onsdag den 11. juni 2014

Sommerslaw med paprikaristede solsikkekerner



Knasende sprød kål, søde gulerødder, syrligt æble og så de lækre kerner med den gode, røgede paprika. Det er opskriften på en god og mættende salat, der passer til det meste.

Jeg har før fortalt om mit had-kærlighedsforhold til kål. På en måde synes jeg at kål er både kedeligt og besværligt, på andre måder er jeg ret vild med det knas, som kål giver og så selvfølgeligt alle de sunde sager, som de biddrager med. 
Denne salat er frisk, sprød og knasende og passer faktisk til næsten alt slags kød og fisk. Lige nu er der ved at være sæson for både gulerødder og spidskål, så det er en nem og billig salat at smække sammen. Det er bare vigtigt at få skrællet det hele tyndt nok.
Den røgede paprika har en helt specielt sød og røget smag, som det er svært ikke at synes om. Denne her er importeret direkte fra Mallorca(tror jeg det var), men jeg ved at den fås mange steder efterhånden. Salling Super har hvertfald røget paprika:)

Sommerslaw med paprikaristede solsikkekerner (2-3 personer)
½ spidskål
4 gulerødder
1 syrligt æble
1 dl. solsikkekerner
1 tsk. olivenolie
1 tsk. røget paprika
2 spsk. hampefrøolie
saft af ½ citron
salt, peber

Skær spidskålen i helt tynde strimler. Skræl gulerødderne og skær/riv den i tynde strimler.
Riv æblet i tynde strimler. Bland spidskål, gulerødder og æble.
Rør hampefrøolie og citronsaft sammen med lidt salt og peber. Vend det sammen med grøntsagerne.
Kom solsikkekernerne på en tør og varm pande. Rist dem under omrøring til de bliver gyldne og sprøde. Tag panden af varmen og rør olivenolie og røget paprika deri.
Drys solsikkekernerne over salaten og server.

4 kommentarer:

Marian N. Larsen sagde ...

det lyder ret godt med paprikaristede kerner! Mums!

MissMuffin sagde ...

Marian, det er det bestemt også. Næste gang tror jeg at jeg vil tilsætte lidt chili også, så de får lidt bid :)

Piskeriset sagde ...

Jatak! Spidskål er min yndlingskål, så det her er lige mig. God idé med paprikaen :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeriset, tror også det er min :) Men, vi spiste nu også rigtigt meget grønkål i vinters og det var jeg også ret begejstret for..