tirsdag den 18. marts 2014

Blomkålsmos

Herhjemme spiser vi mere og mere LCHF, for jeg trives faktisk godt med lidt ekstra fedt og lidt færre kulhydrater. Den anden dag fik vi blomkålsmos, men den var altså ikke særligt smuk, så i må nøjes med et billede fra bogen "Mæt og Slank med LCHF" af Jane Faber. Hendes version er meget flot og gul, men jeg brugte kun en lille bitte smule gurkemeje, så vores mos ikke var helt bleg og trist.
Den er selvfølgeligt ikke helt så lækker, blød og luftig som kartoffelmos, men engang imellem er den helt sikkert en værdig erstatning, der mætter rigtig godt.
Dertil fik vi svinemørbrad stegt på panden med masser af løg, svampe og tomater og så med en sjat fløde på panden til sidst. Uhm..

Blomkålsmos (2-3 pers.)
1 blomkål
100 g. flødeost
50 g. smør
evt. 1 tsk. gurkemeje
salt og peber

Hak blomkålen fint og kog den i 8-10 min. i rigeligt, usaltet vand. Den skal være godt mør.
Hæld vandet fra blomkålen, lad den dryppe godt af og kom den tilbage i gryden sammen med smør og flødeost. Lad det stå og smelte sammen et øjeblik.
Blend det hele med en stavblender eller brug evt. et piskeris til at mose det med.
Smag til med salt, peber og gurkemeje.


2 kommentarer:

Libbie sagde ...

Jeg synes at LCHF teorien lyder super spændende, men har kogebogen og orker bare ikke at komme i gang...
Men så kan jeg jo nyde billederne af al den lækre mad I andre laver :)

MissMuffin sagde ...

Binemor, jeg spiser heller ikke 100% low carb, måske nærmere en 60-70%. Jeg startede stille og roligt og så må vi se hvordan det ender.. Morgenmaden er sjældent LCHF, for jeg kan simpelthen ikke klemme æg osv. ned. Til gengæld spiser vi næsten altid LCHF til aftensmad..