tirsdag den 13. august 2013

Hindbærtærte med marcipan og mandelmel

Denne tærte minder meget om den tærte med ferskener jeg lavede den anden dag, men denne gang har jeg i stedet lavet den med hindbær og mandelmel.
Anledningen var, at jeg skulle på endnu et barselsbesøg. Barslende mødre må jo hverken spise jordbær eller chokolade eller hvad ved jeg, så jeg var en lille smule ideforladt. På torvet var der friske, nyplukkede hindbær og så blev de udgangspunktet. Det kunne også sagtens havde været blåbær, brombær eller jordbær i skiver.
Mørdejen er nem at arbejde med. Hvis du bruger en form som min er der til 2 tærter. Bruger du en stor, rund form skal du bruge det hele, men så også lave dobbelt fyld.  Mørdejen holder sig fint i frsyeren og så er det nemt at lave en tærte en anden dag.
Mandelmelet giver fyldet lidt mere smag og en lille smule sprødhed. Har du ikke mandelmel, så brug bare almindeligt hvedemel.

Hindbærtærte med marcipan og mandelmel(6 pers.)
Mørdej:
150 g. smør
225 g. mel
75 g. flormelis
1 æggeblomme
evt. 1 spsk. koldt vand

Fyld:
2 æg
1½ dl. sukker
150 g. marcipan
75 g. blødt smør
50 g. mandelmel
1 tsk. vaniljepulver

1 bakke friske hindbær

Kom mel og flormelis i en skål. Smulder smørret deri og rør det sammen til en krummende konsistens. Tilsæt æggeblommen og ælt dejen sammen. Ælt ikke for længe, så bliver den sej. Er den for tør, så tilsæt lidt vand.
Del den i 2 kugler, pak dem ind i husholdningsfilm og lad dem hvile på køl i 1 times tid.
Smør din tærteform med lidt fedtstof.
Rul en af kuglerne ud mellem 2 stykker bagepapir. Jeg synes, at det er besværligt, så jeg presser den ud i formen med mine fingre i flere små stykker. Ikke helt så kønt, men det ses ikke når fyldet kommer på. Kom den anden kugle i fryseren.
Bland alle ingredienserne til fyldet godt sammen og fordel det i tærteformen.
Fordel hindbærrene pænt oveni tærten.
Bag tærten i 25-30 min. ved 180 grader. Pas på, at den ikke er bliver for mørk,
Serveres lun.

9 kommentarer:

Libbie sagde ...

Nøøøøj hvor ser den lækker ud!!

MissMuffin sagde ...

Binemor, den var også god :)

Christina (Gem et lille smil) sagde ...

Tak for opskriften! Den vil jeg snart lade mig inspirere af. :-)

MissMuffin sagde ...

Christina, det synes jeg, at du skal gøre :)

Annemette sagde ...

Mmmmmm! Den ser lækkert ud - måske jeg skulle? Jeg har læsset fryseren med dansk marcipan fra sommerfeiren ;-)

MissMuffin sagde ...

Annemette, jeg køber altid min marcipan i Tyskland- om end jeg ofte er heldig at få en del sponsoreret fra Odense :)

Annemette sagde ...

Hehe ja men Odense marcipan, som jeg syntes er den bedste, kan desværre ikke købes helt hernede, så jeg har altid med hjem når vi runder Fleggaard på vejen fra sommerferie og så kommer jeg det i fryseren, så jeg har til årets konfekt produktion i December :-)

MissMuffin sagde ...

Annemette, det har du sikkert ret i- vores købes også altid i Fleggaard, når Kristian har æret i Tyskland for at se fodbold :)

loppemor sagde ...

super kage dog skal den ha længer tid hvis du laver den med dobbelt fyld :)