fredag den 30. november 2012

Stuen

Ja det er altså lidt svært at tage billeder af stuen, så det bliver vidst mest detaljer, men jeg håber at i alligevel får et indtryk af hvordan her ser ud. 
Stuen er stadig lidt "fersk", for der er ikke rigtig noget på væggene. Vi kan nemlig slet ikke finde noget og slet, slet ikke blive enige om noget. Mon ikke der dukker noget op med tiden, som kan passe ind. Sofaen er ret lav, så der er ret meget væg over den der skal fyldes ud af noget, men det må heller ikke "larme" for meget.
 Også i stuen er der et bord med hvidst stel og bordplade i genbrugstræ. De er nemlig sååå fede:)
Lysestagerne her er fra Søstrene Grene og kan også snildt bruges som vaser.
 Læsehjørnet består af lænestol fra Ikea, bordet som er et arvestykke fra min familie og ved siden af det et karlekammerskab, som er et arvestykke fra Kristians familie.
Hjørnet er meget "brunt". Jeg håber at få sommerfugle-plakaten i julegave, for den vil passe fint ind over bordet. Nænner ikke at male det, så der skal findes noget der bryder lidt. Der mangler også en lampe, men jeg kan slet ikke beslutte mig for hvad det skal være.
 Der skal masser af puder og tæpper til for at skabe hygge og varme i det gamle hus:)
Stuens andet karlekammerskab, som er købt med huset:)

torsdag den 29. november 2012

Jul i Hjerterummet

Jeg er jo frivillig i Den Sociale Cafe Hjerterummet, som er en af Aalborgs varmestuer.
Det frivillige arbejde er super spændende, super udfordrende og super givende. Kan kun anbefale andre at bruge lidt tid på frivilligt arbejde, for det føles godt og er rigtig lærerigt.
Hjerterummet er en uafhængig forening baseret kun på frivilligt arbejde og donationer, så økonomien er altid på dagsordenen, for den er stram.
I Hjerterummet har vi et ønske om, at skabe en hyggelig jul for vores gæster, men økonomien er stram. Især fordi at vi idag har fået stjålet de fleste af de penge, som vi skulle holde jul for. ØV!
Så får vi ikke penge i kassen, så kan vi desværre ikke holde jul for vores gæster. Det gælder både juleaften, men også 1. og 2. juledag, hvor mange ikke har nogen steder at gå hen, når vi andre samles med familie og venner.
Lørdag d. 1. december og søndag d. 2. december holder Hjerterummet loppemarked, hvor vi sælger masser af fine ting. Alt indtægt går til, at vi kan holde jul i Hjertrummet.
Så kig forbi:

Den Sociale Cafe Hjerterummet
Danmarksgade 13 (Kælderen)
Lørdag d. 1. december og søndag d. 2. december kl. 10-15

Vi håber virkeligt at se jer!
Har du ikke mulighed for dette kan vores jul i Hjerterummet støttes ved at indsætte et beløb på reg: 9163  Konto.nr: 0744720257.  Skriv "Jul" i beskeden og så lover vi, at beløbet bliver brugt til and, pebernødder og risalamande :)
Alt tæller og vi beder ikke om store beløb, men bare en lille skilling, så vi kan sikre julehygge for Aalborgs hjemløse.

Spisestuen

 Spisestuen er nok mit ynglingsrum og det, der er tættest på at være færdigt.
Bordet er med hvidt stel og bordplade i genbrugstræ. Det er virkeligt fedt, råt og anderledes- og fåes i Idemøbler til fornuftige penge.
Stolene er Kristians ikke særligt pæne læderstole. Heldigvis passer Ikeas betræk næsten dertil, de er kun en anelse for store og det går nu nok.
 Jeg er vild med de rå Viking Lamper. Vi havde kun købt en, men det duede slet ikke, så vi måtte finde penge til en mere. Det ser heldigvis rigtig fint ud:)
 En lille hylde i hjørnet- julepyntet med kogler, tørret hortensia og lys.
 Min elskede tallerkenrække fyldt med udvalgte bøger og fade.
Serveringshullet mellem køkken og spisestue er bare endnu en rigtig fin detalje.
Det lykkedes mig heldigvis at opstøve endnu et skab magen til min udgåede model fra Ikea. Og så stod det endda ikke længere væk en Frejlev.
Det ser super flot ud med de 2 skabe sammen, men de er ikke så høje og jeg synes ligesom der mangler noget. Ovevejer at finde 2 gamle trækasser, fylde dem med grønne planter og så stille dem ovenpå. Jeg er dog lidt i tvivl om det bliver for voldsomt og for drivhus-agtigt:)

