lørdag den 31. maj 2014

Små glimt

Læseferie og god tid til morgenmad..

Årets første jordbær fra Føltved..

Dejlig brunch med søde piger..

Et hjørne af spisestuen...

Sprøde salater med masser af gods i..

Dolly har rigtigt fundet ud af at nyde sofalivets glæder..

torsdag den 29. maj 2014

Spidskålsalat med blåbær og limedressing


Blåbær og citron er et elsket makkerpar, men jeg synes næsten, at blåbær og lime er endnu bedre! I denne salat er de hvertfald et hit, der tilføre den perfekte mængde syre og sødme til den sprøde spidskål.

Den anden dag vi fik denne superlækre, sprøde og søde salat sammen med en helstegt kylling, lækker sauce og stegte grøntsager.
Salaten er meget enkel at lave. Spidskålen synes jeg er den mindst "kålede" slags kål, så det spiser vi ofte, især om sommeren. Den er dejligt sprød, men ikke alt for kraftig. Selv Kristian spiste ret godt af salaten den aften og det er ikke noget der sker hver dag:)
I en lang periode har jeg ikke rigtigt spist pinjekerner. Hvorfor ved jeg faktisk ikke, så de er tilbage i mine salater for fuld styrke igen.

Spidskålsalat med blåbær og limedressing (2 pers.)
½ spidskål
1 lille bakke blåbær
30 g. pinjekerner

Limedressing:
3 spsk. olivenolie
½ spsk. æblecidereddike
1 spsk. akaciehonning
saft af ½ lime
salt, peber

Skær kålen i tynde strimler og anret den på et lille fad.
Rist pinjekernerne på en varm og tør pande til de har fået lidt farve- pas på, det går stærkt.
Drys pinjekerner og blåbær over spidskålen.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
Dryp over salaten og server med det samme.

onsdag den 28. maj 2014

Morgenmadsvafler med banan




Morgenmadsvafler er den rene luksus, både til hverdag og weekend. De her er søde, men stadig fyldt med ene sunde sager, der kan forsvare at spise dem lige så tit du lyster:)

Hvis min morgenmad skal være uden en masse stivelse, så kræver den planlægning og god forberedelse. Jeg spiser ofte en  portion Bananpandekager eller Sunde Morgenmadsvafler med yoghurt, frugt, bær, nødder, kokos og måske en smule chokolade på toppen.
De her pandekager er en nyt morgenmadshit, der sagtens kan bages i større portioner og så lige lunes en travl morgen inden de toppes med lige den topping, som man nu har lyst til.
Opskriften fandt jeg hos Emily Salomon.
Denne gang blev de toppet med græsk yoghurt rørt med gavmilde mængder vaniljepulver, hindbær, blåbær, chiafrø, pistacienødder og mørk chokolade.
Har man lyst, så kan man sagtens tilsætte fx chiafrø, kokos, birkes o.lign til dejen inden bagning for lidt ekstra fiber og knas.



Morgenmadsvafler med banan (4 stk.)
3 modne bananer
3 æg
6 spsk. boghvedemel
1 tsk. vaniljepulver
smør til stegning

Mos bananerne rigtigt godt, så der ikke er alt for mange klumper.
Pisk æggene sammen og bland dem i. Pisk boghvedemelet i.
Dejen er ret tyk, men det skal den være.
Smør vaffeljernet med lidt smør og kom ca. 1 dl. dej i. Bag vaflerne til de er gyldenbrune og server.

tirsdag den 27. maj 2014

Ugens Madplan


Mandag: Helstegt kylling med citron og timian. Sauce og stegte løg, tomater, spinat og svampe. Spidskålssalat med blåbær og pinjekerner.

Tirsdag: Entrecotes på grill med blomkålsrøsti, kryddersmør og grillede majskolber.

Onsdag: En rejemad (inden vi smutter i biffen :) )

Torsdag: Fish Tacos med kålsalat, avocado og hvidløgsdressing.

Fredag: Grillet svinemørbrad med chokoladecrust. Tomatsalat, grillet asparges og tzatiki.

Lørdag: Kyllingebryster fyld med mozzarella og spinat. Bagte tomater med parmesan og sprød salat.

Søndag: Salat med melon, parmaskinke, soltørrede tomater og pinjekerner.



Hvad skal I spise denne uge?

mandag den 26. maj 2014

Boghvedepandekager med spicy oksekød, avocadocreme og salsa

Boghvede er et nyt bekendtskab for mig. Det påvirker ikke blodsukkeret i samme grad som hvedemel og indeholder næsten ingen gluten. Til gengæld har det en let bitter og nøddeagtig smag, der er bedst i det salte køkken.
Jeg var hvertfald ikke så fornøjet da jeg dagen efter ville spise en med syltetøj på:)

Pandekager med fyld af spicy, grillet oksekød, grillede peberfrugter, sprøde salater, en cremet avocadocreme og en sød salsa er et rigtigt aftensmadshit. Det tager lidt tid at lave, men jeg havde forberedt det hele i forvejen en travl dag, så jeg kunne klare det på 30 min. inkl. grill af kød og stegning af pandekager.
Kødet var en flanksteak marineret i limesaft, røget paprika, spidskommen og hvidløg. Og så bare grillet og strimlet. Avocadocremen blev lavet af en avocado, græsk yoghurt, en skvæt avocadolie, salt og peber. Begge dele simpelt, men godt sammen med de andre ingredienser.
Opskriften på pandekagerne fandt jeg (suprise) hos Vanløse Blues :) Jeg tilsatte dog noget mere vand, nok omkring 1 dl, fordi dejen var meget tyk. Jeg fik så også 15 flotte pandekager ud af portionen.

Boghvedepandekager (15 stk.)
300 g. boghvedemel
2 store økologiske æg
1 tsk. salt
6-7 dl. vand
smør til stegning

Bland boghvedemel, salt og vand og pisk det godt sammen. Pisk æggene i et af gangen.
Lad dejen hvile på køkkenbordet i 30 min. Tilsæt evt. lidt vand hvis den er blevet for tyk.
Steg pandekagerne i lidt smør ved middelvarme. Jeg brugte en pandekagepande.

Salsa med majs (2 pers.)
2 store, modne tomater
½ dl. majs
½ lille rødløg
1 fed, hvidløg
½ rød chili
2 spsk. hakket, bredbladet persille
3 spsk. olivenolie

Skær tomaten i både og fjern kernerne. Hak tomatkødet fint.
Hak løget fint, hak chilien fint og pres hvidløget. Rør det hele sammen og lad salsaen trække min. 30 min.

Tilbehør:
Grillet flankstek
1 rød peberfrugt, grillet
1 gul peberfrugt, grillet
2 håndfulde babyleaves
Avocadocreme, guacamole e.lign.

Smør pandekagerne med avocadocremen.
Top med salater, grillede peberfrugter i strimler, grillet kød i strimler og til sidst salsaen.


lørdag den 24. maj 2014

Gyldent Jubilæum



Ja ja ja, jeg har jo egentligt sagt, at jeg ikke skal have mere af Kählers keramik, for jeg har efterhånden lidt af en samling. Så er det jo så bare lige, at Kähler fejrer 175 jubilæum i sensommeren og i den anledning kommer der en limited edition af de populære "Omaggio" vaser. Med gyldne striber. Jeg er vild med tendensen med kobber, men den passer ikke ind herhjemme. Det gør lidt guld altså og jeg vil elske denne vase. Den vil være sååå perfekt i vores soveværelse.
I stuen har jeg i forvejen en plakat med gylden skrift og en pude med gyldne pailetter, så lidt mere guld vil ikke skade:)
Så til august er jeg en af dem der drøner ud og griber sådan en sag her:)

