tirsdag den 17. januar 2012

"Madplan" 2012

På bloggen findes der masser af opskrifter, hvor ingredienserne er pasta, kylling, svampe, spinat, ost og tomat.
Der findes ganske få opskrifter med fisk, kål og grove grøntsager.
Så her i 2012 vil jeg prøve at udfordre vores smagsløg, så vi kommer til at spise lidt mere varieret og spændende, med udgangspunkt i sæsonens råvarer.
Dette er nemmest at sørge for ved at lave en madplan, så det hele er planlagt- se madplanerne her hver uge.
Målet for 2012 bliver derfor:

  • Spis mere kål og grove grøntsager- bagte rodfrugter og rå gulerødder er vi gode til, men det bliver lidt kedeligt i længden.
  • Spis mere fisk og skaldyr- helst en gang om ugen.
  • Spis mere grød til morgenmad- der findes så mange slags udover havregrøden og det er nemt, sundt og billigt.
  • Spis mere vegetarisk- helst kun kød til et af dagens måltider (for mit vedkommende). Minimum en vegetarisk dag om ugen.
  • Spis mere indisk, thai, kinesisk, arabisk osv. Det smager godt, er anderledes i forhold til meget af det vi normalt spiser og er ofte fuld af grøntsager.
  • Spis mere hjemmelavet pålæg- købt pålæg er fuld af fedt, salt og konserveringsmidler.


Vi er allerede startet lidt med kålen, da vi fik Stuffed Shells with Kale and Ricotta i sidste uge. Resterne af grønkålen blev brugt til en salat med radicho, babyleaves, gulerødder, agurk og granatæble. Jeg snittede grønkålen meget fint og Kristian kommenterede da heller ikke på det:) Det smagte skam også ganske fint, så det kan vi godt kaste os ud i en anden gang:)

4 kommentarer:

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

virkeligt super gode hensigter, som jeg osse rigtigt gerne vil gå med på! Det er meget genkendeligt med de ingredienser du nævner som de gamle favoritter! Jepp osse mere kål og fisk til mig! Glæder mig derfor meget til at finde inspiration hos dig

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Det vil jeg dælme glæde mig til at følge :) Pt. ligger der både rød og hvidkål og venter ;) MUMS!!!!

PS. kan du ikke snart invitere på kaff' - jeg har (på forhånd) indkøbt den dejligste værtindegave til dig EVER :)

Lene's kage-design sagde ...

Jeg tillader mig at smide en opskrift på min yngling: laks i yoghurt.
Læg laks koteletter i fad og brun løg, gulerod og hvidkål (jeg fint snitter det hele)på panden med salt og peber. Det skal svitses godt og det halve kommes oven på laksen. Bland creme fraise/skyr/græsk yoghurt eller hvad du har, med salt, peber hvidløg og merian : kommes oven på laksen der er dækket af grønt og så resten af grønt oven på og i ovn 30-45 min.. jeg giver ½ dl vand i fadet inden :)
Jeg spiser ikke noget til, men mand og børn spiser kartofler og holland daise sovs ..

MissMuffin sagde ...

Tante Sød, det må vi så håbe, at jeg kan lave op til:)
Kål er bare nogen gange så svært at få spist, for der er godt nok meget mad i sån et..

Kristine, en frisk rødkålssalat er hvertfald nice:) Synes bar det er så svært at nå at spise så meget kål- men jeg tænker, at jeg kan give noget af det til farmor og farfar, så bliver det lidt nemmere at få brugt..
Det lyder dælme dejligt:)
Så snart uni får sig fedtet færdig til at sende mig et skema, så står I øverst på listen til en invitation:)

Lene, det lyder super lækkert!
Kristian er dog ikke så vild med laks, men så kan jeg måske lave det til nogle veninder en dag, for de plejer gerne at ville ha fisk:)