onsdag den 28. november 2012

Kødboller med æble og timian

Kristians livret er pasta med kødboller, men det kan godt være lidt kedeligt nogle gange. Denne ospkrift fra "Efterårsmad" er lidt anderledes, så den måtte selvfølgeligt prøves. Kødbollerne laves på svinekød og det er jeg ikke så vild med, for det smager for meget af frikadelle. Næste gang bliver med oksekød. Til gengæld fra jeg vild med syrligheden fra æblerne, som virkede rigtig godt i både kødboller og sauce. Så brug nogle syrlige æbler, fx. Granny Smith. Generelt en rigtig fin hverdagsret, som gav mad til 2 dage herhjemme- den vil helt sikkert blive lavet igen:)

Kødboller med æble og timian (4 pers.)
Kødboller:

½ dl. mælk
1 dl. havregryn
500 g. hakket svinekød
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, presset
1 æble, revet
1 spsk. frisk timian
50 g. revet ost
1 æg
salt, peber, olivenolie

Tomatsauce:
1 fed hvidløg, presset
1 løg, finthakket
1 æble, i små tern
2 ds. hakkede tomater
1 knsp. honning
1 spsk. frisk timian
salt, peber

Hæld mælken over havregrynene og lad det trække i ca. 10 min.
Rør det sammen med de øvrige ingredienser til en fast fars. Krydder med salt og peber.
Form farsen til små kødboller, omkring 20-25 stk.
Varm en god slat olivenolie op i en høj pande og brun kødbollerne godt heri, så de får en god stegeskorpe.
Tilsæt løg, hvidløg og æble og steg endnu et par minutter.
Hæld derefter dåsetomaterne over og lad det hele simre under låg i ca. 10 min.
Smag til med salt, peber, timian og honning.
Serveres med det samme med frisk pasta til.

Køkkenet

 
Jeg har jo lovet at vise billeder af Olivia når vi kom nogenlunde på plads. Det er vi nu:)
Der mangler selvfølgeligt stadig en masse ting, både fordi vi ikke har råd til dem lige nu, men også fordi vi ikke lige er faldet over det helt rigtige. Den slags tager tid.
Vi starter med køkkenet, som er gammelt, men stadig rigtig pænt og med mange gode detaljer.
Skabene er rigtigt gamle, men malede i en råhvid farve, så det betyder ingenting. Bordpladen er små hvide klinker.
Vi har valgt at male hele rummet modehvid, men væggen under skabene er i en lys gråbrun farve, for det var mere pratisk.
Jeg har ikke sån en vidvinkel-linse og det er svært at fange det smalle køkken med en almindelige linse, så jeg håber at I alligevel får et nogenlunde indtryk af hvordan det ser ud. Ellers får I det hvertfald at se hvis i ser TV2N engang i december:)

