvidløg i lidt olie til de er bløde og klare og svits derefter squash og peberfrugt/tomater med et par min.
Kom vand/hvidvin og ricotta med og varm saucen igennem til osten er helt smeltet.
Smag til med salt og peber.
Vend den afryppede spaghetti i saucen og server med sprødstegt skinke på toppen.

Spisebordet...



Mit spisebord har kostet 300 kr i Ikea og er et udemærket bord, der lige passer ind i "hullet" i stuen, men fordi det er ubehandlet træ, så er det ikke så pænt mere.
Der er næsten altid dug på, men det er lidt irriterende engang imellem, så nu vil jeg ha det malet..
Spørgsmålet er bar li hvilken farve?
Kristian synes det skal være hvidt og har nedlagt veto imod lyserød:)
Jeg synes godt det kunne være en eller anden anden farve. Måske hel lys og støvet grøn eller sån grå-brun.
Der er jo ikke meget farve herhjemme i forvejen...
Stolene er nogle, der engang er blevet afsyret, så de ser fine og slidte ud.
Tror de skal have lov at være som de er, bar med noget nyt fint stof, der kommer til at passe med bordets farve..
Hvad synes i, nogle gode ideer?

Jeg drømmer også om en ny og større lysekrone, men det tror jeg ikke lige der kan skabes enighed om herhjemme..

fredag den 24. september 2010

Nogen sætter pris på sygdom...

Ramt..

Nu gik den ikke længere..
Idag er jeg hjemme med ondt i halsen, ondt i øre og kæbe, en smule feber og en umulig mave..
Forkølelsen ser det nu ud til jeg har fået taget livet af, men en omgang efterårs-influenza slipper jeg vidst ikke for..
Så idag står på dynen i sofaen, masser af halstabletter og varm saft.. Og en masse powernaps...

torsdag den 23. september 2010

Dårligt bil-karma..

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg ikke er vild med at køre bil..
Deraf følger også et rigtig dårligt bil-karma. Som fx. dengang jeg havde problemer med tankdækslet- som jeg iøvrigt stadig høre for jævnligt:)
I sidste uge ridsede jeg den ene af min lillebrors nye fælge og selvom jeg selvfølgeligt får det lavet, så går jeg rundt med dårlig samvittighed over at være så "KAUV", som man siger heroppe...
Så imorges, da jeg fik snøvlet mig halvsløj afsted på arbejde er der pludseligt et eller andet der lyser i bilen..
Lidt resarch viser, at det er noget med ustødningen der er galt, men både Kristian og Pap mente jeg godt kunne køre hjem uden der skete noget ved det..
Da jeg så kørte hjem, så gik bilen i stå midt i jeg kommer kørende ude på landevejen mellem Brønderslev og Tylstrup!
Ind til siden med mig og så Pap og Kristian i røret igen..
Heldigvis kunne bilen starte og jeg kunne liste hjem til Nørresundby- med 60 km i timen. Behøves jeg sige jeg var årsag til mange sure bilister):)
Så lørdag må vi til vores mekaniker med den, for der er et eller andet der skal skiftes i den.. En katalysator eller et eller andet... Suk!

Daim Cookies..

Man skulle tro jeg var sponsoreret af Daim:)
Først Daim-muffins, så Daim-islagkage og nu Daim-cookies!
De her cookies er fra Amos "Den Store Bagebog 3- året rundt" og er super nemme at lave.
Igår blev de dessert sammen med 2 kugler chokoladeis og friske hindbær og det smagte skønt med de her spørde cookies til.
Jeg lavede kun ½ portion og fik ca. 20 cookies ud af den- men de blev ikke helt så flade som jeg håbede på, så tryk dem godt flade inden de bages.
Desuden undlod jeg at komme vand i, ellers ville dejen være blevet alt for blød.

Daim Cookies (ca. 20 stk)
150 g hvedemel
100 g blødt smør
50 g brun farin
30 g sukker
½ æg
75 g hakket daim eller hele daimkugler
1 tsk vaniljesukker
½ tsk natron.

Rør smør, sukker, farin og æg godt sammen.
Rør derefter daim, hvedemel, vaniljesukker og natron i til en jævn dej.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og tril den til en pølse- kom den evt. i køleskabet ½ times tid, så bliver det nok nemmer. Jeg trillede små kugler i våde hænder, som jeg trykkede flade inden de kom på en bageplade med bagepapir, for det var noget nemmere.
Bag dem ved 200 grader varmluft i 6-8 min.
Lad dem køle helt af, inden de kommes på en tætsluttende dåse.

onsdag den 22. september 2010

Der kom en pakke..

Da jeg kom hjem stod der en pakke på min trappe.
"Hvad har Kristian nu bestilt?!" var min første tanke, men den store og tunge pakke var sørme til mig, for jeg vandt jo Irenes give-away:)
Og sikke en pakke!
Hold fast alle de fine sager der var i den: muffinsforme i flere størrelser, en lille magnet, salt&peber-muffins, olier, notesblok, en lille lommebog, lys og en smuk sæbedispenser. (Tror jeg fik det hele med)!

Der var endda en lille personlig gave med:)

Tusind tak Irene, det var da bar den bedste pakke at komme hjem til!

Onsdag..

Så blev det allerede onsdag- skønt!
Og sikke en duft at stå op til! Roserne her dufter helt fantastiske og overdøver fint alle Emmas prutter:)
Min søde frisør har valgt at læse videre for få en studentereksamen og det synes jeg bar er så sejt gået!
I aften kommer hun forbi til lidt mad og hygge, men der var vidst også nogle spansk-lektier hun gerne ville have jeg kiggede med på..
Hmm.. Er vidst nok bar li blevet temmeligt rusten udi det spanske, selvom jeg var glad for det i gymnasiet for efterhånden 4-5 år siden.. Tiden flyver!
Menuen er lavet om til en omagng tortillas, for Christina er noget kræsen, så jeg satser på det sikre:)
I stedet vil jeg bruge lidt tid på en dessert eller noget kage..
Jeg tror, jeg satser på at køre tidligt hjem idag, for synes jeg har lidt kriller i hals og næse og orker altså ikke til at være syg! Så kan jeg nå at komme hjem og pleje mig selv lidt...

tirsdag den 21. september 2010

Lidt sødt skal der også være plads til:)

Fyldte auberginer...

Ugens grønne blev fyldte auberginer fra denne herlige kogebog.
Der skulle være serveret en bønnesalat til, men bønnerne var desværre blevet dårlige, for jeg havde ikke lige fået mig taget sammen til at få dem brugt. Det for dårligt!
Appetitten var nu heller ikke så stor idag, så vi spiste bar flutes og lidt tomater til- senere følger en lille dessert trop:)
Kristian er ikke vild med auberginer, så han spiste kun halvdelen af sin og så al fyldet:)
Opskriften er som jeg lavede den, men brug evt. kun 50 g pasta, for jeg fik alt for meget fyld- det kan spises på madpakken imorgen, så helt galt er det ikke.

Fyldte auberginer (2 pers.)
100 g  fuldkorns-suppehorn (brug evt. halvdelen)
1 stor aubergine
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, preset
3/4 dåse hakkede, flåede tomater
1 lille kugle frisk mozzarella
2 tsk oregano
2½ spsk rasp
5 spsk friskrevet parmesan
salt, peber og olivenolie

Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Vask auberginen godt og flæk den på langs.
Snit indmaden på kryds og tværs med en skarp kniv uden at skære igennem skallen. Skrab herefter al indmaden ud og hak det.
Smør aubergine-skallerne med lidt olivenolie og kom dem i et ildfast fad.
Steg løget i lidt olivenolie til det er blødt.
Kom auberginen, hvidløg og aubergine ved og lad simre et par min.
Tilsæt dåsetomaten og lad simre lidt. Smag til med salt og peber.
Skær mozzarellaen i tynde skiver.
Kom et lag pasta i aubergine-skallerne og kom derefter et par skiver mozzarella over.
Derefter et lag pasta mere.
Bland rasp og parmesan og kom over auberginerne. Pres det lidt sammen.
Bag auberginerne ved 200 grader i 25 min til der er møre og raspen er sprød.

Godmorgen!!

Nogenlunde udhvilet er jeg idag, for det snorkende monster har heldigvis foretrukket stuen i nat..
Frisk er jeg nu ikke og udsigten til en hel dag på arbejde er ikke just opmuntrende, men mon ikke det hele går alligevel..
Ha en god dag!

mandag den 20. september 2010

Uhm...

Der er altid tid for risengrød, så idag har vi nydt en kæmpe portion..
Vi spiste rub og stub, så der bliver ikke til klatkager imorgen..
Selv Emma fik en lille klat som hun fornøjet smaskede i sig:)
Vi spiste tidligt, for vi skulle li den tur i Bauhaus efter lysstofrør til køkkenet og en ny dørklokke.
Jem&Fix ligger godt nok ikke så langt herfra, men jeg HADER den butik: dårlig service, dårlig service og dårlig service er det eneste man kan sige om dem!
Så hellere kører helt ud til Skalborg... Desværre gad Kristian ikke med i Ikea:P
Nu har jeg fået fint, hvidt lys i køkkenet, så håber mit kamera bliver gode venner med det:)

Mandag igen...

Sån en weekend går godt nok bar alt for stærkt!!
Jeg er helt kvæstet her til morgen, men det skyldes nok også, at Emma har snorket fuldstændig vildt og uafbrudt i nat lige inde ved siden af sengen, så hun måtte vækkes mange gange..
Lige nu snorker hun bare videre i sin kurv herinde i stuen:)
Det er begyndt at være hårdt at komme op med de her mørke og kolde morgener.
Vi har ikke varme på endnu, men det kommer nok ikke til at varer længe inden vi bliver nød til at tænde..
Nu vil jeg tage et varmt bad og håbe på at vågne lidt op..

søndag den 19. september 2010

Man ved man har en blogger-skade...

... når man ber sin stakkels kæreste om, at han skal sørge for, at det nye lysstofrør til køkkenet er med "blødt" lys, fordi det giver de bedste mad-billeder:)
Behøver jeg sige, at han synes jeg var totalt åndssvag?

1080...

I formiddags var vi en tur i Føtex, for de havde Bjørkvin t-shirts til billige penge og det kunne Kristian godt li trænge til at få et par stykker af.
Jeg måtte vemodigt sætte denne tilbage til hylden, men Kristian forbarmede sig over mig, for han synes at det var rigtig meget bog for 99 kr.
Så da jeg studerede chokoladenhylden nærmere, så smuttede han tilbage til bogafdelingen efter den.
Og jeg har ikke brudt væddemålet, for jeg har fået den, ikke selv købt den!
Istedet købte jeg flødeskunskager og en buket roser til at forsøde søndagen lidt...
Hjemme igen har Emma fået hendes store, ugentlige børstning, der er foretaget en lynrengøring og vasketøjet er under behandling.
Jeg synes ikke, at jeg har så meget energi for tiden, så jeg tror jeg vil samle lidt med en lille morfar på sofaen når Kristian skal se fodbold og ellers bar dovne resten af dagen:)

Inspiration...

Når vi nærmer os koldere tider får jeg altid lyst til at lave lidt om herhjemme..
Gøre klar til de mange timer der skal tilbringes indendørs...
Nu hvor Kristian for alvor er flyttet ind er der også opstået store pladsproblemer, så vi kommer til at bruge lidt penge på nye møbler og noget maling, for der trænger efterhånden til at blive malet igen.
Den del står Kristian dog for, for han er ret god til at male.
Imens vil jeg drømme om blide og lyserøde nuancer, overveje hvilken farve spisebordet skal males, om det kan betale sig at tapesere vores lille gang, få printet nogle billeder ud til nogle gamle rammer og spare sammen til en ny og større skænk til køkkenet...

lørdag den 18. september 2010

Hyggelig eftermiddag...

