tirsdag den 4. februar 2014

Chicken Parmesan Meatballs

Kristians livret er nærmest pasta med kødboller, så jeg har efterhånden lavet den i en del versioner. Den her med kylling fik mange ros med på vejen, så den måtte jeg hellere lige dele med jer, for den er tilmed nem og måske I også har en kødbolle-entusiast i nærheden :)
Jeg brugte noget hjemmelavet tomatsauce fra fryseren, hvor der var godt med grøntsager i, så derfor tilsatte jeg ikke nogle ekstra. Der var både peberfrugt, løg og champignoner i, så det kan man altid bare hakke og koge op med nogle hakkede dåsetomater og så krydre godt.
Det er en tung ret, som også er godt egnet til LCHF hvis man undlader hvedemelet i kødbollerne og spiser andet end pasta til.
Inspiration fandt jeg her.

Chicken Parmesan Meatballs (2 pers)
400 g. hakket kyllingekød
1 æg
1 dl. friskrevet parmesan
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. oregano
½ tsk. timian
fintrevet skal af ½ lime
salt, peber
evt. lidt hvedemel
ca. 400-500 g. tomatsauce
1 dl. fløde
3 dl. revet ost

Rør kyllingekødet med æg, parmesan, løg, hvidløg, oregano, timian, limeskal, salt og peber. Er farsen for blød tilsættes lidt hvedemel. Form til små kødboller.
Rør tomatsaucen med fløde og hæld det op i et lille ildfast fad.
Kom kødbollerne op i tomatsaucen og drys osten over.
Bag kødbollerne ved 200 grader i ca. 25-30 min.
Server med pasta.



2 kommentarer:

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

Uhm, comfort food. Det er længe siden jeg har lavet den slags, så jeg er fristet

MissMuffin sagde ...

Gør det:) Man fortjener det engang imellem (ofte) :)