tirsdag den 22. marts 2011

Aubergineparmigiana


Som afslutningsgave på kommunen fik jeg Sophie Dahls "Frydefulde fristelser, som er en rigtig skøn bog af den tidligere plus-size model.
Det er en bog fyldt med lækre billeder og gode historier om Sophies forhold til mad og til sin krop. Rigtig god læsning!
Aubergineparmagiana er en skøn vegetarisk spise og noget jeg helt sikkert vil lave igen!
Mozzarella, tomater og basilikum er altid et hit herhjemme og jeg har også fået rigtig smag for aubergine på det sidste. 
Retten er nem at købe ind til og er ret billig at lave- især når Føtex har auberginer til 5 kr. som i denne uge.
Det tar tid at lave en aubergineparmigiana, så det er ikke bare lige en hurtig hverdagsret der kan bankes sammen på 20 min.
Den er ikke svær at lave og imellem bagning og kogning kan opvasken tages og salaten snittes:) Det er fint med mig:)

Aubergineparmigiana (2-3 pers.)
1½-2 auberginer
1 løg
2 fed hvidløg
1½ ds. hakkede tomater
½ spsk. brun farin eller måske lys muscovado
½ spsk. balsamicosirup (kan undlades)
1 lille bdt. basilikum
2 kugler frisk mozzarella
50 g. parmesan
olivenolie, havsalt

Tilbehør:
Sprød salat
Godt brød

Skær auberginerne i 1 cm. tykke skiver og læg dem i et lag på køkkenbordet.
Drys dem med havsalt og lad dem ligge 20 min.
Varm imens ovnen op på 200 grader.
Auberginerne dryppes med en smule olivenolie og bages i 20 min.
Hak løg og pres hvidløget.
Steg det ved lav varme i en smule olivenolie til de er bløde og klare.
Tilsæt dåsetomter, brun farin og balsamicosirup og lad det hele simre ved lav varme i 20 min. Smag til.
Smør et ildfast fad med olivenolie og kom kom et lag aubergineskiver i bunden.
Top med tomatsauce, basilikum, mozzarella i små stykker og friskrevet parmesan- fortsæt til, at der ikke er mere og top med lidt ekstra ost og basilikum.
Bag det ved 200 grader i 20 min.



8 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Nøj! Det lyder godt - så kan foråret bare komme an :-)

MissMuffin sagde ...

Det er også mega godt- selv Kristian tog 2 gange:)

Linebinevaskemaskine sagde ...

host! vi må snart lave et en efter-blogtræf-middag ;) det ser super lækkert ud :)

MissMuffin sagde ...

Line, den er jeg med på:)
Jeg vil gerne afholde igen hvis I andre ikke tør lukke mig ind i jeres hjem:)

Linebinevaskemaskine sagde ...

ahr i må nu gerne se mit rod ;) det er mere tiden lige p.t. det kniber med, men snart! eller så må en af de andre spænde hjelmen ;)

MissMuffin sagde ...

Vi må se om i ikke kan finde ud f det hvertfald:)

Miss A sagde ...

Hej Miss Muffin :)

Sikke en lækker ret. Den skal jeg helt sikkert prøve at lave snarest :)

Retten minder lidt om min vegetarlasagne m. auberginer, som du kan se her:

http://livogmad.blogspot.com/2011/02/vegetarlasagne-m-aubergine.html

Det kan være, du får lyst til at prøve den en dag.

De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad

MissMuffin sagde ...

Miss A, den smagte rigtig dejligt- jeg har en svaghed for italiensk mad:)
Jeg har også kig på en ret spændende vegetarlasange med hele 4 slags ost, så måske den bliver afprøvet sammen med hjemmelavede lasangplader.
Sophie Dahls kogebog kunne måske være noget for dig, for der er rigtig mange spændende vegetariske retter i, da hun selv har været vegetar en del af sit liv..