mandag den 11. oktober 2010

Æbletzatiki...

Jeg bliver nød til at tage det i mig igen igen!
Kristian ER kræsen! Idag fiskede han kartofler og gulerødder fra og smed al den dejlige knoldselleri, jordskokker og rødbeder ud.. Han sku skamme sig!
Jeg elsker sån et fad med forskellige rodfrugter i tern, lidt olivenolie, salt, peber, timian og så et lille drys sukker. Sammen med frikadeller og en frisk æbletzatiki var det dejlig efterårsmad!

Jeg er vild med tzatiki! Især den klassiske med agurk, men nyt må der også gerne ske.
Denne her med æble smager skøøønt og syrligt, den passer perfekt til frikadeller og ovnkartofler.

Æbletzatiki (2 pers)
1 stort, revet æble (gerne med skræl)
2 dl græsk yoghurt
1 fed presset hvidløg
salt, peber, citronsaft

Bland æble, yoghurt og hvisløg godt sammen.
Smag til med salt, peber og en lille smule citronsaft.

12 kommentarer:

heidi sagde ...

Kræsne mænd kan være noget af en belastning en gang imellem - men så må de sgu selv komme til gryderne, hvis de vil have indflydelse på menuen :-)
Æble tzatzikien ser spændende ud, og meget enkel - den skal klart prøves!

Piskeriset sagde ...

Nej hvor spændende! Det må jeg prøve - sjov smagskombination :-)

Du må opdrage mere på ham ;-)

MissMuffin sagde ...

heidi, det ville bar blive frituregryden på nærmeste MacD, så det ville være noget trist:)
Det er faktisk overraskende godt til det er så enkelt- det er friskt med lidt syre istedet for den milde agurk..

Piskeris, jeg tror altså snart jeg opgiver:)
Det er en god smag hvertfald- tænker også til en salat/råkost med nogle nødder i, det ville smage skønt!

Pernille sagde ...

årh! jeg havde glemt æbletzatziki, tak!

Den positive vejleder sagde ...

Hej MissM.
Hvor ser det godt ud - og sikke en ny kombination: Æbler og tzasziki.. lyder læks. Skal afprøves.
Godnatklem fra Brøndby
Eva

Jønne sagde ...

Han skulle da skamme sig ham Kristian! Når nogen vil lave sådan noget lækker mad så er det da bare med at nyde det i fulde drag. Det ligner lidt noget min kone kalder vintergrønt og det smager bare SÅ godt. Jeg vil håbe han lærer det med tiden, så du mu ikke opgive endnu!

MissMuffin sagde ...

Pernille, det var så lidt:)
Det smager altså godt!

Eva, det smager altså også rigtig skønt nu hvor æblerne er rigtig gode. Heldigvis er der rester til madpakken:)

Jønne, jeg tror snart alt håb er ude for ham Kristian. Han har levet af junk i nærmest 10 år inden vi begyndte at bo sammen, det er ikke sån at lave om på:)Men måske det bar tar 10 år at omvende ham igen..

Hvorfor f..... skal det være så svært? sagde ...

Ham din Kristian, han skulle da råskamme sig, sku han :o)

MissSunshineCookie sagde ...

Måske lidt dumt spørgsmål, men... Hvordan får du dine frikadeller så runde og flotte? Mine bliver altid virkelig grimme! :(

MissMuffin sagde ...

Jette, det skal jeg sige til ham:)

Sunshine Cookie, kunne ikke lade være med at grine, for Kristian synes altid de ligner æbleskiver og gør nar af dem:)
Jeg gør ikke noget særligt, udover at bruge fedfattigt kød, lidt løg, 1 æg, salt, peber og lidt mel.
Farsen skal være godt fast og må gerne stå og hvile et kvarters tid på køl inden de formes og bages i ovnen på 200 grader.

Jønne sagde ...

Hvis du nu giver ham lov til at komme ketchup eller remulade på ALT glider der så ikke mere ned tror du? Jeg syntes det virker på min søn på 17. Så det er mit forslag.

MissMuffin sagde ...

Det har Kristian nu også lov til, men der er stadig ting (grøntsager) som ikke glider ned selvom det er svøbt i kethup:)
Tror det svært når man har levet af junk i så mange år, at skulle vænne sig til smagen af almindeligt mad efterfølgende...