mandag den 31. oktober 2011

Cremet græskarsuppe med æble og ristede kerner..

 Det er bestemt ikke Kristians livret vi har fået her til aften; suppe. Og endda græskarsuppe! Stakkels Kristian:) Han er dog lovet, at er er dessert når jeg kommer hjem fra yoga:)
Jeg plejer ikke at være så vild med græskar, for det er meget sødt og en smule flad i smagen, men denne suppe er dejligt krydret. Det friske og syrlige æble passer perfekt dertil og så lavede jeg en blanding af stegt bacon og kerner, så der også var lidt saltet.
Suppen passer med 4 personer, men jeg lavede kun æble og kernedrys til 2 personer, så der skal lige laves lidt mere hvis I er fire.
Opskriften har jeg fundet hos Camilla:)

Cremet græskarsuppe med æble og ristede kerner (4 personer)
1 hokkaidogræskar
3 små løg
2 fed hvidløg
7-8 dl. grøntsagsboullion
2 spsk. smør eller olie
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. chilipulver
½ tsk. kanel
1 dl. fløde
1 syrligt æble
1 dl. blandede kerner
4 skiver bacon

Skræl græskarret, halver det og skrab indmaden ud. Skær det i grove tern.
Hak løget fint og pres hvidløget. Steg løgene i olien til de er bløde og klare.
Kom græskaret ved og svits et øjeblik. Hæld boullion og krydderier ved.
Lad det koge i ca. 25 min, til at græskarret er helt mørt.
Skær baconskiverne i helt små tern og steg dem sprøde på en varm pande. Når de er ved at være sprøde tilsættes kernerne, som svitses med et øjeblik.
Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tern.
Når græskarret er helt mørt blendes suppen. Varm den op sammen med fløden og smag til med salt og citronsaft. Serveres straks med æbletern og kernedrys.

Mandag..

Jeg har haft denne fine vintage-sag hængende i flere år efterhånden. Kun brugt en enklet gang til en temafest, som den blev indkøbt til. Det er lidt synd, men idag vil jeg prøve at tage den med ind forbi en af byens systuer, for måske de kan korte den lidt af, så jeg i stedet for en kjole får en rigtig flot top. Det håber jeg!
Samtidig kan jeg lige kigge på nogle gaver. Med 3 fødselsdage denne måned og julen, der nærmer sig, så er der temmeligt mange gaver der skal indkøbes og jeg holder jo af, at være i god tid. Så idag skal der lige købes et par stykker, for jeg tror jeg ved, hvad det skal være:)
Jeg var jo så "heldig", at få en ekstravagt i Salling igår, hvor årets julekatalog udkom. Hold nu fast for en travl dag det vidste sig at blive, for allerede inden dørene ble åbnet var der helt sort af mennesker udenfor. Sån plejer det oftest at være i hele december, så jeg vil prøve at få købt de fleste af mine gaver her i november, så jeg undgår det værste menneskemylder!

søndag den 30. oktober 2011

Øland

 Inden vi kørte til Lønstrup igår var vi først på Øland med blomster til kirkegården, hvor Kristians mor er begravet. Oksholm Kirke ligger så smukt mellem træer og bakker...
Øland er også en af de smukkeste steder jeg kender, især ved dæmningen, som går over fjorden. En et-sporet vej, smal og med vand på begge sider. Kommer aldrig til selv at køre over der og er også altid en lille smule nervøs når vi gør det, for vejen er virkeligt smal!
Vi kørte også igennem Gjøl (ja, dem med Gjøl Trolden), som er en lille by helt nede ved fjorden, ikke langt fra Aalborg.
Når jeg er færdiguddannet kan det næsten kun gå for langsomt med at komme i hus og jeg tror, at vi er ved at være enige om, at valget står mellem Gjøl og Vodskov.
Gjøl er lidt længere væk fra Aalborg, men jeg tror det bliver der, hvor jeg vil føle mig mest hjemme; ved vandet. Nu må vi se:)

lørdag den 29. oktober 2011

Turen gik til...