Der er flere af de her fine, åbne hylder. De volder mig altså lidt problemer, for jeg synes nemt de kommer til at se rodede ud og så ved jeg ikke rigtigt hvad der skal stå på dem. Nu står der hvertfald bare det der står, indtil jeg finder en løsning:)
Bortset fra det, så er køkkenet lige som det skal være og herude skal der ikke rigtigt laves mere. Det skulle da lige være en ny ovn engang:)

tirsdag den 27. november 2012

Vanilje- og sennepsmarineret kylling med blommer og rødløg

Ja, det er altså ikke nemt at få nogle ordenlige billeder i dette vintermørke, men aftensmad spises nu engang når der er mørkt, så det kan ikke rigtig være anerledes.
Det er ellers ærgeligt, for denne lækre opskrift kommer slet ikke til sin ret på dette billede. Kyllingen smagte skønt og de bagte løg og blommer var rigtig lækkert tilbehør. Vi fik bagte rodfrugter og grøn salat dertil.
Nu hvor den søde juletid nærmer sig har jeg fundet de gamle julemagasiner frem fra gemmerne og her fandt jeg så opskriften i Magasinet Mad! nr. 10/2011.
I stedet for en hel, parteret kylling brugte jeg 5 store lårbasser. Jeg tænker også sagtens, at man kan bruge kyllingebryst, men så skal stegetiden reduceres noget.

Vanilje- og sennepmarineret kylling med blommer og rødløg (4 pers.)
1 hel kylling(parteret) eller 5 store lår
6 blommer
2 rødløg
1 bundt frisk timian

Marinade:
1 vaniljestang
4 spsk. olivenolie
2 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
salt, peber

Smør et stort ildfast fad med lidt olivenolie og læg kyllingen heri.
Halver blommerne, fjern stenen og skær dem i både.
Pil rødløgene og skær dem i både.
Kom blommer og løg ned mellem kyllingen i fadet.
For at lave marinaden flækkes først vaniljestangen og kornene skrabes ud.
Bland kornene godt sammen med de øvrige ingredienser til en tyk mariande.
Hæld marinaden over kyllingestykkerne og drys med timian.
Bag kyllingen ved 200 grader i ca. 50 min, til kødet er helt gennemstegt.

mandag den 26. november 2012

Anmeldelse: "Grød" (Gyldendal)

 Grød er jo blevet moderne igen og det sker også ofte, at jeg spiser en portion af den velkendte havregrød til morgenmad. Det er nemt, billigt og så mætter det helt vildt godt:)
Derfor var jeg også glad for at få fat i denne lille sag på små 70 sider, for den kan helt sikkert bidrage til, at jeg får prøvet nogle flere varianter.
Bogen er skrevet af Gitte Heidi Rasmussen.
 Bogen er opdelt i kapitlerne "Klassikere", "Nye grødvarianter", "Frugtgrød" og "Saltet grød". Derudover starter bogen med et kapitel om de forskellige korn og gryn, så læseren får en forståelse for historie og egenskaber bag de forskellige sorter.
Der er grød til de forskellige sæsoner, fx. er der en lækker sommersag "Perlebyggrød med hyldeblomst og bær" og så kunne man vælge "Hirsegrød med tranebær og tranebærsirup" i denne kolde tid. Så grød kan spises hele året rundt!
De salte versioner er også ret spændende, men jeg er ret sikker på, at jeg ikke får Kristian til at spise det:) Det må prøves en dag jeg er alene:)
 Bogen er ikke ret stor, men den er alligevel rigtigt fin.
Der er brugt mange flotte mønstrede baggrund, der giver bogen sån et lidt nostalgisk udtryk på den helt rigtige måde. Billederne er meget enkle, men det er også svært at fotografere grød, for det skl jo ligesom være i en skål for ikke at løbe nogen steder:)
Bogen er en fin lille inspiration til dem, der godt kan lide sin morgengrød og måske endda har mod på at spise grød til aftensmad engang imellem.
Jeg ved ikke, om jeg ville give 149 kr. for den, når den ikke er større, men alligevel synes jeg, at det er en skøn bog at have på kogebogshylden.

"Grød" får 5 ud af 6 mulige stjerner.
Smuk bog, sjov bog, men måske også en lille smule dyr i forhold til "hvad den kan".

søndag den 25. november 2012

Mørbrad i hvidvin og tomat

Ikke det bedste billede, men lysforholdne var stadig en smule tvivlsomme her i huset, men de er vidst ved at være bedre:)
Maden fejlede dog bestemt ingen ting og var bare rigtig dejlig fredags-mad:)
Opskriften er fra et gammelt udklip fra "Alt For Damerne", men med justeringer.
Vi fik det sammen med pasta og en sprød, grøn salat- og resten af vinen selvfølgeligt. Jeg brugte ½ flaske som opskriften foreskrev, men det er alt for meget og spild af god vin. Lidt mindre kan sagtens gøre det, så start med 1/4 flaske.
Nu overlevde mine stakkels krydderurter ikke lige flytningen, så jeg ertstattede den friske oregano og friske persille med tørret "Herbes de Provence". Jeg elsker friske krydderurter, så næste gang skal de altså i.

Mørbrad med vin og tomat (2 pers.)
1 svinemørbrad
250 g. svampe
250 g. cherrytomater
1 stort løg
3 fed hvidløg
2 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
1/4-½ flaske hvidvin
1 spsk. Herbes de Provence

Rens svampene og skær dem i skiver. Skær tomaterne i halve.
Hak løget og pres hvidløget.
Skær evt. sener og fedt fra mørbraden og krydder den godt med salt og peber.
Varm smør og olivenolie op på en stor pande. Brun mødbraden godt heri på alle sider. Læg den i et ildfast fad.
Svits herefter løg og hvidløg til de er klare. Kom svampene ved og svits i 5-6 minutter.
Hæld blandingen over mørbraden. Tilsæt tomater og hvidvin.
Drys med Herbes de Provence eller friske krydderurter.
Kom det i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.
Skær kødet i skiver og server det i fadet med det samme.

lørdag den 24. november 2012

Ønskeseddel

 

Nu nærmer juletiden sig og det er tid til ønskesedler.
Jeg er hvertfald begyndt at rykke lidt for dem, så jeg kan komme ordenligt igang med de julegaver, for ender altid med at skulle købe en frygteligt masse:)
Min egen ønskeseddel er (endnu) ikke så lang. Ønsker mig noget lækkert tøj i silke, varme tørklæder, lækre produkter og lidt til huset selvfølgeligt.
Man skulle selvfølgeligt tro, at vi ønskede os en masse til huset og det gør vi egentligt også nok, men det er ikke lige gaver der kan matche prisniveauet i vores familie.Og så er en ny ovn, et blandingbatteri og en græsslåmaskine heller ikke lige så nemt at stoppe under træet:) Eller særligt spændende at få....
Min ønskeseddel ligger ude i højre side, så dem der er nysgerrige kan kigge med- den skal nok blive opdateret løbende, for det skulle mærkeligt være, at der ikke dukker flere ønsker op:)

fredag den 23. november 2012

TV

 Herhjemme har der været gang i den lige fra mogenstunden og jeg kan kun sige, at jeg er temmeligt træt lige nu:)
TV2Nord har nemlig været her for at bage kager og snakke om kager, så jeg har nu prøvet hvor krævende det er at lave TV- der er hvertfald ingen skjult tv-sjerne inden i mig, haha.
Programmet vises først d. 18. december, så der er lidt tid endnu inden jeg skal hade mig selv for at have sagt ja:)

torsdag den 22. november 2012

Anmeldelse: "Efterårsmad" (Gyldendal)

Jeg var jo svært begejstret for Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdals "Forårsfristelser", som stadig er en af mine favoritter på kogebogshylden.
Dette efterår udkom deres nye kogebog "Efterårsmad" så og den måtte jeg bare have fingre i:)
 Endnu en rigtig flot kogebog fyldt med masser af inspiration til lækker mad, både hverdag, gæster, brød, sødt og drikke.
Bogen er inddelt i hele 9 kapitler, om fx. simremad, ovn-mad, tilbehør ov.
Det gør det ret overskueligt at finde det, som man nu leder efter. Desuden står der ved start af hvert kapitel hvad man møder af gode råvarer og krydderier, i netop dette kapitel.
Næsten hver opskrift er ledsaget af en lille tekst om passende tilbehør, råvarens historie, serveringstips osv, som er med til at give bogen masser af personlighed og gøre den rigtig anvendelig, også selvom man måske ikke er så køkkenvandt.