Har haft en rigtig hyggelig formiddag og eftermiddag sammen en flok damer og så en masse plasticbøtter, for jeg var blevet lokket med til et Tubberware-party, selvom jeg godt nok var lidt lunken omkring det..
Det var nu meget hyggeligt og en lille bageform kunne jeg ikke stå imod- den ligner jo en af mors hunde med alle de folder:)
Der var også et par andre ting imellem jeg godt kunne tænke mig, men til de priser er der kun råd til at købe en ting af gangen!
Nu står den på afslapning for resten af dagen, for synes godt nok jeg er lidt brugt de her dage..

En enkelt Nutellamad...

Nu har min ven her stået og kigget på mig hele ugen, men jeg har holdt igen.
Ikke al den Nutella har jeg sagt til mig selv. Og det går faktisk ok... Men der er jo så oss kun gået en uge:)
Så i skrivende stund spiser jeg den ene Nutella-mad, som jeg må spise om ugen.
Så burde det 1 kilo Nutella holde længe endnu...

Snart er jeg på vej i bad.
Jeg skal i rigitg godt selskab oppe nordpå idag sammen med Dianna og Randi og jeg glæder mig.
Der kommer en hel flok damer til Randis mor idag, som skal være med til at kigge på en masse sager.
Og i den familie går tingene aldrig stille af sig, så jeg ved det nok skal blive en udnerholdene dag!

fredag den 17. september 2010

Lækker aftensmad...

Vi har fået lækker vegetarisk aftensmad idag- Kristian om Emma delte dog lidt kylling dertil:)
Nogle unge mennesker er igang med at lave en vegetarisk kogebog på et lavt budget og søgte igennem et vegetarforum testere, der også havde lyst til at ta et par billeder, så det meldte jeg mig til.
Derfor må i også vente lidt med opskriften, for jeg har lovet at holde den tilbage til kogebogen er færdig..
Nu skal jeg ha et langt varmt bad, i nattøjet, hive dynerne med ind i sofaen, spise chokoladeis og se film sammen med Kristian

Torsdag i madklubben...

Torsdag var en lang dag på arbejde og så madklub hos Lise..
Glemte selvfølgeligt mit kamera og det var ret ærgeligt, for Lise havde lavet hjemmelavet pizza og de smukkeste muffins!
De fortjente altså at komme på bloggen, for de smagte også temmeligt godt...
Det var som altid rigtig hyggeligt og snakken gik, indtil krigsligende situationer var ved at opstå omkring et spil Bezzerwizzer:)

torsdag den 16. september 2010

Blomsterbergs pandekager...

Ja, der går godt nok ren madblog i den de her dage, men som lyset forsvinder bliver lysten til at hygge i køkkenet større, så jeg får lavet en del mad de her dage- jeg er faktisk bagefter med at blogge
Desværre betyder det manglende lys dårligere billeder, det simpelthen så irriterende!

Nå, men i tirsdag var Nicole til tøsemiddag og jeg ville lave de her pandekagepakker, men det er altså ikke til! Det lykkedes hvertfald ikke særlit godt for mig.
Til gengæld vil jeg gerne gøre opmærksom på denne fantastiske pandekageopskrift!
Pandekagerne bliver helt perfekte: tynde, bløde, men sprøde i kanten og dejligt søde.
Kristian var meget begejstret da vi fik rester igår:)
Tjek endeligt siden ud, der er simpelthen så mange lækre kager og desserter, uhm..

Blomsterbergs pandekager (6 store pandekager)
1 vaniljestang
65 g sukker
100 g hvedemel
3 stk store æg
65 g smeltet smør (smelt det på panden der skal bruges)
2 ½ dl sødmælk

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Mos dem sammen med lidt af sukkeret, så det fordeler sig bedre.
Blan sukker, vaniljesukker og mel sammen og pisk det herefter sammen med æggene.
Pisk smeltet smør og sødmælk i dejen- den er ret tynd.
Steg pandekagerne ganske kort i lidt smør på en stor pande.

onsdag den 15. september 2010

Langtidshævet speltfoccacia med druer..

