fredag den 22. november 2013

Kærnemælksis

Jeg er ret stor fan af kærnemælkens syrlighed og lige siden jeg fik kærnemælksfromage på Snerlen, har jeg haft lyst til at lave det selv. Det blev dog til en is på kærnemælk i stedet, da jeg lige havde brug for en syrlig is til at servere sammen med den søde Blondie.
Jeg har en ismaskine, men skålen kan selvfølgeligt ikke gå i min fryser! ØV!
Så denne her er lavet uden og med et ganske udmærket resultat uden en masse krystaller.
Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift. Jeg brugte 2 gode vaniljestænger, for jeg elsker smagen af vanilje:)

Kærnemælksis (1 liter)
4 dl. kærnemælk
1 ds. kondenseret mælk
1/4 l. piskefløde
2 vaniljestænger

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud.
Kom dem i en lille gryde sammen med kærnemælken og varm op til lige under kogepunktet.
Tag gryden af varmen og lad det køle lidt ned. Pisk den kondenserede mælk i og stil blandingen på køl i mindst et par timer. Jeg lod det stå natten over.
Pisk fløden i og stil ismassen i fryseren. Har du ikke en ismaskine bør du de første par timer røre det igennem en gang hver halve time.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Har du prøvet opskriften efter? Kærnemælk kan ikke tåle at blive varmet op, da det så vil skille.