fredag den 8. juli 2011

Tomattærte med løg og rosmarin


Gæste-maden igår skulle være nem og overskuelig, for jeg havde ikke meget energi at gøre med pga. den trykkende varme..
Trods det nemme, så tror jeg at jeg skar mig 3 gange undervejs, hvilket normalt aldrig sker! Min venstre hånd er noget medtaget idag:)
Det blev til en tærte fra Magasinet Mad nr. 6/2011 og en salat med bla. lilla blomkål og farvestrålende gulerødder. Nå ja, og en omgang tzatiki.
Tærten var nem at lave, men jeg snød også og brugte en færdig tærtedej, for jeg hader virkeligt at rode med mørdej. Butterdej kan også bruges.
Et dejligt vegetarisk måltid:)

Tomattærte med løg og rosmarin
1 rulle færdig tærtedej eller butterdej
2 rødløg
500 g. små tomater
1 spsk. frikshakket rosmarin
3 spsk. græsk yoghurt
1 æg
1 spsk. sennep
50 g. parmesan
salt, peber

Smør en tærteform godt og rul tærtedejen ud heri. Skær overskydende dej væk og prik bunden med en gaffel.
Hak løgene eller skær dem i tynde skiver.
Halver tomaterne og vend dem med løg og rosmarin.
Fordel det i tærtebunden.
Pisk yoghurt, æg og sennep godt sammen. Krydr med salt og peber.
Hæld det over tærten og drys med parmesan.
Bag tærten i ca. 30 min ved 200 grader.
En af de lækre venindegaver- Lines hjemmelavede skumfiduser.
Dem glæder jeg mig til at smage på i aften:)

7 kommentarer:

MetteSofie sagde ...

Mmm.. Det hele ser bare så lækkert ud! Spændende med hjemmelavede skumfiduser, kunne man mon lokke opskriften ud af hende? :)
Vi har sået gulerødder i den farve i år, er spændt på hvordan de bliver. Er det gulerødder og blomkål fra kolonihaven? Kh. MetteSofie

MissMuffin sagde ...

Den er allerede at finde på hendes blog:)
Vi har jo desværre solgt kolonihaven, så de her er hentet på Vasen, som jeg tidligere har skrevet om- jeg kunne ikke stå for de farver. Blomkålen ser dog noget uhyggelig ud når den blir kogt:)

Stina sagde ...

Det ligner helt der er blevet pillet ved farvene på grøntsagerne:) Min fint og lækkert ser det ud :)

Dorte sagde ...

Altså, det passer jo ikk helt, at du ikk er inspirerende mht. madopskrifter pga. varmen - det ser jo vildt lækkert ud ;)Så uanset om det er koldt eller varmt udenfor, er du skide go til at lave mad og gøre det inspirerende for dine læsere;) Den ros skal du lige ha med dig!

Piskeriset sagde ...

Det er dog en fantastisk farve, det blomkål har! Det ville jeg også straks have købt :-D

Hvilken farve får den, når den koges?

MissMuffin sagde ...

Stina, det ligner nemlig snyd, for især blomkålet er virkeligt farvet:)

Tak Dorte, det er jeg rigtig glad for at høre:)
Når madblogger-pigerne kommer kan jeg bar godt tillade mig at skeje lidt mere ud, for det synes de jo også bar er sjovt, men min fantasi var gået på sommerferie:)

Piske, det tvivler jeg heller ikke på, haha:)
Det er lilla! Jeg gav det lige et let opkog med lidt eddike (et gammelt trick jeg engang har læst bevarer farven) og det blev ved med at være lilla og ret uhyggeligt:)

Kirsten sagde ...

Fantastiske farver på grøntsagerne ;-)