Jeg er vild med denne smukke blog, så selvom jeg er ret dårlig til engelsk, så hakker jeg mig gladeligt igennem alle hendes indlæg:)
For nyligt lavede Deb en foccacia med "concord-druer", som vidst er en slags små og meget mørke druer, men dem har jeg ikke fundet nogen steder og har derfor bare brugt almindelige blå vindruer.
Opskriften lød spændende, men dejen skulle hæve tusind gange og det havde jeg ikke lige tid til efter arbejde.
Jeg har derfor forsøgt at røre en dej sammen selv efter inspiration fra kogebøger og nettet og den blev faktisk ret vellykket og super nem at lave.
Brødet bliver dejligt sprødt, med en blød krumme og en anderledes sødme fra druerne.
Helt sikkert et lækkert brød til suppe, buffet eller tapas.
Er du ikke til druer, så udskift dem evt med friske cherrytomater eller bag brødet kun med krydderierne på, det vil også være lækkert.

Langtidshævet speltfoccacia med druer (1 stort brød)
½ liter koldt vand
15-20 g gær
1 spsk groft salt
1 spsk olivenolie
200 g fuldkornsspeltmel
350 g italiensk hvedemel "Tippo 00"
ca. 10-15 blå vindruer
olivenolie, groft salt og tørret eller frisk rosmarin

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt, olivenolie, speltmel og hvedemel  og rør det godt sammen til en tyk og lind grød.
Dæk dejen godt til med husholdningsfilm og lad dejen stå på køkkenbordet i ca. 12 timer- natten over.
Rør dejen let igennem næste dag og hæld dejen ud i en lille bradepande med bagepapir.
Glat overfladen med en dejskraber.
Lad dem efterhæve ca. 1 time.
Pensl forsigtigt brødet med olivenolie og drys med groft salt og rosmarin.
Halver vindruerne og fjern kernerne.
Tryk de halve vindruer ned i dejen med let hånd.
Bag foccaciaen ved 250 grader i ca. 25 min.

Flødesuppe af persillerod med svampe..

Flødesuppe er vidst så meget sagt, for suppen er kogt på skummetmælk, men den cremede og milde smag lever fuldt op til navnet.
Det er en rigtig lækker suppe, der smager lidt af kartoffelmos med en snert af persille.
Opskriften er fra Aarstiderne og der skulle egentligt være brugt østershatte, men dem jeg fik fat i virkede så underligt bløde og lugtede mærkeligt, så jeg valgte at bruge en rest champignon istedet.
Der var en rest pesto tilbage fra igår og et par dryp af den var virkeligt lækkert dertil, men kan sagtens undlades.
Kristian er jo ikke så vild med suppe, hans synes ikke det mætter nok, det for sundt osv.
Jeg vil gerne have suppe mindst en gang om ugen, elsker suppe.
Så for at tilgode se ham lidt har jeg bestemt, at jeg i fremtiden vil servere lidt ost og pølse til eller en lille dessert. Idag bliver det en lille dessert:)

Flødesuppe af persillerod med svampe (2-3 pers)
½ kg persillerødder
200 g kartofler
2 fed hvidløg
½ - 3/4 l mælk
salt, peber
100 g champignon eller østershatte
en klat smør, olivenolie

Tilbehør:
Godt brød
evt. pesto

Skræl kartofler og persillerødder og skær dem i stykker.
Kom kartofler, hvidløg og persillerødder i en gryde sammen med ½ liter mælk og kog til grøntsagerne er helt møre- rør jævnligt, mælk brænder nemt på!
Skær svampene i tern og svits dem i lidt smør og olivenolie. Krydr med salt.
Når grøntsagerne er kogte blendes suppen og smages til med salt og peber.
Juster konsistensen med lidt ekstra mælk, hvis du synes den er for tyk.
Server suppen med de stegte svampe og en smule pesto.

Den første kasse...

