mandag den 16. juni 2014

Rabarber- og hyldeblomstsaft




Denne saft er vidst en rigtig tøse-favorit med sin fine farve og parfumerede smag af hyldeblomst.

Rabarber fra en af uni-pigernes mors have og hyldeblomster plukket under gåtur i Lindholm er endt ud i denne smukke saft.
Herhjemme er især Kristian vild med hyldeblomstsaft og jeg kan rigtigt godt lide rabarbersaft, så nu prøver vi med en kombination. Jeg drikker ikke så tit saft, men nogle gang er det skønt med et godt glas saft i stedet for sodavand og juice.
Den blev måske en lille smule til den syrlige side, men ellers smager den godt af både hyldeblomst og rabarber. Sammen med danskvand og lidt vodka er det en rigtig fin drink til lune sommeraftner.

Rabarber- og hyldeblomstsaft (ca. 2 liter)
20 hyldeblomstklaser
500 g. rabarber
1 citron
1 spsk. vaniljepulver
2 spsk. citronsyre
2 l. kogende vand
350 g. sukker

Skyl hyldeblomsterne fri for små insekter og kom dem i en stor skål eller gryde.
Skær citron og rabarber i skiver og kom dem i gryden med hyldeblomster sammen med vaniljepulver og citronsyre.
Kog vand og sukker op og hæld over hyldeblomster og rabarber. Rør det godt sammen.
Dæk med husholdningsfilm og stil det på køl i 3 dage.
Si saften og hæld den på skoldede flasker. Kom den evt. i fryseposer eller små beholdere og frys ned til senere brug.
Serveres afkølet blandet op med vand eller danskvand.

Ingen kommentarer: