fredag den 31. august 2012

Müesli med choko-fras

Jeg kan snart ikke huske, hvornår jeg sidst købte en pose müesli, for det er altså sundere og billigere at lave sit eget. Nu elsker jeg choko-müesli, så denne gang lavede jeg nogle chokoladeovertrukne Havrefras til lige at pifte den vanlige blanding lidt op. Cornflakes vil også være gode:) Det selvfølgeligt ikke sååå sundt, men bruger man en god kvalitetschokolade, så går det vidst nok:)
Jeg spiser den som regel ovenpå en smoothie eller som her, med vaniljeyoghurt og friske hindbær.

Müesli med choko-fras
4 dl. rugflager
2 dl. havregryn
2 dl. hørfrø
1 dl. græskarkerner
2 spsk. sirup
½ dl. mørke chokoladeknapper
ca. 2-2½ dl. havrefras

Start med at smelte chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Bland havrefrasene i den smeltede chokolade og vend forsigtigt rundt. Havrefrasene skal være dækkede, men ikke svømme i chokolade.
Bred dem ud på et stykke bagepapir og lad dem tørre.
Bland rugflager, havregryn, hørfrø, græskarkerner og hasselnødder i en skål. Rør siruppen i og bland det rigtig godt.
Bred det ud på en bageplade med bagepapir.
Rist det ved 200 grader i ca. 10 min. Rør i det flere gange undervejs, så det ikke brænder på.
Lad det køle helt af, bland det med choko-fras og kom det på et lufttæt glas.

8 kommentarer:

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Nøøøjh en lækker portion! Den tror jeg da nok liiiige jeg skal gøre dig kunstens efter! Guf...

MissMuffin sagde ...

Det smager også sååå godt.
Kunne godt forestille mig, at det var godt med sån nogle grove branflakes, men dem har vi aldrig, for jeg synes altid de bliver så hurtigt bløde. Heri tror jeg dog de vil være et hit!

Pernille sagde ...

Mmmmmm det kunne jeg godt dyrke lige nu!

Unknown sagde ...

Chokoladeovertrukne havrefaras - hmm det tror jeg jeg vil prøve at lave som Disney guf til min datter (-;

Camilla sagde ...

Det var bare IKKE pænt gjort!!! Jeg købte havrefras så sent som i forgårs, og nu kan jeg jo ikke tænke på andet ;o)

MissMuffin sagde ...

Pernille, det er også lækker morgenmad:)

Maria, det kunne sikkert være et godt alternativ til det traditionelle slik- måske med lidt friske bær eller en smoothie til:)

Camilla, det er jeg "virkeligt" ked af:) Du må hellere ud i køkkenet og lave en portion så:)

Home by Bianca sagde ...

Mums det ser altså lækkert ud. Har også gemt dit link til müsli tidligere. Må altså snart få taget mig sammen, for det ser altså skønt ud!

MissMuffin sagde ...

Ja Bianca, tag dig nu lige sammen:) Det tager kun 20 min, du kan bruge lige de frø, kerner, nødder, gryn og tørrede frugter du nu har og så er der morgendrys til flere uger:)