fredag den 23. maj 2014

Low Carb Hørfrøbrød

Selvom jeg har bagt meget og egentligt betragter mig selv som rimelig god til at bage, så har jeg bare ikke knækket rugbrøds-koden og det ender altid for bastant, klægt, fladt i smagen eller et eller andet der imellem. Jeg elsker ellers rugbrød. Kernebrødet uden mel er derfor blevet et hit herhjemme, for det smager næsten lige som rugbrød, er nemt at bage og så lykkes det hver evig eneste gang. For at få lidt variation over versionen med nødder kastede jeg mig ud i endnu en af Vanløse Blues opskrifter, nemlig et low carb brød uden mel, men med masser af kerner.
Jeg spiser ikke efter lowcarb-principperne, men finder ofte inspiration her, for min mave trives med mindre stivelse. Eller, det er sikkert bare med mindre gluten. Så jeg forsøger at spare lidt på det i hverdagen, så der er plads til rigtigt kage engang imellem. Det skal altså bages med mel, smør og sukker, ellers er det ikke kage:)


Da jeg havde rørt dejen synes jeg de så meget yoghurt-agtig ud, så jeg tjekkede lige opskriften igen. Så havde jeg selvfølgeligt kommet alt for meget yoghurt i, så jeg justerede lidt på dejen med ekstra loppefrøskaller, hørfrø og et par æg. Heldigvis fik jeg også et godt og saftig brød ud af det.
Dette brød kræver en foodprocessor til at kværne hørfrøene og de skal have nogle omgange før der sker noget.
Brødet føles lidt vådt når det skæres, men det er fint, fast og virker ikke klægt når man tygger på det. Det er bedst i lidt tykke skiver- det er testet med både ost, Nutella og spegepølse med stor succes:) Helt sikkert et brød jeg vil bage igen. Jeg fik 20 pæne skiver ud af denne portion, som jeg har frosset ned i mindre pakker, så det er nemt lige at tage op.

Low Carb Hørfrøbrød
1 flaske æggehvider (250 ml.)
2 æg
200 g. græsk yoghurt
200 g. kværnede hørfrø
150 g. hele hørfrø
1 dl. solsikkekerner
4 spsk. Husk
2 tsk. bagepulver
½ dl. olivenolie
1 tsk. salt

Pisk æg, æggehvider og yoghurt godt sammen.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør til en jævn dej. Konsistensen er som en tyk grød.
Kom dejen i en bageform, evt. med bagepapir i bunden.
Bag det ved 150 grader i ca. 1 time.
Lad brødet hvile lidt i formen inden det vendes ud på en rist til afkøling.

torsdag den 22. maj 2014

Lemonade med Stevia

Jeg er ikke fanatisk når det kommer til mad, men jeg prøver at spise mest muligt økologisk og mindst muligt forarbejdet mad. Jeg undgår altid light-produkter og den slags, for der er fedt og sukker bare erstattet af alt muligt kemisk skrammel.
Da vi var afsted på Foodexpo fik jeg en lille prøve med Stevia med hjem. Stevia er et naturligt sødemiddel, der er udvundet af Stevia-planten og som søder meget kraftigt, selv i små doser. Stevia påvirker ikke blodsukkeret og indeholder ikke kalorier, så det er en godt alternativ til almindeligt sukker.  
Tror dog på, at man skal være lige så varsom med kunstige sødemidler som man skal være med sukker, for ingen af delene er sundt for kroppen. Mange mener nemlig, at de giver en øget appetit, så man i sidste ende spiser alt for meget.
Stevia er dog et naturligt udvundet sødestof, så jeg har det lidt bedre med at bruge det.


 Kristian elsker lemonade, især en godt syrlig en af slagsen. Da jeg fandt den lille pose med Stevia var der en opskrift på lemonade uden på, så det kunne næsten kun blive til en omgang lemonade:)
Nem at lave, fyldt med C-vitaminer og dejligt en varm sommerdag.

Vandet kan erstattes af danskvand uden smag, for så får du en mild lemon sodavand.

Lemonade med Stevia (1 l.)
4 citroner
15 g. stevia
1 l. vand

Pres saften ud af 3½ citron og kom dem i en kande.
Rør steviaen ud i citronsaften og tilsæt vand. Smag til med mere stevia eller citronsaft.
Skær den sidste halve citron i tynde skiver og kom den i kanden.
Stil lemonaden på køl frem til servering. Tilsæt evt. isterninger lige inden servering, så den er rigtigt kold.

onsdag den 21. maj 2014

Rabarberkylling med kokos

Vidste du, at rabarber faktisk er en grøntsag? Endda en sund og meget kalorielet en af slagsen? Derfor passer den også perfekt ind i det salte køkken.

Det er lidt småt med inspirationen lige i øjeblikket, men jeg ender gang på gang hos Vanløse Blues, der altid har lækkerier på menuen. Som denne nemme og smagfulde kylling med rabarber, kylling og kokosmælk. Når man ligesom os har 2 små rabarberplanter i haven skal det selvfølgeligt udnyttes, så det passede lige med høsten:)
Min kylling nåede ikke at marinere, men alligevel fik jeg et rigtigt godt resultat. Som sædvanligt blev opskriften også lige tilpasset køleskabets indhold, så opskriften kommer som jeg fik den lavet. Vi fik blomkålsris og smørstegte asparges til.

Rabarberkylling (2 pers.)
2 kyllingebryster
3 stængler rabarber
2 dl. kokosmælk
½ dl. citronsaft
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. karry
1 lille bdt. persille
salt, peber

Krydder kyllingebrysterne med salt og peber.
Brun dem i olivenolie ved høj varme, så de får lidt farve.
Skær rabarberen i tynde skiver og hak persillen.
Kom rabarber, kokosmælk, citronsaft, hvidløg,  karry og halvdelen af persillen ved og lad det simre et øjeblik.
Kom det hele op i et ildfast fad og steg det færdigt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
Drys med resten af persillen ved servering.




tirsdag den 20. maj 2014

Blomkålsgratin (LCHF)


Kristian elsker blomkålsgratin, men jeg synes måske ikke helt at det er indsatsen værd at lave denne opskrift, som er hans foretrukne. Jeg har derfor flere gange lavet denne udgave, der nu nok nærmere minder mest om flødekartofler end blomkålsgratin. Skidt, den er nem at lave og smager godt.
Opskriften er med inspiration fra en af bøgerne af Madbanditten og kan derfor spises af dem på LCHF.
Perfekt tilbehør til fx en hakkebøf. Vi får altid en sprød salat eller andet sprødt grønt til, da det er en tung omgang med al den ost og fløde.
Normalt laver jeg gratin i en høj form, men da mængden af væde ikke er så stor er det vigtigt at bruge et større og fladere fad. Her er brugt et dybt tærtefad, men et almindeligt ildfast fad kan også sagtens bruges.
Har du lyst til mere smag, så tilsæt evt. forårsløg, stegt bacon, krydderurter eller hvad du nu synes.

Blomkålsgratin (3-4 pers.)
1 blomkål
2 æg
3 spsk. flødeost
2-3 dl. fløde
50 g. revet mozaralla
25 g. friskrevet parmesan
salt, peber

Fjern stokken på blomkålet og skær det i små buketter. Jo mindre de er, des mere møre bliver de.
Kom blomkålsbuketterne i et fad.
Pisk flødeost, fløde, æg, salt og peber godt sammen. Hæld det over blomkålsbuketterne.
Drys med de 2 slags ost og bag gratinen ved 200 grader i 30-40 min. til det hele har samlet sig.
Server med det samme.

mandag den 19. maj 2014

Anmeldelse: "Bagelyst" af Annemette Voss (Politikens Forlag)

Må indrømme, at jeg ikke har fuldt ret meget med i "Den Store Bagedyst", for jeg synes lige pludseligt at der var kageprogrammer over alt og sådan går det jo ofte når noget bliver populært. Derfor kender jeg heller ikke en masse til Annemette Voss, men hendes bog er landet i min postkasse og jeg må sige, at den er rigtigt fin. 


Bogen indeholder hele 60 opskrifter på alt fra "Klassikkere", "Tærter", "Skærekager og Muffins", "Lagkager", "Dessertkager", "Små lækkerier" og "Anledningskager".
Masser af opskrifter på kager, som de fleste kender, men som har fået et lille personligt tvist og masser af nye og anderledes opskrifter. Opskrifterne rigtigt "hjemmebag" uden så mange fancy teknikker, så alle kan være med og få et godt resultat. Det er ikke fancy konditorkunst, men det giver virkeligt også bogen noget charme og jeg tror, at den vil tiltale de fleste, uanset ambitionsniveau og bageerfaring.
Det eneste jeg synes er lidt synd er afsnittet om "anledningskager". Det er ikke ret stort og virker mest som om det lige er presset ind, så der også lige er noget der dækker fødselsdage, påske og jul. Det kunne godt være "sparret" væk- måske til en bog nr. 2?
Layoutet er enkelt, feminint og giver også det der indtryk af, at det er "rigtigt hjemmebag" man skal til at i gang med. Billederne er store og rigtigt flotte. Jeg kan især godt lide, at man på mange af billederne virkeligt lader kagerne fylde, så man får nogle gode nærfotos af de lækre sager. Når billederne er så gode, så synes jeg også at det er synd at de små bokse med tips og vejledninger mange gange er placeret netop på billedet.
Der er også angivet sværhedsgrad, arbejdstid, bagetid og hviletid, så det bliver overskueligt at se hvor stort et projekt den enkelte opskrift er.

Bogen får 5 store ud af 6 mulige stjerner.
Der er lige et par småting der halter, men generelt er det en virkeligt fin og hyggelig bagebog med masser af personlighed og spændende opskrifter.


søndag den 18. maj 2014

Hvad skal der på ugens madplan?

Der har været lidt stilhed på bloggen, men det skyldes også, at vi har været en tur på Sjælland for at besøge Kristians familie. Nu er vi hjemme igen, godt trætte og med et tomt køleskab.
Derfor skal jeg til at lave madplan, men har aboslut ingen fantasi. Kun at vi hvertfald skal grille hvis vejret bliver så godt som lovet :)


Hvad skal I have at spise denne uge?

tirsdag den 13. maj 2014

Stille dage..

Her sker ikke meget, så der er lidt stille på bloggen i de her dage..
Eksamenslæsning, træning i Fitness, gåture med Dolly,roderi i haven, almindelige hverdagsrutiner og hverdagsmad.
Stille, nemt og hyggeligt, men ikke særligt spændende her på bloggen :)
Så her får i lige Dolly som pausefisk:)

mandag den 12. maj 2014

Lidt nyt i Olivia


På vores lille kontor er skrivebordet et gammelt, fransk køkkenbord med ujævn bordplade og masser af patina. Kristians store ønske var en Hay "About a Chair" så efter mange måneders opsparing har skrivebordet nu fået godt selskab:)

Kristan har noget med stole og stolen fra "Sack It" er også en af hans investeringer, dog er den ved at være en gammel beboer i Olivia. Jeg synes, at den er lidt stor og klodset, men med en fin pude og et længe ønsket tæppe i syrenfarvet perlestrik, så kan den godt passe ind her.

