torsdag den 7. april 2011

Hummingbird Bakery's carrot cake


Gulerodskage er altid godt og denne er også rigtig lækker og saftig, men meget tung og sød i forhold til andre gulerodskager jeg har bagt.
Der er hvertfald til mange i sån en kage:)
Ifølge opskriften skal kagen bages i 3 forme, så der laves 3 bunde fra start.
Nu følte jeg ikke lige for at skulle investere i 3 ens forme, så jeg bagte den i en stor form og det gik også, selvom den skulle have ret lang tid i ovnen. Jeg delte den dog også kun i 2 for en sikkerheds skyld:)
Icingen er meget sød, hvor jeg nok ville foretrække en lidt mere syrlig udgave, men det er nok smag og behag:)
Det er ikke påske endnu, men jeg havde altså lige lyst til at afprøve lidt påske-dekorationer og det blev ret fint. Bogen foreslår at pynte med kanel og valnødder.

Hummingbird Bakery's carrot cake
300 g. brun farin
3 æg
300 ml. solsikkeolie (300 g)
300 g. hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. salt
1/4 tsk. vaniljeekstrakt
300 g. revne gulerødder
100 g. hakkede valnødder

Cream Cheese Frosting:
600 g. flormelis
100 g. blødt smør
250 g. flødeost (ikke light)

Pynt:
Pastelfarvede marcipanæg
Gult sukker
Blomster af marcipan og gul pastafarve

Kom olie, mel og æg i en skål og pisk det rigtig godt sammen- det gør ikke noget, hvis det skiller lidt.
Bland mel med natron, bagepulver, kanel, ingefær og salt i en anden skål.
Pisk det langsomt i ægge-blandingen og tilsæt vaniljen, til du får en tung og jævn dej.
Rør gulerødder og valnødder i med en ske.
Smør en 20 cm's springform rigtig godt med en klat smør. Hæld dejen heri.
Bag kagen i ca. 50 min. ved 170 grader varmluft.
Den bliver ved med at se lidt blød ud i toppen, men skal fæles fast og svampet når du trykker på den.
Dæk evt. med ldit stanniol undervejs, så toppen ikke bliver for mørk.
Lad den færdigbagte kage køle helt af i formen.
Flæk kagen i 2 dele.
Til frostingen piskes smør og flormelis først let sammen.
Tilsæt flødeosten og pisk det rigtig godt sammen i et par min, til den føles let og luftig.
Smør 1/3 af cremen på den nederste bund og læg så den anden over.
Overtræk kagen med resten af frostingen.
Lad den stå på køl inden den pyntes, så frostingen bliver fast.

10 kommentarer:

Bitten sagde ...

Hvor ER den bare fin og påsket! Jeg har faktisk aldrig bagt en gulerodskage før... Har du en anden opskrift end denne, du i højere grad kan anbefale til en "første gulerodskage"? Hehe.

MissMuffin sagde ...

Tak bitten:)
Gulerodskage er mega godt!

De her gulerodsmuffins, som oprindligt er fra newyorkerbyheart er en succes i min familie:

http://frkmuffin.blogspot.com/2009/07/gulerodsmuffins-med-fldeost-glasur.html

Måske de var noget?
Den her er jo også super god, men meget tung, så det er ik sån en man bar li bager hvis der kommer en enkelt gæst, for den fylder godt i maven pga. alle de gode sager..

Kathrine sagde ...

Den ser 1. mega lækker ud, 2. super fin også.. Er helt vildt med at du har pyntet den med de æg der! :-)

MissMuffin sagde ...

Taak Trine:)
Jeg kan godt li pynt, som der er til at få alle steder, for det bliver hurtigt dyrt hvis man skal købe alt det fine grej til at pynte kager med.
Sån en pose æg koster godt nok omkring 30 kr., men der findes jo mange slags- de her havde bar de pæneste farver:)

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Hvor blev den da fin :) Jeg har også hummingbird bagebogen derhjemme. Måske jeg snart skulle få afprøvet noget bagværk derfra :) Det er vist på tide. Nu bliver man jo helt fristet af at kigge på din smukke kage. MUMS, også med marcipanæg. Wauw, jeg elsker dem :D

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Hvor blev den da fin :) Jeg har også hummingbird bagebogen derhjemme. Måske jeg snart skulle få afprøvet noget bagværk derfra :) Det er vist på tide. Nu bliver man jo helt fristet af at kigge på din smukke kage. MUMS, også med marcipanæg. Wauw, jeg elsker dem :D

Miss A sagde ...

Hej Miss Muffin :)

Hvor er den bare smuk, rigtig god idé med anderledes pyntning :)

Jeg har bare været på jagt efter sådan en rigtig amerikansk gulerodskage med ostecreme - også blogger du den her.. Tak for det :)

De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad

MissMuffin sagde ...

Kristine, jeg elsker den bagebog og er slet ikke færdig med at prøve af derfra:)


Tak MissA, jeg er spændt på, om du synes om den.
Jeg tror, at den er meget amerikansk, for den er noget tungere og sødere end de gulerodskager jeg er vandt til at spise..

Xenia sagde ...

Newyorkerbyhearts gulerodskage er nu også min favorit - som yderligere svar til Bittens forespørgsel ;) Hvordan var denne så i forhold dertil?

MissMuffin sagde ...

Xenia, den her er også rigtig god, men den er bare meget tungere og sødere- altså lidt mere luksus-agtig:)