Så kom den første kasse og bortset fra den revnede (lille bitte) vandmelon, så er det hele friskt og lækkert.
Jeg sender lige en mail med billedet til kundeservice, så håber jeg at de ordner det uden problemer...
Vi fik den lille Mixkasse til 198 kr. og den indeholdte følgende:
  • En stor krølsalat
  • 1 agurk
  • 6 flasketomater
  • ½ kg persillerod
  • 2 løg
  • 2 majskolber
  • 1 bakke grønne bønner
  • 4 æbler
  • 1 bakke blå og røde druer
  • 3 store ferskner
  • 1 lille vandmelon
Jeg synes måske nok, at der kunne ha været mere løg og majs i kassen, for 2 af hver er ikke meget og det er jo billige råvarer.
Vi kommer aldrig til at få en kasse hver uge (vi er meldt til hveranden uge) for der er ikke frugt og grønt nok til os til en hel uge i sån en kasse- men lækkert er det med lidt afveksling alligevel.
Emma er med på en kvalitetskontrol:)

tirsdag den 14. september 2010

En lille drøm...

Kilde: eurowoman

Hvis jeg ikke lavede det, som jeg gjorde nu og ikke allerede havde besluttet mig for at læse videre, og hvis jeg havde nerver til det, så ville jeg have en fin lille butik inde i Aalborg.
Sån en lille butik med kaffe, te og lækker chokolade, specialiteter, kagegrej og smukt porcelæn, duftlys, badesalt, gamle emaljeskilte, kogebøger og dåser, franske rengøringsmidler, servietter, økologiske håndcremer og  mange lyserøde sager.
Engang, engang når jeg er færdig med at redde verden, så skal jeg have sån en lille butik sammen med Lotte, hvis hun vil, hvor vi skal æde os tykke i alle de gode sager, sladre med hinanden og kunderne hele dagen og bruge tid på at jegte nye sager til biksen, for det er vi gode til.
Senere, når det hele kører skal der en lille tesalon til, hvor Lotte kunne lave te i spandevis og jeg kunne bager kager og brød ude bagved. hele dagen lang.
Sån en  lille en, med gamle skæve møbler, mønstret tapet på væggne og gammeldags porcelæn og servietter.
Engang...

mandag den 13. september 2010

Tilbage til virkeligheden...

Så er 4 uger med korte dage på skolebænken slut og virkeligheden kalder igen..
Synes altid de 4 uger forsvinder så hurtigt, men jeg kan nu også godt mærke det er længe siden jeg har været på arbejde sidst.
Der er sikkert masser at følge op på!
Bla. har jeg fået en ny kollega, som jeg endnu ikke er mødt og efter planen skal hun vidst dele kontor med Ulla og mig, så lidt nyt er der hvertfald sket...
Trods den kolde og mørke morgen, så er der dog et stort plus på kontoen: jeg har stadig lilllebrors bil, så det tager ingen tid at komme frem og tilbage. Hvilken luksus!
Ha en god dag allesammen!

søndag den 12. september 2010

MissMuffins tomatsuppe...

Jeg har absolut ingen ting lavet idag udover at vaske tøj.
Tuller stadig rundt i nattøjet og dagen er bar forsvundet ud i et blå- sådan dage skal der også være plads til:)
Jeg skrabede dog kræfter sammen til at lave en omgang tomatsuppe af alle de lækre tomater jeg havde med hjemme fra Pap i fredags og den blev så god!
Kristian sagde endda, at det var den bedste suppe jeg nogensinde har lavet- det er store ord fra en suppe- og grøntsagshader som ham:)
Opskriften er efter fri fantasi og giver en stor portion- der er til fryseren også.
Aftenens suppe tilsatte jeg en håndfuld suppehorn og en slat cremefine og så var der lækker aftensmad, men det kan man gøre som man vil:)

MissMuffins tomatsuppe (5-6 personer)
1,5 - 1,7 kg tomater i alle farver, former og størrelser i tern (renset vægt)
½ l god grøntsagsboullion
4 store løg i tern
4 store fed hvidløg, presset
1½ spsk oregano
salt, peber og lidt sukker
olivenolie og en klat smør

Svits løg og hvidløg i smør og olivenolie til løgene bliver bløde og klare.
Tilsæt tomater og svits med et par min.
Kom boullion ved- bar li til det næsten dækker tomaterne.
Lad det hele simre ved svag varme under låg i ca. 3 kvarter.
Rør et par gange undervejs.
Smag til med oregano, salt, peber og en smule sukker.
Blend suppen til en passende konsistens og server!