lørdag den 8. marts 2014

Chia-grød

"Overnight-Oats" eller "Bircher-Müesli" er blevet meget populært, men jeg bryder mig ikke rigtigt om den der kolde, smattede grød. Jeg har før set Chia-grød, men først da jeg faldt over denne hos Linda kastede jeg mig ud i det. Uhm, det smager godt.
Chia-frø er nogle bittesmå og meget dyre frø, som er rig på fibre, protein og de gode Omega3-fedtsyrer. Rigtige super-frø. Derfor mætter de rigtigt godt, især i kombination med den fede kokosmælk. Jeg kan anbefale Änglemarks kokosmælk, som smager virkeligt godt og har en meget fed konsistens. Den er lige et par kroner dyrere, men det kan vidst godt gå når den rækker til 4 portioner som her. Det lyder ikke af meget, men det mætter altså rigtigt godt.
Her er weekend-udgaven med jordbærmos rørt i og så toppet med granatæblekerner, mørk chokolade, kakaonips og frugtkrymmel fra Urtekram. Til hverdag har jeg toppet med hjemmelavet müesli og lidt frugt.


Chia-grød (3-4 portioner)
3 spsk. chiafrø
3 spsk. havregryn
1 dåse kokosmælk
½-1 tsk. vaniljepulver
2-3 spsk. græsk yoghurt eller skyr

Rør chiafrø og havregryn godt sammen med kokosmælken. Kom det i en skål med låg og stil den på køl natten over.
Næste dag røres 1/4 af grøden med yoghurt og jordbærgrød. Drys med müesli og granatæblekerner og server.
Resten kan holde sig på køl i 2-3 dage. Så der er til nem morgenmad i nogle dage i sådan en portion.

2 kommentarer:

Mette sagde ...

Fedt med denne opskrift. Har netop købr chiafrø fordi min kæreste har snakket om dem i længere tid, men da jeg prøvede en anden opskrift på sådan en 'overnight' chiagrød synes jeg den blev alt for underlig. Det var som om de øverste frø slet ikke havde suget.
Men tror jeg bliver nødt til at give det en chance igen med denne omgang :)

MissMuffin sagde ...

Mette, jeg har lavet det et par gange og det har virket rigtigt fint begge gange. Tror det er vigtigt, at du får rørt kokosmælken rigtigt godt sammen inden du blander frøene i. Håber det lykkedes for dig :)