onsdag den 12. marts 2014

Test: GeFü "Spirelli"

Nu er jeg også røget med på den der "grøntsags-spaghetti-dille" der har ramt os, vidst forskyldt af LCHF-bølgen.
For mig erstatter det ikke pasta. Grøntsager er grøntsager og pasta er pasta. I nogle retter kan grøntsags-spaghettien fint erstatte pastaen og i andre kan den ikke.
Jeg spiser ikke ret meget pasta længere, til gengæld er squash ikke kun forbeholdt brød og kager i mit køkken. Squash er en ret kedelig grøntsags, men forvandlet til tynde, tynde spiraler er den en ganske god måde at få lidt ekstra grøntsager ind i hverdagen på.
Denne "Spirelli" er ganske nem at betjene. Der er 2 forskellige tykkelser at vælge imellem og så er det bare at stikke grøntsagen i tragten og dreje rundt. Så kommer der de fineste spiraler ud. Lige et lille tip: husk at skær dem over undervejs- de første gange endte jeg med 20 m. lange spiraler og de er lidt uhandy:)
 Det er nemmest med squash, men efter et par gange har jeg også fundet ud af at vinkle de små, sprøde gulerødder så det bliver til spiraler. Her i ugen skal "Spirelli'en" så stå distancen med søde kartofler, men det tror jeg nu nok den skal klare.
Jeg må sige, at jeg er blevet rigtigt glad for den.
Derfor får den også 5 store ud af 6 mulige stjerner.
Den eneste grund til at den ikke score toppoint er, at bladene kan være lidt svære at rengøre- min opvaskebørste er ret så pelset efter at have siddet fast nogle gange:)
Derudover er den så nem og handy at hive frem fra skuffen og det er et stort plus. Mange andre modeller fylder meget mere og skal samles. Den her passer ind i selv det mindste køkken.
PS: Den har sådan et lille låg med, hvor der sidder et spyd i. Her kan man sætte det sidste stykke af sin grøntsag fast, så man lige kan få det sidste med.

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor har du købt den? :-)

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Det er altså en ret fin idé! Og så tager de dejlige og sunde sager sig bare så fint ud i strimler :D Åh ja, det æstetiske øje taler vist endnu en gang :D

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

Kunne godt være interessant, jeg har også lige besluttet at investere i sådan en krabat... Hvad koster den der? Plus at den ikke fylder mere og skal samles

Anne Sofie sagde ...

Bruger den helt samme, den er rigtig god og fylder jo ikke så meget i skuffen! :)
Man skal bare passe på med ikke at købe squash der er alt for tykke...

MissMuffin sagde ...

Jeg er rigtig glad for den og har fået den i test. Afventer lige svar på hvor den kan købes og hvad den koster :)

Anonym sagde ...

Den kan købes i Inspiration til 249,- :-) Jeg er også enormt glad for min, som i aften sørgede for lækker squash/gulerod-spaghetti til en god omgang krydret kødsauce.

MissMuffin sagde ...

Tak for tip :)

Stiine sagde ...

Hej hej :) Du virker bestemt positiv over for denne type spiralizer, men tænkte på, om du alligevel vil udspecificere lidt ift. kvaliteten på klingen?

Har den besvær med at få grove grøntsager igennem, fx rødbeder (og hvordan gik det med den søde kartoffel?), flosser den grøntsagerne fordi de presses igennem, eller kan klingen fint holde til det? Har set andre versioner, hvor det var tilfældet nemlig :)