tirsdag den 29. juli 2014

Banangranola



Smuk morgenmad i en smuk tallerken fra mormors gemmer og blomster fra haven- så starter dagen godt.


Efter en varm sommernat er min appetit ikke særligt stor om morgenen, så jeg spiser ofte yoghurt med müesli og frugt i denne tid. Det ligger nemlig ikke så tungt.
Den müesli man kan købe i supermarkederne er ofte fyldt med en masse unødvendig sukker, så jeg laver altid min müesli selv- om end jeg elsker de der billige chokolademüesli varianter der findes i ethvert supermarked:)
Denne her er sødet med banan, så den er meget sundere og overraskende sød, så den tilfredsstiller fint med søde tand. Ærger mig dog lidt over, at den ikke blev sprødere.
Opskriften er med inspiration fra den smukke blog Green Kitchen Stories.

Banangranola
2 modne bananer
2 spsk. olie
3 spsk. flydende honning
250 g. havregryn
2 dl. nødder
1 dl. græskarkerner
½ dl. sesamfrø
½ dl. hørfrø
1 spsk. vaniljepulver


Mos bananerne rigtigt godt sammen med olie og honning- der må ikke være klumper.
Bland resten af ingredienserne i og mos det rigtigt godt sammen.
Spred det hele ud på en bageplade med bagepapir og rist det ved 220 grader i 20-25 min. Rør flere gange i det undervejs.
Lad det køle helt af inden det kommes i et tætsluttende glas.

Ingen kommentarer: