fredag den 8. juni 2012

Dårligt bagekarma, del 2.

Ja, det dårlige bage-karma fortsætter sq herhjemme! ØV!
Prøv li at se Tante Sød's alt for lækre toastbrød. Min håbløse version så sån her ud!
Det eneste jeg kan komme i tanke om, at jeg gør anderledes end jeg plejer er, at jeg er begyndt at bruge økologisk gær, men det kan jeg nu kun forestille mig, at Tante Sød også gør... Hmm....
Jeg håber altså snart, at der kommer gang i det gode bagekarma igen!

Nu vil jeg smutte ned og træne og så kan jeg tage et par rundstykker med hjem.
Idag er nemlig første dag i min læseferie og Kristian har fri, så der bliver tid til at hygge inden jeg skal møde på arbejde i eftermiddag:)

13 kommentarer:

Pernille sagde ...

Hehe det er godt nok ik helt det sammen.. du må bare op på bage-hesten igen! Go' fridag

Micha sagde ...

åh hvor jeg kender det... jeg har endelig langt om længe lært at bage et rugbrød der er spiseligt og aner virkelig ikke hvad jeg har gjort forkert de andre gange... og nu her 3. gang er det bare mega surt, øv øv, men vi må forsøge igen..
håber du får det til at lykkes.
KH Micha

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

Ejjjjj, jeg blir da helt ked af det! Det forfølger dig bare...... og nu kommer så en TILSTÅELSE AF DE HELT STORE:-) Tante Sød bruger IKKE øko gær!!!!!!!!!!!!
Jeg må indrømme, jeg præcis det har jeg næsten opgivet. Har prøvet det nogle gange og det er bare ikke gået godt. Så jeg tror sagtens det kan skyldes gæren .... som du osse ved er jeg meget in for øko, men det skal squ også virke!
Håber du har mod på at prøve det igen, for det er bare SÅ godt det brød. Nok det jeg hele tiden har på lager og bager mest ....
KH og god weekend Marianne

MissMuffin sagde ...

Pernille, ikke helt. Tror heller ikke, at man kunne slå nogen ned med Tante sø's brød, ligesom man kunne med den her klump!

Micha, jeg hader dårligt bage-karma, især når det ikke er noget jeg plejer at have problemer med!

Tante Sød, jeg bliver forfulgt, men msåke det i virkeligheden er øko-gæren der forfølger mig!
Nu ryger det sq ud og ind igen med den gamle model, så kan det være at det hele vil lykkedes igen! Jeg var bare så tiltalt af, at det holdt sig meget bedre efter pakken var åben, men det hjælper ikke så meget...
Jeg giver det et forsøg mere, for jeg er sikker på, at Kristian vil elske det her brød:)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Øv altså! jeg har vist endeligt fået rystet de sidste par måneders dårlige bagekarma af, tror jeg.
Prøv igen :)

MissMuffin sagde ...

Line, mit sidder fast! Måske sammen med øko-gæren?!

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Øøøøv søde, det er satme ikke sjovt :( Jeg håber meget snart dit bagekarma vender tilbage, for jeg mangler på det kraftigste surdejs inspiration :D Haha.

Dejligt i nød en stille og rolig morgen idag. Der var heller ikke vejr til andet end at putte under dynen, OG/ELLER stå inde og arbejde.

MissMuffin sagde ...

Kristine, det håber jeg også! Det er ved at være lidt kedeligt med dårligt bagekarma!
Der har godt nok været trist vejr idag!

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

For at få alm gær til at holde meget længere er jeg begyndt at pakke den ind i papiret igen og så i en lille bøtte fra Rice, som intet fylder i køleskabet. Så kan det snildt holde næsten et par uger ..

MissMuffin sagde ...

Tante Sød, det må prøves, men det er nu heller ikke det dyreste produkt:) Jeg giver dit brød en ny chance søndag!

Anonym sagde ...

Hej... Øv altså med det brød... Jeg bruger heller ikke øko-gær, for det hæver ikke ordentligt. Det er vidst noget med at det kræver en del længere hævetid, når man bruger det..

Så jeg tror virkelig at forklaringen på din dårlige bage-karma ligger der...

VH Bettina..
P.S. nu har jeg fulgt med så længe herinde uden at give mig til kende, men nu måtte jeg lige skrive så du ikke tror det er dig den dårlige karma hænegr på....

Anonym sagde ...

Jeg ville skrive til Hanne Risgaard og få hjælp af hende. Hun er bageren og kogebogsforfatteren, hendes mand er mølleren, på www.skaertoft.dk. Det er der øko-gæren kommer fra. Selv om der kun er 40 g i pakken svarer det til 50 g alm. gær. Dejen skal hæve meget længere, synes jeg - desværre synes jeg heller ikke, det virker så godt som alm. gær. Man kan få øko-tørgær, men så skal du være opmærksom på, at der skal bruges meget mindre gær, og at væsken skal være varmere.
Elsebeth

MissMuffin sagde ...

Bettina, jeg tror du har ret:)
Jeg lader dog altid brødet hæve indtil jeg synes, at det er nok. De sidste gange har det bare gået i stå! Øv! Nu er der masser af ikke-øko gær på lager igen og så må vi se:)
Tak for din opmuntring:)

Elsebeth, det gider jeg ikke. Nu kan jeg bare konstantere, at det ikke virker for mig med økologisk gær- uanset hvor længe det hæver. Så nu er den go'e gamle på lager igen.. Jeg bryder mig ikke om tørgær, for jeg synes det giver en sjov "tørhed" til brødet selvom det hæver ganske fint.