søndag den 16. oktober 2011

Rugklappere med solsikkekerner


Endeligt har jeg fundet en ordenlig opskrift på rugbrødsboller!
Synes tit, at de bliver så kompakte og tørre, men de her er bløde, saftig og med en tynd, sprød skorpe.
Opskriften er fra Amos "Den Store Bagebog 2".
Der skulle blive 16 stk. ud af denne portion, men det kan der virkeligt ikke! Jeg fik 6 store boller og ku måske godt ha fået 8, men 16  er helt umuligt...
De bliver rigtig gode til madpakken:)

Rugklappere med solsikkekerner (6-8 stk.)
25 g. gær
½ l. tykmælk
70 g. solsikkekerner
2½ tsk. salt
1 tsk. mørk sirup
300 g. rugmel
200-250 g. hvedemel

Rør gæren grundigt ud i tykmælken.
Tilsæt salt, sirup og solsikkerner og rør det godt sammen.
Rør rugmelet i.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen rigtig godt. Den skal være fast, men stadig lidt blød og klistret.
Lad den hæve lunt og tildækket ca. 1 times tid.
Fordel herefter dejen i en bradepande med bagepapir. Sørg for, at den er godt trykket ud i kanterne.
Glat overfladen med en kniv eller palet dyppet i lunkent vand.
Skær 6-8 retangler i dejen.
Lad efterhæve lunt og tildækket ca. 45 min.
Pensel dem med vand og sigt en anelse hvedemel over.
Bages ca. 20 min. ved 200 grader varmluft.
Løft brødene ud af bradepanden og over på en rist, så de kan afkøle helt.

10 kommentarer:

Bitten sagde ...

Dem har jeg også bagt engang, og de blev super gode :) Helt klart en madpakkeværdig opskrift.

MissMuffin sagde ...

bitten, det lyder godt, for madpakken er tit dagens højdepunkt, haha!

Stina sagde ...

Det lyder godt nok utroligt at opskriften har skudt så meget forkert med antallet! Men det kunne være opskriften skulle afprøves - rugbrødsboller er lækre :)

Karina (Korsholms Kreative Hjørne) sagde ...

De ser rigtig lækre ud:) dem må jeg snart prøve. jeg lavede nogle for 14 dage siden (egen opskrift) de blev også duper gode fugtige og luftige:)

MissMuffin sagde ...

Stina, jeg tror det er en skrivefejl- opskriften er en rugbrødsopskrift, hvor der så er et lille tip til at lave dem sådan her, hvilket er under halv opskrift af originalen. Havde man nu lavet priginalen kunne det godt blive til 16 stk.

Karina, det er hvertfald meget mere spændende end en flad rugbrød:)
Rugbrødsboller er lækre, men jeg har ikke altid held med dem, så det er glædeligt når der endeligt dukker en god en op..

Lea sagde ...

De ser da bare super gode ud! De skal helt klart prøves til kærestens madpakke :-)

MissMuffin sagde ...

Lea, så bliver han sikkert glad:)

Karina (Korsholms Kreative Hjørne) sagde ...

hehe missmuffin jeg kan godt følge dig jeg ville lave et grov brød da jeg lavede mine boller sidst... dejen skulle hæve 12 timer for jeg havde jo lavet et brød der bare var super godt og det blev lavet på denne måde. men da jeg så kiggede til det efter 12 timer var det ikke hævet særlig meget så det måtte blive til boller dog blev det altså de bedste rugklapper jeg har lavet:) så var madpakken til manden redet så det var ren held i uheld:) det er bare sjældent det sker for mig.

MissMuffin sagde ...

Karina, det må man nok sige! Godt du lavede boller ud af dejen i stedte for bar at give op!

Anonym sagde ...

Kan man fryse dejen?