onsdag den 22. juni 2011

Kartoffeldeller med majs

For meeeeget lang tid siden testede jeg denne opskrift til en vegetarisk kogebog, men jeg hørte faktisk ikke rigtig mere til den.
Efter en oprydning i min mailbox fandt jeg dog opskriften  og fik lyst til at lave dem igen, for jeg havde en rest kogte kartofler, der fint kunne bruges.
De smager rigtigt dejligt, både som varme og som koldt pålæg på rugbrød.
Denne gang tilsatte jeg nogle friske krydderurter, for de kunne godt bruge lidt ekstra smag.
Jeg tror, at de er bedre med "gamle kartofler", da de nye er lidt blødere i konsistensen, så farsen blev lidt blødere end sidste gang.

Kartoffeldeller med majs (ca. 10 stk)
5 kartofler
2 dl. majs
1 løg
1 dl. hvedemel
2 fed hvidløg
friskhakket purløg og timian
salt, peber og olivenolie

Kog kartoflerne til de er møre og mos dem- en kold kartoffelrest kan også sagtens bruges.
Hak løget meget fint og pres hvidløg.
Bland de mosede kartofler med majs, løg,hvidløg, mel, salt, peber og krydderurter til en blød "fars".
Varm en god slat olivenolie op i en pande og form dejen til deller.
Steg dem til de er gyldne og sprøde- de skal have lidt længere end man lige regner med, ellers bliver de klæge og kedelige indeni.

7 kommentarer:

Dorte sagde ...

Uhm ser meget meget lækre ud. Opskriften er skrevet ned;)Dine billeder er altid så skønne at se på;)

Deborah sagde ...

De ser rigtig lækre ud. Alternativt, kan man bruge bagekartofler, som altid fås, og som også egner sig godt til f.eks. kartoffelmos hele året.

Som nævnt af Dorte, så tager du nogle dejlige madfotos. Jeg prøver, men synes aldrig det bliver helt så godt, som jeg gerne vil have det. Jeg må bare øve mig, til sidst lykkes det vel :)

MissMuffin sagde ...

Dorte, det er jeg glad for at høre:)
Jeg har ikke verdens bedste kamera, men her om sommeren er det godt nok, for der gør lyset alt arbejdet:)
Jeg synes, at det er vigtigt at anrette maden pænt, det er en del af oplevelsen:)

Deborah, det har du nemlig ret i:)
Smagen fejler bestemt ikke noget med de nye kartofler, men farsen bliver lidt anderledes og skal have lidt mere mel.
Det kræver meget øvelse!
Prøv at gå tilbage i mit arkiv, så vil i også finde mange dårlige billeder!
Jeg tar også 10-15 billeder hver gang, så jeg er sikker på at der er nogle at vælge imellem, for der er også mange dårlige og slørede billeder imellem de gode..
Engang, når jeg vinder i Lotto skal jeg helt sikkert have et lækkert spejlrefleks, for det må gøre det lidt nemmere:)

Deborah sagde ...

Du har helt ret, det er dejligt med spejlrefleks, men ofte tager jeg faktisk madfoto med mit IXUS også.

Du har ret, man ser jo ikke, hvor mange kiksede fotos der også er, når det FANTASTISKE præsenteres. Sådan er det jo også ofte ovre hos mig med hestene.

Men det er også noget med opstilling og tilbehør.

tumling sagde ...

de ser altså lækre ud tror vi ska prøve dem herhjemme

MetteSofie sagde ...

Guf guf, de ser lækre ud! Tak for opskriften :) Knus MetteSofie

MissMuffin sagde ...

Deborah, så er du den heldige ejer af et spejlrefleks:)
Synes nu også, at især dine hestebilleder er meget flotte og ser meget proffesionelle ud:)

Tumbling, gør endeligt det- det er også en god måde at få brugt sine rester på:)

MetteSofie, det er de også!