lørdag den 13. april 2013

Macarons med kokoscreme


 Macarons er ikke et projekt man skal gå igang med, hvis man har lidt travlt, for de kræver lidt omhu for at blive pæne. Mine blev ikke så pæne, for jeg var for træt da jeg bagte dem. Smagen fejlede bestemt ingen ting og lidt smeltet chokolade pyntede lidt på de ujævne makroner.
Denne gang lod jeg dem blive i ovnen efter de havde fået den tid, som de skulle have. Så de fik lov at stå og tørre natten over på Macaron-måtten fra LéKué, for ovnen er et godt sted at opbevare makroner og marengs. De fik den helt perfekte konsistens, så måske det ikke var så dumt med den smule eftervarme?
Cremen slap jeg nemt udenom, for det var bare et glas Coconut Spread, som Kristine havde med til mig i værtindegave. Det smager lækkert af kokos og har en meget fin og let konsistens, der passer perekt i en makron eller som frosting på cupcakes. Har du ikke lige sådan et glas, så brug nutella, karamelcreme, lemoncurd, peanutbutter eller marmelade.

Macarons med kokoscreme (10-12 stk.)
90 g. flormelis
55 g. mandelmel
45 g. æggehvide
1 spsk. sukker

Fyld og pynt:

3 spsk. Coconut Spread
½ dl. mørk chokolade


Bland flormelis og mandelmel. Sigt det sammen i en skål.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk til, at æggehviderne er blevet til en fast skum.
Vend mandelmels-blandingen i ægghviderne. Bland forsigt til dejen er glat.
Kom den i en sprøjtepose med en rund tylle.
Sprøjt ca. 20 små cirkler ud på en bageplade med bagepapir eller på en macaroon-måtte hvis du har sådan en.
Lad makronerne hvile i min.  45 min, så overfladen tørrer.
Bag herefter makronerne i en forvarmet ovn på 125 grader i ca. 20 min. Makronerne er færdige, når de slipper bagepapiret når du forsigtig prøver at løfte dem af.
Lad dem køle helt af- gerne i ovnen.
Smør en smule kokoscreme på halvdelen af makronerne og læg den anden halvdel ovenpå.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen og "sprøjt" chokoladen ud over makronerne. Jeg brugte den medfølgende Decomax fra macaron-måtten.
Lad størkne helt inden servering.

5 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

De er i hvert fald meget smukke og indbydende :-)

Kan søde Kristine monstro lokkes til at fortælle, hvor hun har købt den lækre kokoscreme henne?

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

Jeg synes de ser fine ud! Sjovt nok har jeg længe haft lyst til at lave en kokoscreme - men ved ikke hvordan jeg skulle gøre det. I DK har vi jo ikke kokosessens eller hvad pokker man skulle bruge? Nogen gode forslag? Jeg tror ikke et går med kokosmælk!

MissMuffin sagde ...

Piskeriset, de pæneste ligger også øverst, haha.
Jeg skal lige få fat i hende og så lade dig det vide:)

Tante Sød, de pæneste ligger også øverst:)
Jeg har ingen ide, for det bliver svært at få til at smage nok af kokos. Der skulle nok noget essens til! Den her creme er vildt lækker, den er så luftigt og smager så dejligt af kokos..

Lea sagde ...

Mums hvor ser de lækre ud.. Jeg er ret vild med idéen om, at bruge den skønne kokoscreme!
Den er formodentligt købt i Lidl, som en del af deres nye luksus-serie :-)

MissMuffin sagde ...

Lea, tak for oplysningen- jeg har helt glemt at spørge Kristine, selvom jeg har tilbragt en stor del af dagen sammen med hende:) Lækkert at Lidl har den slags lækkerier!