torsdag den 13. marts 2014

Om mobiltelefoner og computere

Lige siden jeg fik min første Alcatel har jeg haft et meget nært forhold til min telefon. De seneste år har den måtte dele opmærksomheden med min computer.
Jeg elsker min telefon og min computer. Muligheden for snak, sms, mails, facebook, instagram osv. Der snakkes meget om detox fra de sociale medier og fra det, at man altid er tilgængelig. For nogen er det nok også en stressende faktor og detox kan være godt. Jeg trives med at have begge dele som en naturlig forlængelse af min krop, haha. Ej, i perioder har især mobilen også været et stressende element i mit liv, men som regel er min telefon og min computer en stor glæde i min hverdag.
 Mange snakker bekymret om, at de sociale medier gør os ensomme og at man ikke længere er sammen. For mig er der utroligt meget nærvær forbundet med min telefon og min computer. Her kan jeg holde kontakten med de søde piger i mit liv der er flyttet til København og Holland og dermed ikke længere kan være en fysisk del af min hverdag. På facebook kan jeg sende min seje mormor en lille hilsen i chatten eller sende besked rundt med invitation til næste madklub. På telefonen tikker et billede ind fra en veninde med de fine billeder vi købte sammen i sidste uge, nu på væggen hjemme i hendes køkken. På Instagram kan jeg følge en anden venindes eventyr i Bali og følge andre veninders hverdag i billeder. For jeg kan ikke være sammen med dem altid, men derfor er de stadig i mine tanker, telefon om computer gør det bare visuelt og tillader at jeg kan dele små hverdagsglimt med dem.
Bloggen her har kørt siden 2008, så den er ved at være en gammel historie. Da jeg startede var blog-universet meget begrænset, mens det nu er enormt stort, mangfoldigt og noget man kan tjene penge på. For mig har bloggen betydet nye venskaber med piger, som jeg nok ikke ville have mødt ellers. Bloggen og blog-universet giver hver dag anledning til glæde, inspiration og ny viden. Jeg kan dyrke min passion for madlavning og boligindretning med andre, der deler samme passion. Her dukker ofte noget op jeg skal prøve og som jeg nok ikke ville opdage på andre måder; bøger, madlavning, en ny håndcreme, nye ingredienser, nye spisesteder, gode gør-det-selv-løsninger og store og små tanker om alt og ingenting.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg er meget enig i det du skriver. Jeg elsker også min telefon og min computer, og jeg føler også at de virker mere kontaktskabende end ensomgørende (og det er vist slet ikke et ord!) Og så er jeg også meget glad for at blogge og for på den måde at lære nye mennesker at kende :-)

MissMuffin sagde ...

Nana, vi kan godt sige at det er et ord, haha :) Jeg synes også, at det er et godt redskab til at holde kontakten med venner man ikke ser så tit..

Anonym sagde ...

Jeg er enig med dig i at internettet og mobiler har gjort det meget nemmere at holde kontakten vedlige. Min kæreste er p.t. på forretningsrejse i Sydafrika, og efter vi har installeret app'en Viber på mobilen kan vi sms'e og ringe gratis over wifi. Det gør det lidt nemmere at undvære hinanden når man kan sludre lidt hver aften uden at bekymre sig om telefonregningen. Og instagram er en hyggelig måde at følge mine barndomsvenner fra nordjylland på når vi bor langt fra hinanden. Men der er nu ikke noget medie der kan hamle op med et knus eller kys fra dem man holder af. Men teknologien gør dog afstanden mellem os lidt mindre, og det sætter jeg stor pris på i min hverdag :)
Kh Helle

MissMuffin sagde ...

Helle, du har helt ret i, at den virkelige varer er den bedste :)