tirsdag den 6. december 2011

MissMuffins Ølandsboller med gulerod

Det er ikke særligt tit, at jeg bager uden en opskrift, for det er meget forskelligt hvor gode resulaterne så har været, når jeg har gjort det.
Alligvel kastede jeg mig ud i det igår, da jeg ikke lige havde nogen opskrift at kaste mig over. Først virkede det til, at resultatet ville blive temmeligt tvivlsomt, for dejen var træls at arbejde med og de var længe om at blive bagt færdige. På trods af det, så har jeg fået nogle virkeligt lækre og saftige boller ud af det, så det bliver nok ikke sidste gang de skal bages.. De ser måske også meget hjemmebagte ud, men skidt:)
Ølandshvede er jo en favorit herhjemme, for det har en fantastisk smag og giver en helt bestemt krumme, så har du ikke prøvet det før, så synes jeg du skal kasste dig over det!

MissMuffins Ølandsboller med gulerod (6 stk.)
25 g. gær
4 dl. yoghurt naturel
1 tsk. salt
2 tsk. honning
2 gulerødder, groftrevet
100 g. fuldkornsdurrummel
200 g. ølandshvedemel
ca. 200-250 g. hvedemel
solsikkekerner til drys

Rør gæren helt ud i yoghurten. Tilsæt herefter salt, honning og gulerødder.
Rør fuldkornsdurrum og ølandshvede i.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen rigtig godt på et meldrysset bord. Den skal være fast og elastisk, men samtidig ret klistret.
Lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1½ time.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 6 stykker, som formes til boller. Drys en kagerulle med mel og rul hver bolle flad og rund.
Kom dem på en bageplade med bagepapir. Pensel bollerne med vand og drys med solsikkekerner.
Bag bollerne i 15-20 min. ved 200 grader.

2 kommentarer:

Sussi sagde ...

De ser super gode ud! Jeg har endnu ikke fået prøvet ølandhvede, men lyder til jeg burde prøve snarest :)

MissMuffin sagde ...

Sussi, det synes jeg du skal, for det er altså lækkert. Dejen bliver helt anderledes blød og glat og brødet mere saftigt...