tirsdag den 30. august 2016

Små Glimt

Min smukke Dolly er heldigvis jævnligt på besøg...
Fandt endeligt sådan en tallerkenholder til mit køkken...
Mit loppe-budget har det temmelig hårdt lige i tiden- finder sååå mange fine ting!
Er lige kommet hjem fra en skøn uge på Korfu- med lidt græske lækkerier i kufferten...
Elsker planter- og har efterhånden en fin samling, der ser ud til at kunne overleve mine manglende grønne fingre..


mandag den 15. august 2016

3x nem og lækker singlemad

Singlemad skal være nemt og hurtigt. Craver tit rigtig mad- røde bøffer, kartoffelmos, flæskesteg med alt tilbehøret, simreretter, lasagne og mange andre ting. Men jeg laver det ikke bare lige, for det er lidt kedeligt at stå i køkkenet når det bare er til mig selv.
Her er nogle eksempler på hvad jeg har spist den seneste tid og som er både nemt og lækkert:
 Kyllingesalat rørt af en rest kogt kylling, forårsløg, vindruer og dressing af 2 dele cremefraiche, 1 del skyr, dijonsennep, citronsaft, salt og peber. Serveret i sprøde salatblade. Virkeligt lækkert og mættende :)
Osteomelet, revet gulerod, en avocado med masser af hjemmelavet tomatsalsa.
Tomatsalsa: 1 bakke cherrytomater, 2 forårsløg, chili efter smag, ½ fed hvidløg, 1 spsk. olivenolie, lidt salt og så en tur i minihakkeren.
Fritter af søde kartofler, kyllingebryst bagt med tomatsalsaen ovenfor og en lækker creme af 1 avocado, 1 håndfuld babyspinat, frisk basilikum, ½ fed hvidløg, 2 spsk. skyr, citronsaft, salt og peber.

tirsdag den 2. august 2016

Speltsalat med mango, bagt peberfrugt og persille

Sommermad! Jeg foretrækker at grille laks med skindsiden ned af først, frem for at bage den i ovnen, hvor den nemt bliver tør.

Jeg er blevet rigtig glad for at lave salater med spelt, bulgur, quinoa og den slags. De bliver ofte bedre af at stå i køleskabet en dags tid og kan spises både lunt og kold, så det er nem aftensmad til flere dage. Kombinationen af mango, persille og peberfrugt er virkeligt lækker og frisk.
Denne her version er med bagte peberfrugter, mango og persille.
Jeg spiste et stykke stegt laks og en avocado med chili, urtesalt og olivenolie til.

Speltsalat med mango, bagt peberfrugt og persille (2 pers.)
2 dl. speltkerner
lidt bouillon
½ moden mango
2 gule eller røde peberfrugter
½ bakke cherrytomater
hakket persille

Dressing:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 spsk. sesamfrø
salt, peber

Start med at koge speltkerner med lidt bouillon efter ansvisningen på posen.
Når den er kogt færdig må den gerne køle lidt af.
Tænd ovnen på 250 grader og gerne med grill tændt.
Skær peberfrugterne ud i grove stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir med skindsiden op. Grill dem i ovnen til de er sorte og bobler op. Tag peberfrugter ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Så kan du fjerne skindet og skære peberfrugten i små tern.
Skær mangoen i tern og cherrytomaterne i halve eller kvarte.
Bland den afkølede spelt med peberfrugterne, mango, tomater og persille. Bland ingredienserne til dressingen og vend den deri.
Serveres enten lun eller kold.