Sider

tirsdag den 28. februar 2012

MissMuffins Pampasstykker

Jeg elsker Sallings pampasstykker og nu kan jeg bage mine egne til langt billigere penge:)
De er sprøde uden på og saftige inden i, med masser af græskarkerner, for dem elsker jeg.
Maltsirup har jeg købt igennem en bager, men det fåes vidst i Sallings Supermarked. Udover den flotte farve giver den en sød og mørk aroma til brøddet.
Bag dem, de er super lækre og ret tætte på Sallings variant:)


MissMuffins Pampasstykker (10 stk.)
10 g. gær
6 dl. vand
1 dl. hvedesurdej
1½ spsk. groft salt
1 spsk. olivenolie
3 spsk. maltsirup
100 g. græskarkerner
400 g. fuldkornsdurrummel
ca. 400 g. hvedemel

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt surdej, salt, olie, maltsirup, græskarkerner og fuldkornsdurrummel.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt til, at dejen er fast, men stadig lidt blød og klistret.
Den skal æltes rigtig længe og rigtig godt- jeg gjorde det selvfølgeligt på røremaskine:)
Smør en skål med olivenolie og kom dejen heri.
Dæk med husholdningsfilm og lad den hæve i køleskabet natten over.
Kom dejen ud på et meldrysset bord. Form den til en flad firkant uden at ælte dejen for meget. Del firkanten i 10 stykker og lad dem efterhæve ca. 30-45 min.
Varm ovnen op til 220 grader varmluft med en bagesten i.
Bag stykkerne i ca. 10-12 min. til de er sprøde og lyder hule.
Lad dem køle helt af på en bagerist.

4 kommentarer:

  1. De ser også total prof ud, og kan levende forestille mig hvor godt de må smage - er også kæmpe fan af græskarkerner:O) Skønt med endnu en lækker brødopskrift!

    SvarSlet
  2. De ser også total prof ud, og kan levende forestille mig hvor godt de må smage - er også kæmpe fan af græskarkerner:O) Skønt med endnu en lækker brødopskrift!

    SvarSlet
  3. Jeg elsker også bare pampasstykker!
    Nu har jeg jo fået maltmel af den gavmilde Line - tror du på en eller anden måde, at man kan bruge almindelig mørk sirup og så noget af det?

    SvarSlet
  4. Heidi, tak:) Der er godt med græskarkerner i, så det er lige noget for os:)

    Bitten, det tror jeg sagtens du kan, men jeg tør ikke helt sige hvad mængden skal være, så du må prøve dig frem.
    Nok 1-1½ spsk. maltmel og 1 spsk. mørk sirup.

    SvarSlet