søndag den 11. december 2011

Flæskesteg med abrikos og timian

Flæskesteg er ikke noget, der serveres herhjemme så ofte, men igår sku det være efter at ha set en lækker opskrift hos Valdemarsro.
Min steg blev ikke så pæn, da jeg lige var uopmærksom lidt for længe, så jeg har tilladt mig at låne et af de smukke billeder fra Valdemarsro, for det fortjener opskriften!
Smagen af abrikos og timian er bare perfekt til det lidt fede svinekød, så det kan virkeligt anbefales at lave det på den her måde...
Jeg brugte en lille ribbensteg, men den var desværre temmeligt fed:( Det kød der nu sad på den smagte skønt og blev dejligt saftigt..

Flæskesteg med abrikos og timian
1 svinekam eller ribbensteg
2 spsk. abrikosmarmelade
2 fed hvidløg
6 tørrede abrikoser
1 håndfuld frisk timian
salt

Hak abrikoserne fint, pres hvidløgsfedene og hak timianen.
Bland abrikos, abrikosmarmelade, timian og hvidløg godt sammen.
Lav et hul igennem stegen med en skarp kniv. Brug skaften på en grydeske til at presse hullet lidt større. Fyld abikosfyldet ind i hullet og luk til med tandstikker eller kødnåle.
Gnid sværen med grodt salt.
Placer stegen i et omfast fad og hæld lidt vand ved.
Steg stegen i ca. 1½ time ved 200 grader afhængig af stegens størrelse.
Hæld mere væde ved undervejs, så stegen ikke steger tør.

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Det lyder også ret godt! Tror jeg har prøvet at bruge abrikosmarmelade en enkelt gang til flæskesteg, og det blev ret godt - stegen bliver ret julet af at få lidt sødt på sig :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, det gir hvertfald lidt friskhed, så det var meget vellykket efter min mening:)

Anonym sagde ...

Ha ha ha :-) Skaftet af en grydesteg :-)
Arj spøg til side - det ser virkelig lækket ud.

MissMuffin sagde ...

Hooov... Den skal vidst lige fixes:)