Bogens layout er rigtigt smukt. Den er primært holdt i mørke blå, grønne, brune og lille toner, som giver den helt rigtige stemning af efterår:)
Udover de smukke billeder af maden er der smukke billeder af råvarer, bordpynt, naturen, damerne selv i køkkenet og billeder af deres børn (går jeg ud fra). Mange af disse billeder er krydret med små tips til aktiviteter med børn, bordpynt, dekorationer til hjemmet osv. Dette giver bare bogen endnu mere personlighed og der er masser at læse og kigge på. Den slags kogebøger er jeg jo ret vild med:)

Igen synes jeg, at det er en super god kogebog, som jeg kun kan anbefale. Den er smuk, fuld af gode historier/tips og der er rigtigt mange lækre opskrifter, som hverken er for komplicerede eller meget dyre at lave. Denne bog er den sidste i Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdals serie. De har også udgivet en kogebog om sommer (Solskin og Sommermad) og en om vinter (Vintermad der varmer). Dem må jeg se om jeg kan få støvet op:)

"Efterårsmad" får 6 ud af 6 mulige stjerner.
Den er fuld af spændende opskrifter, smukke billeder og har masser af personlighed. Lige som en kogebog skal være:)

onsdag den 21. november 2012

Rodfrugtrulle med spinat

 Denne "rulle" er en super lækker måde at spise rodfrugter på, så det er ikke sidste gang det skal prøves. Min rulle blev måske ikke lige så fast, men den var sååå varm, at det ikke lige var så nemt:) Ellers er den ganske nem at lave.
Vi fik den sammen med oksekødspølser fra Løgimose og tomatsauce. Skal vi have den som en selvstændig vegetarret ville jeg nok smøre den med et tyndt lag tomatsauce inden spinaten kommer i. Ja, og så drysse med lidt ost:) Sammen med en sprød salat ville det være et lækkert vegetarisk måltid.
Opskriften er fra BoligMagasinet december 2012.

Rodfrugtrulle med spinat (2 pers.)
4 store kartofler (ca. 500 g.)
2 gulerødder
1 rødbede
1 løg
1 fed hvidløg
4 æg
2 spsk. hvedemel
50 g. babyspinat
salt, peber

Skræl kartofler og rodfrugter. Riv dem groft og pres væden fra.
Pil løget og riv det godt. Pres hvidløget.
Bland rodfrugter med løg, hvidløg, mel, æg, salt, peber.
Beklæd en bradepande med bagepapir og bred massen ud i ca ½-1 cm. tykkelse.
Bag den ved 200 grader i 15-20 min.
Skyl spinaten og lad den dryppe godt af.
Læg spinaten på den bagte rodfrugtomelet. Rul omeletten sammen i bagepapiret og bag en yderligere 10 min.
Serveres i tykke skiver med det samme.


tirsdag den 20. november 2012

Santa Marias store julekonkurrence



Santa Maria fejrer julens komme med en flot julekonkurrence, hvor du kan vinde en lækker pakke med krydderier. Så ved du bare lidt om krydderier, kan du vinde den helt store pakke med Santa Maria-krydderier til en værdi af ca. 1.000 kr. Du finder konkurrencen HER.
Det er mange krydderier kan jeg hilse at sige. Rigtig mange. Mine ene, sølle krydderihylde i skabet har godt nok trængsel:)

 
Jeg er nemlig så heldig, at jeg har fået lov at udlodde endnu en pakke med krydderier til en heldig læser. Så du kan både vinde en pakke på Santa Marias hjemmeside, men også vinde en pakke her. Deltager du begge steder, så har du dobbelt chance:)
Alt du skal gøre for at vinde min pakke er, at skrive en kommentar her på bloggen omkring dit ynglings-krydderi her i julen. Det kan være opskriften på din ynglings småkage, en hyggelig tradition der involvere krydderier eller måske en duft af krydderi, der vækker gode minder. Eneste krav er hvertfald, at kommentaren indeholder noget omkring julens krydderier, resten vil jeg lade være op til jer:)

Jeg trækker en heldig vinder fredag d. 21. december 2012.