 Dagen idag havde vi holdt uden planer, for nogle gange skal kæreste-tid planlægges.
Det var ikke meningen, at vi skulle noget særligt, men det gode vejr indbød til en køretur ud i det blå. På mystisk vis ender alle vores køreture af den slags altid på Vestkysten og næsten altid i Lønstrup:)
 Først en dejlig lang gåtur med kameraet i hånden.
Vejret var klart, men meget koldt. Skal vidst ha investeret i nogle handsker og et pandebånd, for mine stakkels fingre og ører var ved at fryse af!
 Fra Lønstrup by går der en vildt stejl skrænt ned og kun få steder er der forsøgt sig med trapper eller stier.
Denne her var virkeligt stejl og temmeligt skæv, men ned på standen kom vi!
 Nu er der ikke ligefrem sæson for sand mellem tæerne, men sand under støvlerne er nu også godt.
Godt og velkendt.

Som altid ovre vest på var der gang i havet, med masser af bølger, men idag var det ikke noget særligt i forhold til de dage, hvor vinden blæser og havet viser tænder.


Lyset på stranden var helt fantastisk , så vi nød en lang gåtur inden vi søgte ind mod byen igen, for frisk luft giver sult i maven.
På en meget travl "Cafe Slugten" fik vi en udemærket frokost med en ordenlig "Lønstrup Øl" til, så både sult og tørst var slukket inden vi vendte næsen hjemad. 
Når vi engang vinder i Lotto (ja ja, ved det godt, det bliver nok aldrig til mere end de 35 kr.), så skal det første vi gør være, at købe et sommerhus i Lønstrup!
Den by er lige mig!
Vi spiste sent frokost, så bøfferne gemmes nok til imorgen og så spiser vi os en mad.
Aftenen skal gå i selskab med Kaptajn Jack Sparrow, dynerne og en stor pose blandselv slik:)

Stille lørdag...

Ahhh... Jeg gik tidligt i seng igår og har bare sovet igennem..
Nok vågner jeg tidligt, men idag blev jeg i sengen og læste lidt efter jeg var vågnet, så det har allerede været en dejlig og stille morgen.. Kristian sover selvfølgeligt endnu:)
Når han står op smutter vi lige på torvet, for blomster og grøntsager skal der til:)
Og så må vi se hvad der så skal ske resten af dagen, ikke noget særligt tror jeg!
Kan godt li at ha en dag om ugen, hvor vi bare tuller rundt herhjemme uden der skal ske en masse, for det gør der som regel altid i hverdagen.

fredag den 28. oktober 2011

Endeligt fredag...

Hurtige ændringer af mine planer er ikke noget jeg normalt gør så meget i og idag var et bevis hvorfor; da jeg stod op tog jeg en hurtig beslutning om at tage en tidlig forelæsning, så jeg havde weekend kl. 10  i stedet for kl. 14. Så kl. 10 gik jeg glad hjem for at holde weekend.
Nu har jeg så bare lige opdaget, at jeg glemte et møde på Uni kl. 10! Som i fuldstændig glemte det, lige indtil for 5 minutter siden. Suk... Heldigvis var det ikke så vigtigt..
Formiddagen er gået med at gøre rent og ordne det tøj, der sku stryges. Nu er der klar til weekend!
Imorgen skal jeg kun lige vaske tøj og på torvet efter grønt, for min sædvanlige praktisk-søndag er skiftet ud med arbejds-søndag i denne uge!

torsdag den 27. oktober 2011

Torsdag..

Ja, der sker altså ikke en masse spændende herhjeme lige for tiden og det er ikke meget mad, der laves i mit køkken. Har hverken tiden eller lysten. Eller jo, lysten er der, men nogle gange er det ligesom min fantasi forsvinder lidt og så må jeg jo vente på, at den kommer igen:)
Idag skal jeg heller ikke I skole, for jeg har et møde oppe nordpå sammen med den lille møgunge, som virkeligt har formået at leve op til det navn. Så selvom jeg er både skuffet og sur, så bløder mit søster-hjerte alligevel, så jeg prøver at hjælpe ham så godt jeg nu kan. Det er virkeligt bare noget tis...
Først skal der dog lige læses lektier til imorgen, for det orker jeg næppe når jeg kommer hjem i aften... Der er jeg nok bare træt og tvær:)

onsdag den 26. oktober 2011

Midtvejs..

