lørdag den 29. september 2012

Anmeldelse: "Suveræne Salater Året Rundt" (Politikens Forlag)


De fleste af os kender (og ejer) en af bøgerne i serien af "Suveræne salater".
Tina Scheftelowitz er netop ude med denne fantastiske kogebog, som hedder "Suveræne Salater Året Rundt".
Jeg elsker gode salater, så jeg har glædet mig til denne bog og blev heldigvis ikke skuffet.

 Der er knald på farverne, mange forskellige slags tekst og rigtig flotte billeder, også med masser af farve. Jeg skulle lige kigge bogen igennem et par gange inden jeg fik overblikket, for der er meget tekst og mange billeder at forholde sig til. Den er oplagt til "godnat-læsning":)

Bogen er ikke kun inddelt efter de 4 årstider, men efter hver af årets 12 måneder, hvilket virker rigtig godt. Der er dermed fokus på at spise efter sæson, men også fokus på madspild. Ved mange af opskrifter står der også tips til, hvad man kan gøre ved de overskydende grøntsager, så de ikke bare ligger i grøntsagsskuffen og bliver kedelige.
Bogen indeholder et væld af spændende salater med kød, fisk, nødder, korn, bælgfrugter og med spændende dressinger. Her er både mange nordisk inspirerede opskrifter, men også mange af de lidt eksotiske, så der skulle være noget for enhver smag.
Det der så lige giver bogen det sidste lille pift er, at der også ind imellem er opskrifter på vegetarretter og nogle spændende madbrød. Der er tips til hvilke salater, der passer godt sammen og tips til hvilket kød man kan servere det til. Det gør virkeligt bogen til en stor inspirationskilde til at få mere grønt ind i madlavningen.
Jeg er sikker på, at mange vegetarer også vil finde denne bog rigtig god.
Bogen koster 250 kr. og er på 208 sider i det velkendte design fra Tina Scheftelowitz tidligere bøger.
Jeg giver bogen 6 ud af 6 stjerner.
Den er flot og super inspirerende!

4 kommentarer:

Prinsesse Suh sagde ...

Den ser også super lækker ud.

MissMuffin sagde ...

Pinsesse Suh, det er virkeligt en dejlig bog- lige efter mit hoved:)

Anonym sagde ...

Er der gengangere i denne bog, fra de andre suveræne salater bøger?

Jeg syntes bogen ser rigtigt spændende ud, men jeg syntes tit at bøgerne i denne serie kan lappe lidt over hinanden mht. opskrifter.

Jeg har 2 af de andre suveræne salter bøger, og hvis der er mange gengangere, så er der jo ikke nogen grund til at anskaffe denne :)

i øvrigt, tak for en super blog :)

MissMuffin sagde ...

Anonym, jeg har også et par af de andre "Suveræne Salater" og hvad de nu ellers hedder og du har ret i, at der i dem er irriterende mange gengangere i de bøger. Umiddelbart har jeg ikke stødt på opskrifter i denne bog, som jeg har set før, men jeg tør ikke garantere det 100%.. Jeg synes hvertfald, at den er super god:)