Mit ynglings-krydderi i julen er vanilje og kanel, for jeg ELSKER bare vaniljekranse og risengrød med masser af kanel:) Generelt elsker jeg bare jul og julemad; masser af pynt og glitterstads, and og fed andesovs, appelsiner, chokolade og duft af gran:)


søndag den 18. november 2012

Sunde bananpandekager

 Nu har jeg set de her sunde pandekager med banan og æg alle vegne, så nu måtte de prøves. Versionen kun med æg og banan lød ikke særligt lækker, men så faldt jeg over en version på Instagram med havregryn og blåbær. Det lød bedre og det smagte også super lækkert. Sammen med en smoothie holdte den mig rigtig fint mæt indtil frokost.
God start på en tidlig lørdag imorgen:)

Line fra Uni har lært mig, at man godt på spise de her pandekager med en lille smule Nutella, så det blev jeg jo nød til:) Jeg dryssede lidt granatæblekerner på, men andre bær, frugt, hakkede nødder osv. vil også være super lækkert.

Sunde bananpandekager (3 tykke pandekager-1 pers.)
1 banan
2 æg
1 1/4 dl. havregryn
2 spsk. hørfrø
½ dl. frosne blåbær
½ spsk. vaniljesukker

Tilbehør:
Frisk frugt eller bær
Evt. lidt nutella

Mos bananen rigtig godt med en gaffel og bland den sammen med de andre ingredienser. Dejen skal være så tyk, at den ikke flyder alt for meget ud på panden.
Varm en pande op med en smule smagneutral olie eller smør og fordel dejen i 3 tykke pandekager. Steg dem et par minutter på hver side og spis med det samme med lidt nutella og frisk frugt.
Smoothien var måske ikke så køn, men den smagte skøøønt. Den består af et syrligt æble, en lille banan, en stor håndfuld babyspinat, et par dl. frosne bær,  en mandarin, yoghurt og godt med vanilje. Banan i smoothie er ikke min favorit, men jeg havde ikke flere avocado- de giver altså den bedste konsistens og næsten ingen smag:)

lørdag den 17. november 2012

Emma og Frede

 Gamle Emma holder stadigvæk puderne varme i sofaen, men synes vidst, at det er noget lidt mærkeligt noget, at vi bor hernede nu:) Det er heller ikke nemt for sån en gammel dame, at blive flyttet på:) Slet ikke når her også bor en Frede...Heldigvis har forelskelsen lagt sig lidt, så hun nøjes med at kigge på ham når han dukker op engang imellem:)
Meen, selvom man er gammel kan man stadig lave ulykker. Jeg havde under flytningen stilt en bærepose med hendes og Fredes godbidder på gulvet, for normalt hverken ser, hører eller lugter Emma noget som helst. Da jeg kom hjem en dag lå alt sammen ude på gulvet, over-suttet og over-snottet, for hun kunne ikke få poserne op. Selvom det var noget værre noget, så hjalp jeg selvfølgeligt med at få åbnet en pose, så hun fik lidt ud af alt besværet:)
Frede er stadig noget forsigtig og meget bange for Emma. Nogle gange er han heller ikke vild med mig og mit kamera:) Meen, selvom han ikke synes om Emma, så synes han godt om Emmas madskål:) Frede er nok den mest madglade kat, så hvis vi ikke passer på, så bliver han vidst til "Fede Frede":) Ej, lige nu får han også lidt ekstra og lidt ekstra godt, så han synes at her er rart at være. Vejen til en "mands" hjerte går igennem maven, hvertfald i Fredes tilfælde. Hvis han vil have noget, så båder synger og danser han. Hvis han får noget ekstra godt, så lyder han som en klemt due!