Her midt i ugen længes vi allerede efter weekend...
Weekend og tid under dynen....
Jeg skal nu ikke klage alt for meget, for idag skal jeg ikke i skole. Nogle fra fra gruppen skal til stuieorientering, så vi andre holder fri.
Dog er der en masse lektier, der skal laves her i formiddag og så skal jeg på arbejde i eftermiddag, så jeg holder ikke helt fri. Lidt luksus skal der dog være over sån en hjemmearbejdsdag, så tiden kan tilbringes i det bløde tøj og med en luksus-morgenmad- yoghurt med frugt og muesli, friskpresset juice, knækbrød og et blødkogt æg. Uhm, det bliver godt:)
Kunne der nu stoppe med at regne, så ville jeg udnytte at bilen er hjemme og køre en tur i skoven med Emma. Dumme regnvejr..

tirsdag den 25. oktober 2011

Studenterhuset og revy..

Dagen idag bliver travl, med vejledermøde, gruppearbejde, tid på sygehuset og så hygge med pigerne fra gruppen.
Vi skal spise lasagne hos mig og så til revy på Studenterhuset.
Jeg har altid forbundet Studenterhuset med sån et lidt flippet sted, så jeg har aldrig været der før. Flere af pigerne fra gruppen er tilflyttere til Aalborg, så de ser lidt mere åbent på alle de tilbud, som der er i Aalborg. Da de først forslog revy på Studenterhuset gad jeg ikke rigtigt, men nu skal det altså ha en chance, for det værste der kan ske er, at det lever op til mine forventninger, men jeg kunne jo også gå hen og blive positivt overrasket... Vi har også aftalt, at vi skal finde en dag at ta i teater, for der har jeg vidst ikke sat mine ben siden jeg så "Otto er et Næsehorn" i folkeskolens små klasser, haha..

mandag den 24. oktober 2011

Den nemme...

De her dage, hvor jeg arbejder til 18.15, så skal aftensmaden være nem.
Kristian ønsker sig jævnligt frikadeller, så det blev til en frikadelle-sandwich i gode boller fra Salling.
Frikadellerne formede jeg imorges og så skulle Kristian bare smide dem i ovnen og så var der mad da jeg kom hjem:) Nemt og lækkert!
Herhjemme er det ikke madmor men madFAR, der hitter.
Emma ved hvertfald godt hvilken hånd, hun skal satse på, hvis der skal være en chance for at der falder en frikadelle af. Ja, hun er frygteligt uopdragen, men det er også en slags charme:)

Madpakke#4

Rester er altid gode på madpakken, men nogle gange skal de lige have en lille forvandling for at blive rigtigt gode:) Som i sidste uge, da vi fik Smashed Potatoes with caramelized onions and cherry tomatoes.
Kartoflerne blev godt mast sammen og pakket i butterdej, som blev penslet med æg og drysset med sesam- og nigellafrø. Efter en tur i ovnen var der lækre kartoffelpakker li til at smide i madpakken sammen med lidt grønt. Nemt, billigt og lækkert- og så kan de godt tåle en tur i fryseren også:)
Sammen med madkassen har jeg altid 2-3 stykker frugt og på de lange dage måske en lille kiks eller et stykke mørk chokolade med.

søndag den 23. oktober 2011

Søndag som den plejer...

Kristian var til fodboldafslutning igår, så jeg hentede ham i Gaden i nat. Har sovet helt til kl. 8, men spår, at der bliver brug for en middagslur, for har ikke sovet ret meget sammenhængende...
Dagen igår var lang, først med arbejde og så med besøg af Nicole. Vi hyggede, spiste (pasta og rialamande til desssert), snakkede, så film, snakkede, spiste chips og snakkede. Super hygligt og meget tiltrængt!
Dagen idag er som alle søndage herhjemme med en masse praktisk på programmet:
  • Vasketøj
  • Indkøb
  • Lidt rengøring
  • Lektier
Der skal også være tid til en middagslur og så håber jeg, at vejret bliver så godt som lovet, for så vil jeg en tur i skoven med Emma. Det er med at nyde de gode dage når de er der:)
Næste uge bliver travl, med arbejde, skole, spisning med gruppen, møde i Frederikshavn, endnu en tur på sygehuset osv. Træning er der slet ikke tid til for tiden, øv!