Aalborg-plakaten fra Kortkartellet er virkeligt sjov og fin. Vi bor jo i Nørresundby, men den har også fået lov at komme med på plakaten, så derfor kan den godt bo her uden man beskyldes for at tro, "at an bor på den rigtige side af fjorden":)
(Og JA, jeg spurgte om lov inden jeg købte den i lyserød og fik til sidst lov :) )

Syrener fra haven- bare fordi de er så smukke og fylder hele stuen med en skøn duft af forår:)

Jeg elsker loppesager, men for det hele ikke bliver for ensrettet kan jeg godt lide at blande det med lidt design. Kristian elsker designmøbler og den mere rå og stramme stil. Jeg elsker gamle ting, bløde former og lyse farver, så det kan være en kunst at få det hele til at gå op, så vi begge kan holde ud at bo her.
Salg af nogle gamle møbler og lidt opsparing betød, at vi til sidst kunne købe stolen, som Kristian har ønsket sig længe. For at jeg også kunne se den herhjemme blev kompromiset lyse træben og betræk i smukt, lyst uld. Det sammen med plakaten fra Kortkartellet. Kristian var mest til den sorte, men imod at den kom i en sort ramme som huset øvrige billeder, så fik jeg lov at vælge den i farven "Dusty Rose".
Men, de fleste vil sikkert sige, at vi stadig bor meget feminint, men dengang vi boede i lejligheden var det MEGET værre, så jeg har virkeligt taget mig sammen efter vi flyttede i hus:)


lørdag den 10. maj 2014

Blomkålsalat med ramsløgspesto og feta

Når man har ramsløg i haven, så bliver man nød til at lave en portion velsmagende ramsløgspesto og føle sig helt med på den der "Nordisk Mad-bølge" der hersker:)

Vi har ikke ret meget i haven udover et par gamle frugttræer, en masse mos i græsplænen, efeu der kravler her og der og så nogle meget små blomster vi selv har plantet her og der. Det skal der laves om på, så vi har været i bedene, men her havde jeg da helt glemt at der voksede ramsløg, så jeg lavede en omgang pesto sammen med lidt persille. Jeg har ikke nøjagtig mængder, men det blev ramsløg, persille, hasselnødder, parmesanost, revet citronskal, salt og så olivenolie til konsistensen passede. Det smager så godt:)
De sidste par skefulde skulle bruges, så jeg valgte at lave en salat med fintrevet blomkål, som jeg er blevet ret glad for at bruge i salater. Virkeligt nemt, sund og velsmagende.
Har du ikke lige ramsløg, så brug din favorit-grønne pesto:)

Blomkålssalat med feta(2 pers.)
½ lille blomkål
3 spsk. ramsløgspesto
125 g. cherrytomater
½ dl. friskbælgede ærter
½ dl. smuldret fetaost

Riv blomkålen fint. Det er nemmest i en foodprocessor, men kan også gøres på et rivejern.
Bland blomkålen godt sammen med pestoen og anret på et fad.
Skær cherrytomaterne i halve og fordel dem over blomkålen sammen med ærterne.
Drys med feta og server.



fredag den 9. maj 2014

Yoga-snack

Yoga-snack eller måske bare en sund bananasplit?

Normalt er mit blodsukker ret stabilt og det lader sig ikke så nemt påvirke af sukker og den slags. Jeg er kommet ind i en god rutine med at dyrke yoga og lidt pilates igen, men det er noget mit blodsukker reagerer på og jeg skal helst have en lille snack bagefter for ikke at gå helt kold.
Da det oftest er om aftenen skal det heller ikke være for meget, så jeg laver jævnligt denne snack af banan, peanutbutter, friske bær og lidt hakket, mørk chokolade. Det smager såååå godt, mætter godt og trods det relativt høje kalorieindhold, så er det en god og sund snak med masser af fibre, sunde fedtstoffer og vitaminer.
Jeg laver dog normalt kun af ½ banan, for jeg kan simpelthen ikke spise mere end det. På billedet er brugt en hel banan, for det blev nemlig til morgenmad en dag jeg ikke var så sulten og det holdt mig fint mæt ind til frokost- og det føles lidt som at spise dessert til morgenmad:)

onsdag den 7. maj 2014

Kyllingeburger med mango og guacamole

Sol, grill og burgere hører sammen. Prøv denne sunde version næste gang grillen er fremme og menuen står på burgere:)
 
Jeg har set flere steder, at man bruger portebellosvampe som "burgerbolle" i stedet for brød. Vi sparer stadig på stivelsen herhjemme, så det var oplagt at prøve. Det smagte rigtigt dejligt. Svampen smager ikke af meget og er lidt mere fast i det, men man får stadig "fornemmelsen" af burger:) Kylling, avocado og mango er virkeligt et godt match, så prøv det endeligt når vejret engang tillader at grillen trilles frem.

