tirsdag den 20. marts 2012

Tunsteaks med Avocado-Wasabi Creme

Tunsteaks er ikke noget jeg har forsøgt mig med før, men det bliver bestemt ikke sidste gang. Tunen smager meget lidt af fisk. Kristians synes den smagte lidt af bøf:)
Jeg stegte dem, så de var netop gennemstegte. De fleste vil nok mene det er ret så forkert, for tunsteaks bør serveres en smule røde indeni. Men jeg kan bare ikke klemme rå fisk ned!
Super nemt at lave! Opskriften er fundet på den danske Foodblogging.
Avocadocremen var rigtig lækker og frisk. Ærtepesto ville heller ikke være dumt dertil.
Vi fik desuden kartoffelfritter og lidt salat dertil. Skøn og sund aftensmad, men tun er altså lidt dyrt. 2 små bøffer koster 70 kr, så det er ikke hverdagsmad.

Tunsteaks med Avocado-Wasabi Creme (2 pers.)
2 tunsteaks
2 små avocadoer
ca. ½ tsk. wasabipasta
lidt citronskal
salt, peber

Steg tunsteaksene på en grillepande i ca. 2-3 min. på hver side.
Krydr med salt og peber.
Mos avocadoerne og smag til med salt, wasabipaste og citronskal.
Server tunsteaksene med avocadocremen på toppen.

7 kommentarer:

Trillemus sagde ...

Det ser lækkert ud. I lever godt hjemme hos jer. Det du laver ser altid så lækkert ud. Hvor finder du inspirationen. Jeg forsøger også at ændre på vores aftensmad, så den bliver lettere og mere grøn. Jeg synes bare at jeg nemt falder tilbage i den gamle rille.

Kh Mette

Camilla sagde ...

Det ser lækkert ud! Vi har kun prøvet tun en gang eller to, og som jeg nævnte mente fiskemanden at den skulle spises med bløde løg og brun sauce... så vil jeg hellere have en bøf! Men jeg tror faktisk, at grunden til at jeg ikke umiddelbart er hoppet på tun igen, er fordi jeg synes det er svært at finde passende tilbehør til - men det kunne være jeg skulle prøve den her :o)

MissMuffin sagde ...

Mette, det gør vi ja- vores madbudget er heller ikke det mindste:)
Inspirationen finder jeg mange steder; på nettet (især foodgawker.com), i magasiner, kogebøger eller fra den mad jeg får serveret hos vennerne.
Skal man undgå den "gamle rille", så er madplanen en rigtig løsning, for det er tit svært at være kreativ nede foran køledisken i Føtex en fredag eftermiddag..
Og så er det en god ide at forsøge at omvende sin tankegang fra "Hvad kød skal vi have og hvad tilbehør passer der til?" til at man istedet tænker "Hvilket grønt kunne jeg tænke mig at spise idag og hvilket kød passer evt. dertil?". Danskerne er meget fokuseret på kød istedet for spændende tilbehør:)

Camilla, løg og brun sovs ville jeg nu heller ikke vælge:)
Jeg fik engang for maaange år siden tunbøffer i tomatsovs hos en venindes far og det husker jeg som rigtig lækkert, så der vil jeg prøve at finde en opskrift..

Katytz sagde ...

Rema1000 har altid to (frosne)tunbøffer til 25 :) de smager fint!

MissMuffin sagde ...

Katytz, der bliver vidst mere og mere der taler for, at jeg burde gå noget mere i Rema1000- jeg er bare ikke vild med den butik:) Tak for tippet:)

BRUUN by BRUUN sagde ...

Uhm, 2 af mine favoritter - tun og avocado !
Det ser vel nok lækkert ud ! :-)

/Linda

MissMuffin sagde ...

Linda, det smager også vildt lækkert og så er det jo nemt at lave:)