lørdag den 22. oktober 2011

MissMuffins råkost med rødbede

Ja, der er næsten ingen opskrift over den her, men det smager bare så godt, at det alligevel får en plads på bloggen:)
Vi fik råkosten for snart en uge siden og jeg kan godt afsløre, at nogen ikke var så vilde med det:)


MissMuffins råkost med rødbede (1-2 personer)
1 store rødbede
1 syrligt æble, fx. Granny Smith
2 gulerødder
1 tsk. citronsaft
4-5 spsk. creme fraiche
2 spsk. ristede og saltede græskarkerner.

Skræl rødbeden og gulrødderne og fjern kernehuset fra æblet.
Riv det hele groft i en foodprocessor. Pres lidt af væden af, hvis grøntsagerne afgiver meget saft.
Rør det godt sammen med cironsaft og creme fraiche.
Drys med græskarkerner og server straks.

fredag den 21. oktober 2011

Ud i det blå..






Besøget hos dyrlægen gjorde mig lige knapt 1.000 kr. fattigere, men Emma fejler heldigvis ikke noget alvorligt. Hun er bare blevet så gammel, at hun har lidt svært ved at komme sig over løbetiden, så hun får noget, så hun kan komme sig hurtigt over den lille infektion.
Emma er så bange for dyrlægen, hun går helt i panik og tisser som regel også på gulvet. Det bliver noget af en opgave når Kristian skal alene afsted med hende imorgen, hvor hun skal have den sidste sprøjte, for jeg skal på arbejde og kan ikke nå det:)
Bagefter fortsatte vi ud til stranden i Aså, for der skal også en belønning til efter den slemme omgang:) Jeg fik frosne fingre og våde fødder, men det var en dejlig tur i solskin og iskold luft og det virker som ren terapi.
Nu har jeg en meget træt og meget beskidt hund, der bobler derud af i sin kurv.
Jeg har et par timer inden arbejde, som bare skal nydes med at lave ingenting!

Fri-Fredag

Vi holder fri fra gruppearbejdet idag, for det er lidt synd for os, at vi ikke har efterårsferie ligesom nærmest alle andre. Det mente min gruppe hvertfald!´:)
Ja, jeg har jo så bare arbejdsweekend, for jeg skal arbejde både fredag og lørdag, men der skal jo også penge til alt det sjove.
Inden arbejde er der også lige lidt ting jeg skal ha ordnet. Emma skal til dyrelægen lige og ha et tjeck, for hun virker lidt medtaget efter løbetid, så jeg vil lige sike mig, at hendes hjertemedicin virker og at hun ikke fejler noget.. Så skal der støvsuges og vaskes gulv, plantes lyng i krukken på trappen og købes ind til at Nicole kommer og spiser imorgen aften. Så går den fredag hurtigt!

torsdag den 20. oktober 2011

Det er...


 RISENGRØD:)
Uhm, så fik vi spist årets første risengrød og det bliver ikke den sidste, for vi elsker risengrød herhjemme:)
Vi har spist lidt tidligt, for det har været en lang dag på uni og der venter lidt lektier..
Suk, tror aldrig jeg bliver vild med at studere...
Man sku næsten tro, at der er gået totalt julestemning i den herhjemme, men det er nu lige tidligt nok:)
Elsker bare jule-magasinerne, så selvom jeg har droppet de fleste magasiner, så skal jeg altså have alle julenumrene. Jeg har også en hel bunke tilbage fra de sidste 3-4 år, for der er der stadig masser af inspiration at hente.