Kyllingeburger med mango og guacamole (4 burgere)
Kyllingebøffer:
400 g. hakket kyllingekød
1 groftrevet æble
½ revet løg
1 dl. revet ost
2 spsk. FiberHusk
2 spsk. sesamfrø
2 tsk. oregano
salt, peber

Tilbehør:
4 portobellosvampe
2 dl. guacamole
1 mango i skiver
1/4 agurk i skiver
2 håndfulde babyleaves

Rør alle ingredienserne til kyllingefarsen sammen og lad den stå ca. 10 min.
Form den til 4 store, flade bøffer.
Grill dem på en meget varm grill til de har fået lidt farve og er gennemstegte.
Kom svampene på grillen og grill dem godt på hver side.
Start med at komme lidt babyleaves på svampen, så bøffen og top med guacamole, mango og agurk.



tirsdag den 6. maj 2014

Maj-favoritter





I maven: Avocadomadder på ristet brød. Godt brød/rugbrød, en perfekt moden avocado, sprød salat, lidt krydderurter og et ordenligt drys friskkværnet salt og peber.

I tøjskabet: Genoptaget kærlighed til læderjakker, ballarinaer og solbriller.

I ørene: Justin Timberlake. Poppet, men lige til at blive i godt humør af, især når jeg træner.

I næsen: Duften af soltørret vasketøj fra den nye Clean duft "Cool Cotton". Ny favorit og sommer-afløser for favoritten "Skin". Cleans nye sommerduft "Summer Sailing" dufter af solkysset hud, strand, sommer og lyng og måtte nu også gerne flytte ind på badeværelseshylden.

På gad-godt-listen: Stærkt inspireret af "Danmarks Dejligste Badehoteller" drømmer jeg om overnatning i værelser med blomstret tapet, solnedgange og gourmetmad på en af Nordjyllands fine badehoteller.

På natbordet: Foråret gør min hud forvirret, tør og eksemplaget. "Calm Balm 02" fra Karmameju udretter mirakler for både eksem, tørre hænder og gør fødderne bløde og sommerklare efter en god nats søvn.




mandag den 5. maj 2014

Squashgetti med kylling, champignon og asparges

Nem og lækker hverdagsmad med masser af dejlige grøntsager.
Har du ikke allerede en spiralizer, så kan jeg kun anbefale dig at købe en til grøntsags-spaghetti og smukke salater.

Jeg er blevet rigtigt glad for min spiralizer og pludseligt bliver der også spist en del mere squash herhjemme.
Denne ret er nem at lave, mætter godt og smager lidt af sommer. Har du ikke en spiralizer, så brug en tyndskræller til at lave tynde strimler af squash.

Squashgetti med kylling, champignon og asparges (2 pers.)
1½ squash, i tynde strimler
300 g. kylling, i strimler
200 g. bacon, i tern
250 g. champignon, i skiver
6 asparges, i skiver
6 soltørrede tomater (i olie)
1 dl. friskrevet parmesan
½ dl. fløde
½ dl. hakket persille
salt, peber

Kom baconen på en kold pande og skru op på middel varme. Steg den til den er sprød og tag den af panden. Lad lidt af fedtet blive på panden og steg kyllingen heri til den er gylden og sprød. Kom champignonerne ved og steg yderligere 2-3 min.
Tilsæt squash,asparges, fløde og halvdelen af parmesanen. Lad det simre et par minutter.
Skær de soltørrede tomater i tynde strimler og kom dem ved.
Smag til med salt og peber.
Kom det hele op i en skål og drys med resten af parmesanen og persille.




