Da jeg var på Cafe Stygge for nyligt fik jeg endnu engang deres lækre bondesalat, med stegte kartofler og bacon. Mums:)
I aften prøvede jeg så min egen version, som også smagte rigtig lækkert, men ikke helt så god som den originale- meen, jeg tror nu også, at min version er lidt mere fedtfattig:)
Det er hvertfald rigtig dejlig og nem mad, som Kristian også spiste med stor fornøjelse- der er jo bacon på:)
Hvis det skal være lidt sundere kan der tilsættes dampet broccoli, ærter og stegte champignon, det ville heller ikke være dårligt!
MissMuffins Bondesalat (2 pers.)
ca. 400 g. små kartofler
1 pk. bacon i skiver
1 stort rødløg
½ pk. babyleaves
purløg
olivenolie, groft salt
Dressing:
4 spsk. cremefraiche
1 stort fed hvidløg, presset
salt, peber, citronsaft
Rør dressingen sammen og lad den trække på køl.
Skrub kartoflerne rene og halver dem.
Vend dem i olivenolie og groft salt og hæld dem ud på en bageplade med bagepapir.
Bag dem ved 200 grader i ca. 30 min til de er gyldne og sprøde.
Imens skylles salaten og anrettes på 2 tallerkner.
Steg bacon til det er sprødt og lad den dryppe af på fedtsugende papir.
Skær rødløget i tynde skiver og steg det i lidt af baconfedtet ved svag varme, til løgene er bløde og brune.
Anret kartoflerne oven på salaten, kom løg over og smuldr baconnet udover.
Dryp med dressing og hakket purløg.
Uhm den ser lækker ud!
SvarSletJulie, det var den bestemt også:)
SvarSletAlene titlen gør mig i godt humør, og jeg synes også, at retten lyder ganske lækker!
SvarSlet... havde du så forklæde og tørklæde om hovedet, da du serverede den? ;-)
(åh ind imellem er det meget praktisk med den store afstand fra Nordjylland til Djævleøen... :-D)
Nu strammer du den Piskeris!
SvarSletMeen, fik godt nok pludseigt et billede i hovdet af mig selv, sån lidt Camilla Plum-style med frodige former og tørklæde om hovedet, mens jeg forbander alt ikke-økologisk, ikke-hjemmedyrket og ikke-hjemmelavet, haha..
Hov, men hun er da vidst ikke jyde!:)
Hej Miss Muffin :)
SvarSletDin bondesalat ser skøn ud :)
Jeg skal være i Aalborg i weekenden, så den kan være, at jeg skal en smut forbi Stygge og have genopfrisket den oprindelig bondesalat :)
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Hvor ser det bare lækkert ud. Må bestemt prøve her i påsken :D
SvarSletUhm det ser lækkert ud. Tror også familien vil kunne lide den.
SvarSlet