lørdag den 8. januar 2011

World Peace Cookies..

Mums... Det her må virkeligt være chokolade-elskerens ynglingscookie!
Jeg er ikke så god til at bage cookies, men de her er virkeligt lækre.
Sprøde, lidt seje og fyldt med chokolade!
Jeg skal have kage med hjem til en veninde idag, så jeg test-bagte li et par stykker igår og UHM hvor er de gode!
Resten af dejen ligger på køl, klar til at blive bagt i eftermiddag. Jeg vil gerne servere dem lune, der er de nemlig allerbedst!
Opskriften er fra den skønne blog Smitten Kitchen.
I opskriften står der, at de skal have ca. 12 min, men jeg gav dem kun 9-10 minutter, for jeg lavede dem ikke så store og det virker til at være helt rigtig.
Bag dem! Med iskold mælk er det virkeligt en lækkerbidsken!

World Peace Cookies (ca. 20-25 stk)
175 g. mel
30 g. kakaopulver
½ tsk. bagepulver
150 g. usaltet smør
120 g. brun farin
50 g. sukker
1/4 tsk. fint havsalt
1 tsk. vaniljeekstrakt
150 g. mørk chokolade (70 %)

Kom smørret i en skål og pisk det let og cremet.
Tilsæt vaniljeekstrakt, sukker, farin og salt og pisk det godt sammen.
Sigt mel, bagepulver og kakaopulver sammen i en anden skål og bland det.
Kom melet op til smørret og pisk det hurtigt sammen- det varer kun et øjeblik og dejen skal være lidt "krummet".
Hak chokoladen- det er nemmest med en brødkniv, så springer chokoladen ikke ud over det hele.
Vend chokoladen i dejen med let hånd.
Hæld dejen ud på køkkenbordet og sammel den med hænderne, så får du en fast og let klisteret dej.
Del den i 2 og tril hver til tykke pølser.
Rul dem i husholdningsfilm og læg dem i køleskabet i mindst 3 timer.
Når de skal bages tager du dem ud af køleskabet og skærer rullerne i tynde skiver. De vil smuldre lidt pga. chokoladestykkerne, men klem bar skiverne let sammen igen, så vil de flyde sammen under bagningen.
Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 9-10 minutter.
Lad dem køle lidt af og spis dem mindst de er en smule lune, så er de allerbedst:)
Er der nogen til overs kan de obevares i en luftæt kagedåse i et par dage.

TIP: Dejen kan fryses og det kan de færdigbagte cookies også- ca. 2 måneder kan de holde sig.
Jeg vil også tro, at dejen sagtens kan holde sig en uge eller 2 på køl, hvis man bar lige er opmærksom på smørrets holdbarhedsdato når man laver dejen.

7 kommentarer:

NIKOLINE sagde ...

mm det ser lækkert ud :)

// www.hellonikoline.blogspot.com

Mette Lykke sagde ...

Dem gad jeg at guffe til min eftermiddags kaffe..

MissMuffin sagde ...

Det var det også Nikoline:)

Mette, så må du ja gang i bageriet- de er nemme nok at lave:)

Bitten sagde ...

Jeg kommer til at gå amok i cookies, når min eksamen er overstået, for jeg har også et par andre opskrifter jeg skal have testet :D

Anonym sagde ...

Sikke et dejligt navn de har :-)

De ryger lige på min bageliste, de ser rigtig lækre ud - og cookies og iskold mælk - det er altså bare en klassiker der holder!

Mange hilsner
Birthe

Piskeriset sagde ...

Se, nu plejer jeg ikke rigtig at spise småkager, men jeg syntes, at den salgstale lød ret overbevisende, så nu vil jeg bestemt overveje at prøve den :-)

MissMuffin sagde ...

bitten, det er nu heller ikke tosset med lidt bageri- herhjemme er det ret afslappende og afstressende hvertfald:)
Glæder mig til at se hvad du finder på:)

Birthe, man kan slet ikke lade være med at synes om dem vel:)
Seriøst, en dag hvor du virkeligt har brug for trøst, så bag dem og nyd dem med iskold mælk og en god bog. Det må kunne få selv den mest triste regnvejrsdag til at lyse lidt op:)

Piskeris, det kan du roligt gøre, for jeg får altså ikke penge for det:)
De er virkeligt gode. Den lille smule havsalt giver en interessant lille eftersmag, ret lækkert:)