søndag den 4. maj 2014

Cake



Keramik er en af mine store svagheder. Jeg elsker skåle, fade, kander og tallerkner, der forskønner bordet og de lækkerier jeg laver i køkkenet. Man skal aldrig gå ned på udstyret- slet ikke det fine og sjove af slagsen:)

Da jeg så dette smukke kagefad på en anden blog måtte jeg bare eje det, men det var nu ikke helt så nemt at finde nogen steder der forhandler Keith Brymer Jones.
Heldigvis vidste det sig, at det faktisk kunne findes hos Purestyleliving, hvor jeg før har handlet med stor succes.
Man skal aldrig gå ned på udstyr og et flot kagefad skal man altid have:) Dette her er ret enkelt, men alligevel rigtigt fint med det sigende ord "cake". En perfekt gave, der vil passe ind i ethvert hjem, hvor der bages lækre kager :) Find det lige her, hvor der lige nu også er 20% på hele serien. Jeg måtte hvertfald slå til når der nu var rabat at hente:)
De fine krus eller mælkekanden ville faktisk være rigtigt fine til en lille værtindegave og vil jo passe ind i de fleste hjem, for serien er enkel og ret gennemført. Nu er jeg så også vild med alt med ord på:)
Nu skal der vidst snart bages nogle kager, så fadet rigtigt kan komme til sin ret:)

fredag den 2. maj 2014

Forårstærte med kødbund


Tærte. En klassiker i de fleste køkkener. Nem at lave, også til mange og en god måde at få brugt køleskabets rester på.

Første gang jeg læste om tærte med kødbund var jeg lidt skeptisk, men jeg fik alligevel lyst til at prøve. Især da jeg havde både asparges, tomater og feta på lager til udgaven fra Vanløse Blues.
Resultatet er faktisk helt okay. Kylling smager ikke af ret meget og bliver ret fast når det er bagt, så det udgjorde en rigtigt fin bund med sprøde kanter.
Ikke sidste gang jeg laver sådan en tærte. Det er nemlig en god måde at undgå stivelse på, men en tærte med butterdej skal der nu også være plads til engang imellem, for det elsker jeg :)
I stedet for purløg brugte jeg ramsløg, for det er jeg faktisk så heldig at kunne hente ude i min have. Dertil fik vi en helt enkelt salat af babyleaves og fløde-citrondressing.

Forårstærte med kødbund (3-4 pers.)
Bund:
400 g. hakket kyllingekød
2 spsk. husk
1 tsk. salt
1 tsk. oregano

Fyld:
200 g. grønne asparges
100 g. cherry tomater
100 g. god fed feta
 5 blade ramsløg
2 store æg
1 dl. græsk yoghurt
salt, peber

Rør kødet med husk, salt og oregano. Lad det stå 10 min.
Kom kødet i et tærtefad og pres det godt ud og op af kanterne. Brug evt. en ske eller tag en handske på.
Forbag kødbunden ved 160 grader i 20 min. Væsker den meget, så hæld væden fra.
Imens snittes aspargesene, tomaterne halveres og ramsløgene hakkes.
Tag bunden ud af ovnen og fordel asparges, tomater og ramsløg over.
Pisk æggene sammen med yoghurt, salt og peber og hæld det over.
Skær fetaen i tern og kom den over.
Skru ovnen op på 200 grader og bag i yderligere 30 min.

torsdag den 1. maj 2014

Små glimt


Morgenmadsvafler med frugt, nødder og chokolade forsøder mine morgener..

Dolly elsker lænestolen og solstriber..

Sprøde og søde salater med smag af sommer..
Solbærsirup. På pandekager, vafler, yoghurt, is... Så godt!
Smukt kagefad, som jeg pludseligt ikke kunne leve uden..