fredag den 16. november 2012

Smugkig :)

Vi er så småt ved at komme på plads i Huset Olivia, men der mangler nu stadig en del.
Her er et lille smugkig fra stue og køkken på hvordan det hele ser ud. Når vi bliver helt færdige kommer der selvfølgeligt billeder på bloggen:)
Weekenden kommer også til at stå på "Projekt Hus". Der skal males den sidste smule- gang og "Høkassen", hænges lamper op ordnes en masse småting.
Igår hentede Kristian og en kammerat en lækker lænestol fra Ikea og det skab, som jeg har været så heldig at finde hos en pige i Frejlev. Så skal der lige fyldes i skabene og de sidste flyttekasser i underetagen er hvertfald væk så:)
Jeg synes det har været hårdt at flytte denne gang, for der har været en del pratiske og tekniske udfordringer med det her gamle hus. Fx. kunne sofaen ikke komme igennem hoveddøren, så vi måtte skrue et køkkenvindue ud. Det var et spørgsmål om milimeter, så var den heller ikke gået. Imens vi stod og baksede med det skide vindue væltede sofaen selvfølgeligt ind i muren og bankede et stort hul. Typisk:)
Herudover kan der nævnes sikringer der springer, utroligt fedtede overskabe, forkert maling, masser af dobbeltklæbende tape og alle de tekniske udfordinger med hårde hvidevarer, som man lige skal lære at kende. Puuh... Hverdagen savnes:)

torsdag den 15. november 2012

Rødbedesalat med valnødder og brøndkarse

Jeg er blevet ret så glad for rødbeder på det seneste og det er heldigvis ikke en dårlig ting.
Denne salat er også bare rigtig lækker, mættende og sund. Den blev serveret sammen med Pastinaktærten, granatæblesalsaen og blommefocaccia'en, da blogger-pigerne var her. Så er vi vidst også færdige med den middag:)

Rødbedesalat med valnødder og brøndkarse (4-6 pers.)
4-5 store rødbeder
75 g. valnødder
2 potter brøndkarse
4 spsk. olivenolie
2 spsk. Urtekram Rodfrugtkrydderi

Dressing:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. granatæblebalsamico
½ tsk. dijonsennep
1 tsk. citronsaft
1 lille fed hvidløg, presset
salt, peber

Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Vend dem i olivenolie og rodfrugtkrydderi.
Bag dem i 35-40 min. ved 200 grader, så de stadig er en smule sprøde indeni.
Lad dem køle lidt af.
Rist valnødderne på en varm og tør pande til de får lidt farve.
Lad dem køle lidt af og hak dem groft.
Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.
Vend rødbeder og brøndkarse med dressingen og drys med valnødder.
Serveres straks.

onsdag den 14. november 2012

Havregrynskager


Til desserten med pærer og is ville jeg bage sådan nogle tynde "blonde-småkager", så der kom lidt knas til. Det lykkedes bare ikke! Heller ikke selv om jeg prøvede 2 forskellige opskifter, for de ville bare ikke flyde ud og blive tynde og sprøde. Andet hold blev dog til nogle udemærkede cookies, som sagtens kunne serveres til desserten.
Opskriften fandt jeg på nettet, men jeg kan simpelthen ikke finde den igen.

Havregrynskager (12 stk.)
100 g. smør
100 g. farin
100 g. havregryn
1 æg
1 spsk. mel
1 tsk. bagepulver

Smelt smørret ved lav varme- det må ikke tage farve.
Hæld smørret op i en skål og kom havregrynene i. Lad det stå og trække et par min.
Rør så de øvrige ingredienser i, så du får en ret tynd dej.
Kom dejen på bageplader med bagepapir. Der skal bruges ca. 1 spsk. dej, men husk at lav god plads imellem, da de flyder lidt ud under bagningen.
Bag dem ved 180 grader i ca. 8 min.
Lad dem køle helt af på en bagerist inden de kommes i en kagedåse.