Ha, så røg det dårlige bagekarma sammen med øko-gæren! Eller, det lader det hvertfald til:)
Disse små ølbrød er hvertfald rigtigt lækre og med masser af smag.
De passer måske ikke lige til morgenmaden, men er helt perfekte til frokost med godt pålæg. Kristian var også meget tilfreds med dem på madpakken:)
Opskriften er fra Hendes Verden nr. 36/2011.
Jeg havde ikke porter, så jeg brugte bare en mørk øl fra lageret. Jeg udskiftede durrummel med fuldkornsdurrum og havreklid med hvedeklid, for det var hvad jeg havde.
Små Ølbrød (8 stk.)
25 g. gær
2 dl. lunken vand
3 dl. mørk øl
50 g. smeltet smør
1½ tsk. salt
200 g. fuldkornsdurrum
2 dl. hvedeklid
ca. 350-400 g. hvedemel (gerne "Tippo 00")
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt øl, smør, salt, fuldkornsdurrum og hvedeklid.
Rør det godt sammen og lad det hvile i 5 min.
Ælt hvedemelet i lidt efter lidt til dejen er smidig og fast.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
Form dejen til 8 flade brød- mine er ret store, så de passer til Kristians madpakke.
Lad dem hæve lunt og tildækket i 15 min.
Skær 3 dybe snit i hvert brød og pensel med øl eller vand.
Bag dem ved 225 grader i 15-18 min. De skal lyde hule og sprøde når du banker på dem.
Lad dem afkøle helt på en bagerist.
9 kommentarer:
ork dumme Blogger med fejl!!
Tilykke med det :D Let the baking commence!
Jeg får familien på middag i aften, hvor vi skal brød til forretten. Jeg har tænkt mig at bruge Tørsleffs nye tørrede surdeje. Så det bliver lidt spændende!
Desuden faldt jeg over en brownie-opskrift som har plaget mig hele natten.. så mon ikke jeg også får bagt lidt i dag! :)
..hvor føles det bare kunstigt at skrive den samme kommentar to gange.. men denne gang kopier jeg lige min kommentar inden jeg sender, Blogger! Din Bisse..
Nu er det både lykkedes med disse boller, pizzabund med surdej igår og så står der en dej til aftensmaden idag og hygger på køl- den ser også lovende ud:)
Jeg har også set de breve med surdej, så jeg er meget spændt på at læse, hvad du synes om dem. Jeg elsker jo at bage med surdej, men forstår også godt at det er lidt uoverskueligt for andre, så virker det er det jo ganske smart:)
Blogger er irriterende nogle gange- den har også drillet med idag!
Jubiiii - TLLYKKE :) Dejligt den er vendt tilbage, og at du har udskiftet det dumme gær med det gode gær ;)
Og hvilket resultat der kom ud af den goode karma :) Novra hvor ser de altså bare lækre ud. Jeg har en dum og lonely ale i køleren, måske den skal lade livet til fordel for diisse skønne basser ;)
Hvor ser de lækre ud!
Krydser fingre for at din dumme bagemojo er helt væk. Men det ser da heldigvis sådan ud :-)
Kærligst Lea
Hov jeg har det hele på lager :) de ville sikkert være gode på første arbejdsdag i morgen!
Jeg tror desværre at Frode surdej er stået af :( han har simpelthen været så elendig lige siden jeg var syg de uge. Øv!
Tillykke med din gode bagekarma ;) du laver suverænt brød!
Taak Kristine- en madblogger med dårligt bagekarma holder altså bare ikke!
Gør lige det! Vi brugte heller ikke en af favoritterne, så det er bare med at få brugt dem man ikke kan li så godt til sådan et projekt her:)
Studielivet, de smager også rigtig godt:) Den øko-gær der var ikke en succes!
Line, så må du ud og bage lidt:) Ikke så godt med Frode- Herman lever i bedste velgående, også selvom han ikke bliver passet lige godt altid. Du får bare en ny klat næste gang vi ses:)
Jeg elsker at bage, så er bare glad for at I andre synes om opskrifterne:)
Nu er de ihvertfald sat til hævning ;) åh det vil jeg mægtig gerne!
Pyha, jeg ånder lettet op! Nu bager du bare derud af:-)
Line, jeg håber de blev gode:)
Du får lige en klat næste gang så, for her er der stadig liv:)
Tante Sød, jeg er også lettet! Troede sq lige at det var slut med bagningen!
Send en kommentar