tirsdag den 17. januar 2012

Asiatiske kødboller i Paneng Red Curry Sauce

Lige siden vi fik denne skønne og spicy ret hjemme hos Bitten har jeg haft lyst til at spise den igen. Opskriften kan findes inde ved Line:)
Retten er nem at lave, for krydderierne stammer fra et brev "Thai Paneng Red Curry Spice Mix" fra SantaMaria. Jeg fandt det i Føtex til omkring 10 kr. Føtex har også de øvrige asiatiske ingredienser der skal bruges hvis du ikke har dem på lager:)
For at lidt ekstra grøntsager tilsatte jeg peberfrugt og spinat og så undlod jeg chili, da jeg havde glemt at købe en. Kristian synes den var rigeligt stærkt i forvejen, så det var nok godt nok:) Det er også spicy- jeg fik hvertfald varmen - men vi spiser altså også sjældent mad, der er bare lidt stærkt.
Jeg jævnede saucen med en smule Maizena, da jeg synes den var lidt tynd, men det er en smagssag.

Dertil fik vi nudler og en salat af revet gulerod, finthakket grønkål, sesam og med en dressing af mandarinsaft, olivenolie og salt.
Meget lækker aftensmad, som jeg heldigvis kan få til frokost idag:)

Asiatiske kødboller i Paneng Red Curry Sauce (2-3 pers)
500 g. hakket oksekød
1 ps. Paneng Red Curry Spice Mix fra Santa Maria
3 spsk. peanutbutter
2 fed hvidløg, pressede
1 æg
½ dl. peanuts, hakkede
1 rød peberfrugt, skåret i tern
1 ds. kokosmælk (400 ml)
2 kaffir limeblade (eller 2 tsk. hakkede)
3 tsk. fishsauce
saft af 1 lime
2 store håndfulde frisk spinat


Tilbehør:
Nudler

Bland oksekød, peanutbutter, hvidløg og æg med halvdelen af posen med krydderimix.
Rør det sammen til en fast fars og form den så til små kødboller.
Steg dem i en lidt olie i en høj pande. Når de er færdige tages de op af panden og holdes varme under lidt stanniol.
Hæld kokosmælk, fishsauce, peanuts, limeblade og resten af posen med krydderimix på panden. Lad det simre et par min. Hvis du synes, at saucen er meget tynd kan den jævnes med lidt maizena.
Kom herefter kødbollerne i saucen sammen med peberfrugt og limesaft.
Lad det hele simre et par min. og tilsæt så spinaten. Hvis du bruger hele limeblade, så tag dem op, så der ikke er nogen der tager fejl af limeblade og spinat:)
Når spinaten er faldet sammen serveres kødbollerne med det samme:)

Ingen kommentarer: