mandag den 10. februar 2014

COOP Savannah




Når der endeligt sker noget her i det jyske, så er det med at komme afsted. Så Kristine, Line og jeg smuttede en tur til Århus for at lære lidt om COOP Savannah og lave noget rigtig lækker mad sammen en håndfuld andre bloggere.
"Savannah" er en serie af produkter fra Afrika, hvor der er fokus på økologi, Fair Traide og bæredygtighed. Produkterne sikre de afrikanske producenter fair priser og en adgang til den kommercielle handel, samtidig med at der produceres produkter af rigtig god kvalitet til fx danske forbrugere.

Vi blev delt i hold og skulle producere en salat og en dressing/marinade dertil.
Kristine og jeg fik de spændende "skal-produkter" yoghurt med passion-banan-annanas, saltede cashewnødder, gourmet salt og snackærter.
Den yoghurt der var lidt af en udfordring, men vi valgte at lave en marinade med yoghurten, masser af hvidløg, lidt salt og limesaft. Det blev ret fint selvom jeg var ret skeptisk. 
Vi marinerede så en portion perlebyg deri, som vi placerede på en  bund af fine strimler af gulerødder, agurker, snackærter og mango i. De saltede nødder og en drys koriander og så var der skabet en salat-vulkan:)


Der var også masser af lækkert oksekød, som den søde kok vidste os hvordan skulle tilberedes. Jeg har rimeligt styr på det med at tilberede oksekød, men jeg må sige at det der med at tilberede især større kødstykker stadig er lidt af en videnskab for mig.
Så til alle salaterne fik vi lækker oksesteg og store rib eyes. Vi lavede også nogle spændende, vegetariske risdeller, som smagte rigtigt godt.
Ja, så det var et lækkert bord vi kunne sætte os til, med 6 salater, lækre marinader, mørt oksekød og sprøde risdeller.
De andre bloggere havde også været kreative og der var udelukkende lækre salater at spise.
En lækker goodiebag fik vi også med hjem, med både kolonial, frisk frugt og grønt, noget af det gode kød og en smuk buket roser, hele vejen fra Afrika.
Jeg glæder mig især til at afprøve avocadoolien:)
Jeg synes, at Savannah bygger på nogle spændende principper, men jeg vil nok indrømme at jeg oftest vil vælge lokale eller bare danske produkter hvis muligheden er der.
Uanset, så er det altid spændende at lære nydt og udvide horisonten lidt.
Tak til COOP for et rigtigt fint arrangement med rigtigt søde mennesker:)



Ingen kommentarer: