lørdag den 23. marts 2013

Mine favoritter

Der laves ikke helt så meget mad herhjemme, som der gjorde en gang. Eller jo, det gør der, men i stedet for hele tiden at afprøve nye ting, så er der dukket så mange favoritter op, at de må laves med jævne mellemrum og dermed kommer der ikke så meget nyt på bloggen.
I en stresset hverdag er det hvertfald godt med gode favoritter!
Jeg tænkte, at jeg lige vil dele mine absolutte favoritter med jer, i tilfælde af, at I trænger til nogle nye:) De her er sådan rimeligt sæson-neutrale og laves med små variationer hele året, mens jeg selvfølgeligt også har nogle favoritter, der kun hører sig den enkelte årstid til.


Morgenmad:
Morgenmad er noget, som jeg spiser hver dag. Som regel er jeg ret sulten når jeg står op, men min morgenmad må ikke være for tung.
Ofte er den en ostemad, en smoothie eller yoghurt med hjemmelavet müesli og frugt. I weekenden elsker jeg yoghurt med sirup eller en pandekage:)



Brød og Boller:
Herhjemme bager jeg alt brød selv, undtagen rugbrød. Det kan jeg altså bare ikke bage lige så godt, som bageren for enden af vejen. Kristian foretrækker rugbrød på madpakken, så jeg bager kun brød en gang om ugen, så der er lidt til weekenden.


Aftensmad:
Aftensmaden planlægges altid med udgangspunkt i hvilke grøntsager, som vi skal have. Vi spiser ikke enorme mængder grøntsager, men der skal helst være en god portion i aftensmaden og vi arbejder på, at blive endnu bedre.
Vi elsker ris, pasta, kartofler og brød, så det spises der faktisk til hvert måltid:)
Som regel får vi en eller anden salat til. Nogle gange  bare hvad køleskabet rummer, andre en af de gode opskrifter, men det afhænger mest af sæsonen.



Kager og desserter:
Når det kommer til kager og desserter, så er det nok her, at der oftest afprøves nyt.
Alligevel har jeg lige et par favoritter, som bages igen og igen, når fantasien svigter eller efterspørgsel er for stor.

Ingen kommentarer: