fredag den 4. marts 2011

Jomfruhummerfyldt rødspætte med kryddersmør..

Ja, det var vidst fredagsnydning vs. fredagslidelse herhjemme:)
Jeg synes, at der smagte rigtig lækkert, men Kristian påstod det smagte udemærket- men han var nu meget længe om, at komme igennem hans portion:)
Det er også utroligt med ham. Idag fandt han da ikke noget der ligende et ben, men selvfølgeligt gravede han et lille bitte mikroskopisk stykke skind frem, som han nærmest var ved at kvæles i:)

Jeg er meget tilfreds med den første fiskepakke fra Skagenfood.
Denne gang var der 7 flotte rødspættefileter og 6 store jumfruhummerhaler med i pakken.
3 af fiskefileterne måtte i fryseren, for så meget kan vi ikke spise.
Emballagen er virkeligt smart, effektiv og hygiejnisk. Jeg modtog pakken med fisk igår og kom den på køl.
Idag var der stadig masser af is i kassen og fisken var lækker og frisk.
Eneste minus er måske, at der ikke var en vejledning med til rensning af hummerhalerne.
Jeg ved godt, hvordan men fjerner tarmen, men andre ved det måske ikke?
Den er ikke særligt lækker at få med i maden.

Opskriften lyder på bønner og blommesaute som tilbehør, men det droppede jeg.
Bønner bryder jeg mig ikke om og blommer er ikke rigtig til at få nu.
Jeg serverede små stegte kartofler og lynstegte grøntsager til.

Jomfruhummerfyldt rødspætte med kryddersmør (2 personer)
4 rødspættefiletter
6 jomfruhummerhaler
3 spsk. smør
1 spsk. rasp
3 spsk. hakkede krydderurter
1 lille dl. hvidvin
salt, peber

Tilbehør:
Stegte kartofler
Grøn salat eller stegte grøntsager

Fjern skallen på hummerhalerne ved at flække den på "maven".
Skær et lille snit langs ryggen og fjern den sorte tarm fra hver hummerhale.
Hak hummerkøde groft.
Bland hummer, smør, rasp. krydderurter og en smule salt og peber.
Rul hver fiskefilet sammen og læg dem i et ildfast fad.
Fordel kryddersmørret over fisken og hæld hvidvin i bunden af fadet.
Bages 10-12 min. ved 200 grader.

8 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hehe den stakkels Christian! ;)
Men sådan er det jo med mænd, de kan gøre sådan et lille stykke skind helt overdådigt på den virkelig skidte måde ;)

/Lise
http://lisepaasu.blogspot.com

Miss A sagde ...

Hejsa ;)

Jeg synes, det er en god idé med de der kasser, og jeg håber - og tror - helt sikkert, at det er fremtiden..

Der var en skam, at Kristian ikke kunne lide det :-S

God weekend til jer begge..

De bedste hilsner fra
Anita
livogmad.blogspot.com

MissMuffin sagde ...

Lise, man skulle tro, at det var et stykke på størrelse med et visketsykke når han først går igang, haha..

Miss A, Kristian er temmeligt kræsen, så jeg er vandt til, at han ikke synes ret godt om det mad jeg laver:)
God weekend:)

Anonym sagde ...

Nøjjj, hvor ser det godt ud!!! :-D

Jeg kender det godt, det der med at sidde og lede efter noget de ikke kan lide, jeg sidder selv overfor en hver aften.....
Godt han trods alt overlevede ;-)

Mange hilsner
birthe

Linebinevaskemaskine sagde ...

du har mit nummer, så du ringer bare en anden gang ;) vi får aldrig fisk herhjemme, da daniel påstår han ikke kan lide fisk!

MissMuffin sagde ...

Birthe, det simpelthen så pinligt.
Var de børn havde de jo fået skæld ud og besked på at spie ordenligt:)

Line, måske vi skal lave en fiske-klub i stedet fr en madklub:)

Camilla sagde ...

Hej,

mums - det ser lækkert ud! Sådan en omgang ville da ikke være så ringe! Jeg har heldigvis en herhjemme, som også er meget glad for fisk, men generelt er vi desværre ikke gode nok til at få det spist så tit. Men måske jeg skulle plage om en kasse fra Skagenfood igen, og se om ikke han forbarmer sig over mig :o)

knus
Camilla

MissMuffin sagde ...

Camilla, jeg synes hvertfald at kassen var meget fin denne gang- der var jo faktisk til 2 måltider deri, for nu ligger der 3 store fileter i fryseren- men rødspætten er nok også af den lidt billigere fisk i forhold til så meget andet:)
Så plag da lige løs:)