fredag den 29. juli 2011

MissMuffins Peach Melba Cupcakes

Lige for tiden er jeg ret forelsket i kombinationen af fersken og hindbær, det smager jo så godt!
Derfor ville jeg også gerne prøve at lave en cupcake med fersken og hindbær i og det blev ganske vellykket, selvom den godt ku ha smagt lidt mere af fersken:)
"Grundopskriften" er fra Humming Bird Bakery, der nærmest bruger den samme opskrift uanset hvilken slags, der bages og det gør jeg efterhånden også, for den virker:)
Frostingen har jeg farvet med en smule farve, men jeg er virkeligt ikke tilfreds med den sampak fra Wilton jeg købte, for farverne er ikke som forventet.
"Peach" er mere lyserød end orange og "Pastel Blue" er helt blå som en kornblomst... Hm.

MissMuffins Peach Melba Cupcakes (10 stk.)
120 g. mel
140 g. sukker
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
40 g. smør
120 g. kærnemælk
1 æg
1/4 tsk. vaniljeekstrakt
1 moden fersken
10 hindbær

Flødecreme:
2 dl. fløde
1 dl. creme fraiche
lidt citronsaft og vaniljesukker
evt. orange pastafarve og friske hindbær til pynt

Pisk mel, sukker, smør, bagepulver og natron sammen til massen er "sandet".
Herefter piskes halvdelen af kærnemælken i lidt efter lidt.Resten af kærnemælken piskes let sammen med ægget og vaniljeekstrakt.
Pisk det i dejen lidt efter lidt, til massen netop er ensartet- pisk ikke for længe!
Skræl ferskenen og skær den i tern.
Fordel 10 papirsforme i en muffinplade og fordel dejen heri.
Kom et par tern fersken og et hindbær i hver cupcake.
Bag dem i ca. 20 min, til de er let gyldne og svampede at røre ved.
Lad dem køle af i muffinpladen et øjeblik inden de placeres på en rist for at afkøle helt.
Til flødecremen piskes fløden helt stiv og creme fraichen vendes heri.
Smag til med vaniljesukker og en lille smule citronsaft.
Hvis du har lyst kan du prøve at farve cremen med en smule orange pastafarve.
Kom cremen i en sprøjtepose med en store stjernetylle og fordel den oven på de helt afkølede cupcakes.
Pynt evt. med friske hindbær eller hvad du nu har lyst til.

12 kommentarer:

C'est La Vie By G. sagde ...

Lyder som en rigtig lækker kombination! Den må jeg huske :)

/Gitte

MissMuffin sagde ...

Gitte, det synes jeg du sku ta at gøre:)

Piskeriset sagde ...

Det er en rigtig MissMuffin-kage den der - så fin og lækker :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, en missmuffin-kage, det var ikke så lidt:)
Mon jeg kan tage patent på den slags:)

Piskeriset sagde ...

Jeps - men det kræver selvfølgelig jævnlige smagsuddelinger til de faste læsere :-P

*udspekuleret*

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Enig med Piske ;-)

Dorte sagde ...

Den skulle næsten ligge som dit profilbilled;) Mega lækker ser den ud.....mums;)

Cæcilie sagde ...

Hehe, ærger mig over at være gået i gang med at lave fond når jeg meget hellere vil have en peach-melba muffin...

MissMuffin sagde ...

Kristine og Piske, nu må I lige styre jer- varmen er da vidst li steget jer til hovedet:)

Dorte, det kunne selvfølgeligt godt være at det skal overvejes:)

Cæcilie, det er også meget sjovere end fond:)

Prinsesse Suh sagde ...

Lækkert - og Hummingbirds Cake Days er min bibel lige for øjeblikket. Alt hvad jeg bager fra bigen bliver bare godt!

MissMuffin sagde ...

Prinsesse Suh, jeg elsker The Hummingbird Bakery Cookbook allerhøjest, men Cake Days er også en dejlig bog- der er ingredienserne bare lidt mere besværlige, fordi der fx. bruges meget heavy cream..

MissMuffin sagde ...

Jeg mener double cream:)