onsdag den 26. september 2012

Anmeldelse: "Perler fra Skærtoft Mølle" (Politikens Forlag")


 De fleste af os kender nok produkter fra Skærtoft Mølle fra supermarkedernes hylder. Herhjemme gør vi hvertfald, for jeg er virkeligt røget med på bølgen med både spændende melsorter, men også de spændende korn i madlavning. Min favorit er perlespelten:) Bruger du de nye korn i madlavningen?
Ejer af Skærtoft Mølle, Hanne Risgaard viser i denne bog hvordan man kan bruge de spændende "perler" i både hverdagsmad og gourmetmad.
Jeg vil dog nok sige, at det er gourmet-delen, der vægter tungest i denne bog, men der er også nogle meget spændende hverdagsretter deri, som jeg glæder mig til at kaste mig over.
Bogen er opdelt efter sæsonerne med de sigende navne "Vårperler", "Sommerperler", "Høstperler" og "Vinterperler". Efter hver sæson er der et forslag til en spændende festmenu.
Udover spændende opskrifter med de nye perler er bogen også krydret med et par desserter og andre spændende opskrifter, som ikke indeholder perler. Det passer rigtigt godt ind i bogen og giver lidt "friskhed", så det ikke kun kommer til at handle om at putte perler i al ting, men om at kunne lave nogle gode, helstøbte menuer.

Bogens design er enkelt og naturligt. Jeg tænker hvertfald "nordisk" når jeg kigger i den, men stemmer også i overens med, at de fleste af bogens opskrifter netop er baseret på nogle af de bedste, nordiske råvarer.
Billederne er meget smukke og der er kælet for detaljet. Bogen er desuden krydret med smukke, stemningsfulde billeder fra Skærtoft Mølle, uden at det på nogen måde virker som en reklamesøjle. Der er selvfølgeligt beskrevet en del om Skærtofts Mølles produktion og historie i starten af bogen, men det stjæler ikke opmærksomheden fra resten af bogen, hvilket er et stort plus. Bogen har sin helt egen personlighed, hvilket jeg synes er meget vigtigt, når jeg vurderer en kogebog.

"Perler fra Skærtoft Mølle" er på 192 sider og koster 250 kr.
Den får 5 ud af 6 stjerner.
Bogen er smuk, har personlighed og der er masser af spændende opskrifter. Dog trækker det lidt ned, at det er gourmet-delen der vægter højest heri. Der er jo nu engang flest hverdage:)

4 kommentarer:

Pernille sagde ...

Lyder som en rigtig god bog! Den vil jeg helt sikkert holde øjnene åben efter

MissMuffin sagde ...

Pernille, den er rigtig smuk hvertfald:)

Mit element sagde ...

En fin bog, og jeg er selv vild med produkterne fra Skærtoft Mølle. Hvis du er interesseret i, at se mere fra møllen (+bagværk) har jeg besøgt den i august, hvor de havde mad-festival...måske noget for cupcake-mafiaen næste år? (selvom der er lidt langt). Se indlægget "Skærtoft Mølle" på cupcake-stylisten :0)

MissMuffin sagde ...

Riks, det er også skønne produkter! Det lyder spændende. Ville gerne have været med til bageworkshop på FoodFestival i Århus, men vi kom desværre ikke afsted..