Middag hos Line




Efter at Line havde lavet Pulled Pork gik vi andre en lille smule i selvsving og fik inviteret os selv på sån en omgang:)
Uhm, hvor var det godt! Tirsdag og onsdag var bare sån nogle rigtig trælse dage, så det var dejligt bare at kunne sætte sig til bords hjemme hos Line og få serveret sån en rigtig omgang comfort food:)
Desserten var en spændende kastanjeis med en lækker chokoladesauce, så der manglede bestemt ikke noget! Vi fik rigtig snakket om alle de vigtige emner som vi plejer; kogebøger, fototeknik, vores facebookgruppe og alt muligt andet..
Opskrifterne på lækkerierne kan findes inde hos Line:)

onsdag den 19. oktober 2011

Halloween Food


Nu skal jeg desværre ikke selv holde Halloween-fest, men skulle jeg nu, så er der virkeligt meget inspiration at hente på de amerikanske blogs.
Her er nogle af mine favoritter:)

tirsdag den 18. oktober 2011

Smashed Potatoes with caramelized onions and cherry tomatoes

Det er ikke en særligt køn eller fotogen ret, men den smager heligvis rigtig dejligt.
Lidt ligesom en krydsning af kartoffelmos og en curry:)
Opskriften er fundet hos Simply Reem, men med mine egne mængder og uden koriander!
Den ku måske godt li ha klaret et rødløg mere, men jeg er også vild med løg lige for tiden:)
Vi fik salat og spejlæg til, så det var en dejlig nem aftensmad.

Smashed Potatoes with caramelized onions and cherry tomatoes (2 pers.)
½ kg. kartofler
125 g. cherrytomater
1 stort rødløg
1 lille rød chili
1 fed hvidløg
2 spsk. hakket persille
½ tsk. spidskommen
olivenolie, hvidløgssalt

Skræl kartoflerne, skær dem i store tern og kog dem møre usaltet vand.
Skær rødløget i tynde skiver og steg det ved svag varme i lidt olivenolie til de er bløde og gyldne.
Når kartoflerne er kogte hældes vandet fra og de moses groft med en gaffel.
Hak chilien fint og pres hvidløget. Kom det på panden og steg et øjeblik.
Kom den grove kartoffelmos ved og steg i 4-5 min. under omrøring.
Tilsæt spidskommen, urtesalt og persille og smag til.
Serveres med det samme.

Tirsdag på farten..

Så blev det tirsdag og jeg holder fri fra forelæsninger og skole idag.
Jeg har nemlig et møde oppe nordpå, så jeg har taget mine forlæsninger igår og lavede lektier igår aftes.
Puuh, en lang dag! Fik endda klemt et hyggeligt cafebesøg ind med Lise:)
Så kan jeg med god samvittighed tage til møde og så bagefter besøge Randi og lille Gabriel, for det er alt for dumt ikke at gøre når jeg alligevel er i nærheden:)
Dagen idag bliver nu nok også lang, for udover møde og baby-besøg, så skal der laves lidt flere lektier og så skal jeg til yoga i aften.
Så jeg keder mig ikke i disse dage:)

mandag den 17. oktober 2011

MissMuffins Risotto med sprød parmaskinke og ristede svampe

 Risotto er en af mine livretter og heldigvis er Kristian også begyndt at synes om det, så jeg spår, at der kommer mange flere risotto-opskrifter i fremtiden- sig endeligt til hvis du har en god en:)
Denne risotto blev lavet med en pakke "Risotto Autunnale", som udover aborioris også indeholdte en slags linser, hvilket bestemt ikke gjorde noget.
Jeg brugte champignon og kantareller, men man kan bruge lige den slags svampe man nu lige har lyst til.
Server den evt. uden parmaskinken og der er en dejlig vegetarisk udgave:)
Risotto er ikke det sundeste måltid, så der kan sagtens serveres en grøn salat til eller laves et lækkert frugtfad til dessert, så der også kommer lidt sundt og groft med:)

MissMuffins Risotto med sprød parmaskinke og ristede svampe (2 pers.)
1 rødløg
1 fed hvidløg
150 g. risottoris
8-9 dl. god hønseboullion
1 spsk. friskhakket persille
½ spsk. friske timianblade
25 g. friskrevet parmesan
½ dl. fløde
2 håndfulde blandede svampe
½ spsk. smør
4 skiver parmaskinke
olivenolie, salt

