søndag den 25. november 2012

Mørbrad i hvidvin og tomat

Ikke det bedste billede, men lysforholdne var stadig en smule tvivlsomme her i huset, men de er vidst ved at være bedre:)
Maden fejlede dog bestemt ingen ting og var bare rigtig dejlig fredags-mad:)
Opskriften er fra et gammelt udklip fra "Alt For Damerne", men med justeringer.
Vi fik det sammen med pasta og en sprød, grøn salat- og resten af vinen selvfølgeligt. Jeg brugte ½ flaske som opskriften foreskrev, men det er alt for meget og spild af god vin. Lidt mindre kan sagtens gøre det, så start med 1/4 flaske.
Nu overlevde mine stakkels krydderurter ikke lige flytningen, så jeg ertstattede den friske oregano og friske persille med tørret "Herbes de Provence". Jeg elsker friske krydderurter, så næste gang skal de altså i.

Mørbrad med vin og tomat (2 pers.)
1 svinemørbrad
250 g. svampe
250 g. cherrytomater
1 stort løg
3 fed hvidløg
2 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
1/4-½ flaske hvidvin
1 spsk. Herbes de Provence

Rens svampene og skær dem i skiver. Skær tomaterne i halve.
Hak løget og pres hvidløget.
Skær evt. sener og fedt fra mørbraden og krydder den godt med salt og peber.
Varm smør og olivenolie op på en stor pande. Brun mødbraden godt heri på alle sider. Læg den i et ildfast fad.
Svits herefter løg og hvidløg til de er klare. Kom svampene ved og svits i 5-6 minutter.
Hæld blandingen over mørbraden. Tilsæt tomater og hvidvin.
Drys med Herbes de Provence eller friske krydderurter.
Kom det i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.
Skær kødet i skiver og server det i fadet med det samme.

Ingen kommentarer: