torsdag den 20. september 2012

Vidunderlivet

Har du fået HPV-vaccinen?
Jeg skal have mit første stik idag kl. 8.15. Jeg synes det er super fedt, at vi unge kvinder årgang 1985-1992 også kan få vaccinen, så det er med at benytte sig af tilbuddet.

Siden jeg var 18 år har jeg min. en gang om året fået lavet et celleskrab, da der flere gange har været tegn på celleforandringer. Heldigvis er der ingen udvikling i det, men jeg frygter da lidt, at det kan komme med årene. Jeg kendere flere piger under 25 år, der har fået konstanteret celleforandringer og er blevet opereret for det, så det er helt bestemt noget, som man skal tage alvorligt.

Derfor vil jeg gerne opfordre alle jer unge kvinder årgang 1985-1992 til at komme afsted.
Jeg får det gjort hos mig egen læge, men flere fitnesscentre, matasbutikker, arbejdspladser o.lign. har tilbud om, at man på bestemte tidspunkter kan dukke op og få vaccinen af en sygeplejerske. Det kan vidst ikke blive nemmere!

10 kommentarer:

Astrid sagde ...

Jeg har valgt ikke at skulle have den. Jeg er i fast parforhold og er derfor ikke udsat for hpv.
Jeg er aldrig blevet vaccineret i mit liv og har aldrig fået nogle af sygdommene.
Jeg kan sagtens forstå at mange ønsker dette tilbud, men jeg er også fast i troen om, at man ikke bare skal fylde sig med vacciner.
Kræft kan man desværre ikke vaccineres imod, men er glade på vegne af dem som føler sig udsat, at de nu kan få det her tilbud. :-)

MissMuffin sagde ...

Astrid, jeg er også i et fast forhold og har været det i 5 år. Før det har jeg haft andre partnere og det har Kristian også, så derfor kan vi jo sån set godt bære HPV, for det forsvinder jo ligesom ikke..
Jeg er så fast i troen på, at vaccinerne er en god ting, for de har været med til at udrydde/begrænse rigtigt mange sygdomme gennem tiden..

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Jeg synes også det er en faaantastisk idé, og bestemt noget man skal benytte sig af! Jeg var inde at få mit første stik i går, så jeg er også godt igang med den lange process :)

Anonym sagde ...

Er du bange for nåle, eller hvad er årsagen til denne holdning? Et eller andet sted virker det dybt uansvarligt at du ikke vil lade dig vaccinere mod de mest kendte sygdomme, som mæslinger osv, eller i forbindelse med rejse. Hva så hvis du bliver ramt af mæslinger og varrigt hjerneskadet? skal samfundet så betale for, at du har haft en "undskyld mig" ganske kontroversiel holdning om du ikke vil lade dig en vaccinere, af en ganske uskadelig vaccine med dokumenteret effekt til ganske få kroner? Der sidder læger og forskere hver dag året rundt, som kæmper en kamp for at udvikle disse vacciner. (men du er sikkert klogere end dem) Jeg synes det er en uansvarlig holdning, men det er da dejligt at bo i lille Danmark, hvor alle andre bare betaler den dag det går galt for dig.

Jeg synes alle kvinder burde gå ned og få den HPV vaccine, det er da et fantastisk tilbud. Som ville være dumt at sige nej til, nu når det er gratis.

Godt med noget fokus på sagen MissMuffin

Trillemus sagde ...

Det er en rigtig god ide med den vaccine. Jeg er selv alt for gammel til den, men begge mine piger har fået den. For den ældste datter betalte vi selv de ca.3500,- kr de tre vacciner kostede. Senere blev den en del af det normale vaccinations program og derved fik yngste den. Jeg synes, at det er skønt at det nu er udviddet til at de lidt ældre piger nu bliver den tilbudt og alle burde virkelig overveje at få den.

Kh Mette

Anonym sagde ...

Hvem ved, om man er udsat. Der har vist været mange, som ikke regnede med, at de hørte til en udsat gruppe.
I flere år har jeg fået en influenzavaccination og er heller ikke blevet ramt. En tidligere nabo har haft flere omgange med influenza om året i mange år uden dog at ville lade sig vaccinere.
Godt du gør opmærksom på muligheden. Der må være en grund til, at man nu medtager en ældre årgang. Der er mange, som skal have et lille skub, og det bidrager du til!
Elsebeth

Hyggemor sagde ...

Nu er jeg selv årgang '75, men jeg synes at det er super godt er den yngre generation har mulighed for at blive vaccineret med f.eks. HIV og livmoderhalskræft. Synes det er dumt at lade være!

Line sagde ...

Jeg er fra årgang '86, og er også lige gået i gang med vaccinationerne. Jeg er også i et fast forhold og har været det i snart 11 år. HPV-vaccinen virker mod flere forskellige slags kræft og hvis man kan undgå bare én slags kræft, så synes jeg, det er værd at overveje :)

Mette sagde ...

Et super tilbud. Jeg er glad for min datter var blandt de aller første der fik tilbude vaccinen og inden hun blev seksuel aktiv.

Man skal blot huske stadig at tage mod screeningen, for HPV vaccinen beskytter desværre ikke mod alle former for livmoderhalskræft.

MissMuffin sagde ...

Kristine, det synes jeg bestemt også, at det er! Så nu fik jeg gså taget mig sammen:)

Anonym, man har alle ret til selv at vælge, men jeg har det da også lidt sån, at der er så mange ting man kan dø af og vaccination kan udrydde nogle af mulighederne:)Så jeg forstår ikke, at man løber risikoen..

Mette, det var godt nok også dyrt med 3500 for sån en vaccine. Det var også derfor, at jeg ikke fik min i første omgang, men nu benytter jeg mig hvertfald af tilbuddet!

Elsebeth, alle der har været seksuelt aktive eller på et tidspunkt bliver det er jo udsatte og det gælder jo for størstedelen af alle danskere, så den henvender sig jo temmeligt bredt.

Hyggemor, det kan vi kun være enige i:)

Line, sån har jeg det også. For selvom jeg er i et fast forhold nu, så har både Kristian og jeg haft andre partnere, så vi kan nemt bære virusset..

Mette, det skal man nemlig huske- jeg har min årlige screening i november:) Andre er jo så heldige, at de kan nøjes med hvert 3. år...