Hak rødløget og pres hvidløget.
Steg det i en lille smule olie til de bliver bløde, men ikke tager en masse farve.
Tilsæt risene og lad dem riste med et øjeblik.
Kom herefter boullion ved- 1 dl. af gangen. Bliv ved med at øse på hen af vejen til risottoen ikke kan suge mere væde. Den skal simre i ca. 25 min. og må endeligt ikke koge tør.
Rens svampene og skær dem i skiver.
Rist dem i smørret til de er gyldne og krydr med lidt salt.
Steg parmaskinken sprød.
Når risottoen ikke kan suge mere væde tilsættes krydderurterne, parmesanen og fløden.
Rør den godt sammen og lad det samle sig et øjeblik.
Server risottoen varm med de ristede svampe og parmaskinken på toppen.
Her til aften tog jeg til yoga, men endte med at køre hjem lige sa holdet startede, for der var en anden instruktør, som jeg ikke rigtig bryder mig om. Det hele foregår nemlig på "indisk-engelsk", så jeg fatter ikke noget som helst:)
Så må jeg i stedet tage holdet imorgen og så få lavet lektier idag.

MissMuffins müesli med hasselnødder og kokos

Efter jeg er begyndt at lave min egen müesli er det ligesom, at der ikke er er noget af det man kan købe, der smager godt nok.
Den her udgave er en af de lidt mere syndige slags med hasselnødder, honning, kokos og mørk chokolade:)
Er ret sikker på, at det kommer til at klæde min morgen-smoothie ret godt:)
Skulle man lave den rigtig ekstra lækker, så kunne man tilsætte lidt god kakaopulver, men så er den vidst også mest egnet til brunch-bordet...

MissMuffins müesli med hasselnødder og kokos
3 dl. havregryn
2 dl. speltflager
½ dl. græskarkerner
½ dl. hørfrø
1 dl. kokosmel
1½ dl. grofthakkede hasselnødder
½ dl. honning
½ dl. grofthakket, mørk chokolade

Bland alle ingredienserne undtagen chokoladen rigtig godt sammen.
Bred den ud på en bageplade med bagepapir og sørg for, at der ikke er klumper.
Rist müeslien i ca. 15 min. ved 225 grader. Rør 3-4 gange undervejs- pas på, at det ikke bliver for mørkt!
Lad müslien køle helt af inden chokoladen blandes i.
Opbevares i en lukket beholder.

søndag den 16. oktober 2011

Rugklappere med solsikkekerner


Endeligt har jeg fundet en ordenlig opskrift på rugbrødsboller!
Synes tit, at de bliver så kompakte og tørre, men de her er bløde, saftig og med en tynd, sprød skorpe.
Opskriften er fra Amos "Den Store Bagebog 2".
Der skulle blive 16 stk. ud af denne portion, men det kan der virkeligt ikke! Jeg fik 6 store boller og ku måske godt ha fået 8, men 16  er helt umuligt...
De bliver rigtig gode til madpakken:)

Rugklappere med solsikkekerner (6-8 stk.)
25 g. gær
½ l. tykmælk
70 g. solsikkekerner
2½ tsk. salt
1 tsk. mørk sirup
300 g. rugmel
200-250 g. hvedemel

Rør gæren grundigt ud i tykmælken.
Tilsæt salt, sirup og solsikkerner og rør det godt sammen.
Rør rugmelet i.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen rigtig godt. Den skal være fast, men stadig lidt blød og klistret.
Lad den hæve lunt og tildækket ca. 1 times tid.
Fordel herefter dejen i en bradepande med bagepapir. Sørg for, at den er godt trykket ud i kanterne.
Glat overfladen med en kniv eller palet dyppet i lunkent vand.
Skær 6-8 retangler i dejen.
Lad efterhæve lunt og tildækket ca. 45 min.
Pensel dem med vand og sigt en anelse hvedemel over.
Bages ca. 20 min. ved 200 grader varmluft.
Løft brødene ud af bradepanden og over på en rist, så de kan afkøle helt.